18 εστιατόρια που ξέρουν από καλή ιταλική κουζίνα

Maltagliati: Η διαχρονική αξία στην ιταλική κουζίνα

Εδώ μάθαμε να τρώμε φρέσκα ζυμαρικά, πριν ακόμα γίνουν τάση στην αθηναϊκή εστίαση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Maltagliati
Maltagliati
Maltagliati
Maltagliati
Maltagliati
Maltagliati

Maltagliati: ιστορικό ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας

Άνοιξε το 2000 και έκτοτε παραμένει συνώνυμο της αυθεντικής ιταλικής τρατορίας, της μεσογειακής φιλοξενίας και της νοστιμιάς που περιμένεις πώς και πώς να γευτείς. Εδώ μάθαμε να τρώμε φρέσκα ζυμαρικά, πριν ακόμα γίνουν τάση στην αθηναϊκή έξοδο για φαγητό. 

Καρμπονάρα με pasta fresca λιγκουίνι, αυγό, πανσέτα, παρμεζάνα και γκουανζάλε, όπως ακριβώς το φτιάχνουν και το τρώνε οι Ιταλοί γείτονές μας, αλλά και καζαρέτσε με φρέσκο λουκάνικο (σαλτσίτσια, όπως το λένε) είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις για να αντιληφθείς τη φιλοσοφία. Η οποία δεν είναι άλλη από την εξαιρετική πρώτη ύλη, που επιλέγεται καθημερινά προσεκτικά από μικρούς παραγωγούς, εγχώριους κατά κύριο λόγο, αλλά και η πιστότητα της ιταλικής συνταγής. Όλο το μενού είναι άλλωστε μια ωδή στην ιταλική παράδοση.

Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και οι υπέροχες πίτσες, όλες τους μία και μία, αλλά για την περίπτωση που δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις, να σου προτείνουμε αυτήν με prosciutto, την Porcini Bianca αλλά και την Gorgonzola Bianca, κι αν θέλεις κάτι πιο πικάντικο επέλεξε τη φοβερή Diavola!

Η κουζίνα του Maltagliati είναι πάντα ανήσυχη και ακολουθεί την εποχή. Αυτόν τον καιρό θα βρεις εξαιρετικές δημιουργίες με καραβίδες, αρνάκι ραγού, φρέσκια τρούφα, όστρακα και αυγοτάραχο. Από τα ορεκτικά μέχρι τα κυρίως και το γλυκό, που δεν είναι άλλο από γνήσιο ιταλικό τιραμισού –από αυτά που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως μέχρι να αδειάσει το πιάτο σου–, τίποτα δεν μπορεί να σε απογοητεύσει. 

Το Maltagliati θα το βρεις στους Αμπελόκηπους και στο Παλαιό Φάληρο. Και στα δύο εστιατόρια η φιλοσοφία στο μενού είναι κοινή. Όπως κοινή είναι και η ζεστασιά και η οικειότητα που θα νιώσεις στις όμορφες σάλες τους, με την ατμόσφαιρα να σε μεταφέρει νοερά σε κάποια παραδοσιακή ιταλική τρατορία. 

Extra tip: Στο εστιατόριο τον Αμπελοκήπων θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις επιπρόσθετα και γνήσια ιταλική πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης και φυσικά ολόφρεσκα υλικά και χειροποίητες σάλτσες. 

Βαρνακιώτη 6, Αμπελόκηποι, 2106916 676
Τερψιθέας 16, Παλαιό Φάληρο, 2109816445

www.maltagliatidowntown.com

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου