10 στέκια για νόστιμη κρεατοφαγία

Street Food Park: Εδώ θα μάθεις τι σημαίνει αυθεντικά αμερικάνικο BBQ

Άνοιξε πριν περίπου έναν μήνα στη Γλυφάδα με σκοπό να προσφέρει λαχταριστό street food σχεδόν σε κάθε δυνατή εκδοχή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Street Food Park
Street Food Park
Street Food Park
Street Food Park

Μπροστά σου, καυτό, ένα εκλεκτό brisket. Κόβεις ένα κομμάτι και το βάζεις στο στόμα. Αμέσως κλείνεις τα μάτια και αναρωτιέσαι; Πώς γίνεται να είναι τόσο μαλακό, τόσο μελωμένο, τόσο πολύ πιο νόστιμο σε σχέση με ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα; Γίνεται, γιατί ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος του καπνιστηρίου που θα συναντήσεις στο Street Food Park: να ψήνει κρέατα έτσι όπως δεν τα έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Το Street Food Park άνοιξε πριν περίπου έναν μήνα σε έναν χώρο 570 τετραγωνικών μέτρων στη Γλυφάδα με σκοπό να προσφέρει λαχταριστό street food σχεδόν σε κάθε δυνατή εκδοχή. Στα συνολικά τέσσερα κοντέινερ που αποτελούν την «καρδιά» αυτού του λούνα παρκ της γεύσης, και που όλα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, θα συναντήσεις ό,τι λαχταράς. Ας πούμε, στο κοντέινερ που ακούει στο όνομα Connex Coffee θα βρεις άψογο καφέ, ροφήματα, φρέσκους χυμούς, smoothies, αλλά και μερικές τέλειες προτάσεις για πρωινό και brunch. Στο κοντέινερ Dough on the go θα ανακαλύψεις λουκούλλειες μακαρονάδες και χειροποίητες πίτσες, ενώ στο Fritas Jack θα δοκιμάσεις street food λιχουδιές από τον αμερικάνικο νότο, την Ευρώπη και την Καραϊβική.

Η ναυαρχίδα, όμως, του Street Food Park είναι το Slow BBQ Smokehouse. Σε αυτό το κοντέινερ συμβαίνει η αληθινή μαγεία, και για να μπορείς να την παρακολουθήσεις κι εσύ η μία του πλευρά έχει αντικατασταθεί από γυάλινη τζαμαρία. Εδώ ακριβώς έχει στηθεί το τεράστιο καπνιστήριο κρεάτων που έχει τη δυνατότητα να καπνίζει ταυτόχρονα περισσότερα από 300 κιλά κρέας. Και τι κρέας! Μιλάμε για μοσχάρι black angus, χοιρινό και πουλερικά, όλα από τις καλύτερες εταιρείες κρεάτων στον κόσμο. Αφού το εκλεκτό κομμάτι κρέατος μπει στο καπνιστήριο θα παραμείνει εκεί για 18 ώρες για να σιγοψηθεί μέχρι να γίνει –πραγματικά – λουκούμι! Αυτό ακριβώς σημαίνει αυθεντικό BBQ.

Χάρη σε αυτή την τεχνική, θα δοκιμάσεις sandwich και burgers παραγεμισμένα με τρυφερό brisket, baby back ribs και beef soft ribs που λιώνουν στο στόμα, κοπανάκια κοτόπουλου περιχυμένα με BBQ sauce, αλλά και το αυθεντικό pulled pork. Το σάντουιτς ή το burger σου απογειώνουν τα χειροποίητα αλλαντικά (μπέικον, ζαμπόν και παστράμι) και λαχανικά που επίσης καπνίζονται εδώ. Έτσι, στο τέλος κρατάς στα χέρια σου το απόλυτα τέλειο street food, εκείνο που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί…