18 εστιατόρια που ξέρουν από καλή ιταλική κουζίνα

Prac•sitele: Η ιταλική dolce vita στην καρδιά της Αθήνας

Το πιο in spot της οδού Πραξιτέλους!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Prac•sitele
Prac•sitele
Prac•sitele
Prac•sitele

Prac•sitele: νόστιμη ιταλική κουζίνα στην Πραξιτέλους

Pracsitele, ένα ιταλικό εστιατόριο με στοιχεία τόσο φινετσάτα, κλασικά και οικεία, όσο και μοντέρνα με σύγχρονες πινελιές. Η ταυτότητά του έχει κάτι και από τους δύο κόσμους και αυτό είναι που το κάνει το πιο in spot της οδού Πραξιτέλους.

Τοποθετημένο στην καρδιά της Αθήνας, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Belle Époque Suites, το Pracsitele δεν άργησε να γίνει στέκι και must visit προορισμός στο κέντρο, προσφέροντας αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στον αθηναϊκό γαστρονομικό χάρτη.

Μεγάλο σε νοστιμιά και σε ταπεραμέντο, εδώ θα βρείτε χειροποίητα ζυμαρικά σε κλασικές γραμμές με μικρά twist – όπως ριγκατόνι με dry aged βοδινό κιμά και κρέμα παρμεζάνας, αυθεντική καρμπονάρα και μια πληθωρική Cacio e Pepe, με τρούφα ή χωρίς. Το κεφάλαιο «pizza» θέλει μαεστρία, τέχνη και λεπτομέρεια και όλα αυτά τα γνωρίζουν καλά. Όποια και αν επιλέξεις, με λευκή ή κόκκινη βάση, το προζυμένιο ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης θα σε ταξιδέψει νοητά στη νότια Ιταλία.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών και οι εκλεκτές φιάλες δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι… Το κρασί και το φαγητό, άλλωστε, είναι δύο στοιχεία που –όταν συνδυάζονται– μπορούν να μετατρέψουν ένα καλό γεύμα σε μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία. Aν βέβαια δεν είστε fans του κρασιού σίγουρα θα σας ικανοποιήσει κάποιο από τα Spritzes, καθώς οι έμπειροι bartenders είναι πανέτοιμοι να σας εντυπωσιάσουν!

Μην παραλείψετε να κλείσετε με ένα από τα γλυκά που φέρουν την υπογραφή του Pracsitele – το signature και αφράτο Tiramisu στ’ αλήθεια θα σας μείνει αξέχαστο.

www.pracsitele.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου