18 εστιατόρια που ξέρουν από καλή ιταλική κουζίνα

Napolitivo: Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα στη Μαρίνα Φλοίσβου

Το αγαπημένο all day pizza bar των νοτίων προαστίων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Napolitivo
Napolitivo
Napolitivo

Στο Napolitivo, στη Μαρίνα Φλοίσβου, για πίτσα όπως στη Νάπολη

Το ιταλικό ταμπεραμέντο συναντά τη μαγική αύρα της Μαρίνας του Φλοίσβου, για την πιο ιδιαίτερη dolce vita, στο ατμοσφαιρικό, καλαίσθητο, με φιλόξενους ανθρώπους αγαπημένο all day pizza bar των νοτίων προαστίων. Εδώ όπου η κάθε στιγμή της ημέρας είναι μια ιεροτελεστία: από την παρασκευή της αυθεντικής ναπολιτάνικης pizza, των λαχταριστών pasta και του βέρου ιταλιάνικου brunch, μέχρι την απόλαυση ενός aperitivo ή ενός αρωματικού espresso.

Αλήθεια, υπάρχει πιο όμορφη μυρωδιά από εκείνη της φρεσκοψημένης pizza; Οι pizzaiolos του Napolitivo εκπαιδεύτηκαν στη Νάπολη από καταξιωμένους maestros και, χρησιμοποιώντας πάντα άριστης ποιότητας υλικά, μας προτείνουν γεύσεις που μένουν αξέχαστες. Σκεφθείτε ότι η ξεχωριστή αυτή pizza, η μόνη πιστοποιημένη στην Ελλάδα από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), με ελαφριά ζύμη που φτιάχνεται καθημερινά και ωριμάζει για 12-14 ώρες, ψήνεται σε ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο, ενώ συνοδεύεται από τα καλύτερα ιταλικά αλλαντικά και τυριά. Να σας προτείνουμε την εξαιρετική Bianca Pizza Tartufata με κρέμα μαύρης τρούφας, μανιτάρια και καπνιστή πανσέτα, αλλά και την Diavola με το ιταλικό αλλαντικό nduja και το πικάντικο σαλάμι Νάπολης.

Αν πάλι είστε λάτρεις της pasta, θα βρείτε εμπνευσμένες γεύσεις, σαν τα φημισμένα Linguine Con Salsiccia, με salsiccia (ιταλικό φρέσκο λουκάνικο), μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, αλλά και τις μοναδικές Pappardelle con Pancetta e Spinaci με πλούσια κρέμα μασκαρπόνε και σπανάκι, τραγανή πανσέτα και guanciale (ιταλικό καπνιστό χοιρινό). Δίπλα σε όλα αυτά, δροσερές σαλάτες, νόστιμα ορεκτικά, αξεπέραστα γλυκά σαν το σπιτικό tiramisu, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε τέλεια με ένα κρασί από τον ιταλικό ή ελληνικό αμπελώνα, ή με ένα δημιουργικό cocktail ή spritz αλά ιταλικά. Μια αυθεντική ναπολιτάνικη εμπειρία, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

www.napolitivo.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου