- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση με το που μπαίνεις είναι ο χώρος. Μεγάλος, σε δύο επίπεδα και διαμορφωμένος έτσι ώστε να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Βιβλία γεμίζουν μια τεράστια βιβλιοθήκη-παραβάν, άλλα κρέμονται από τα κάγκελα του πάνω ορόφου (!), οι καναπέδες θυμίζουν άνετο καθιστικό, ένας σάκος του μποξ υπάρχει κάπου πρόχειρος αν σου τη δώσει στα νεύρα η παρέα σου, στις τουαλέτες έχει τσατσάρες και στα τραπέζια φιγουράρουν γλυκίσματα όπως στα φιλικά σαλόνια.
Το συνθετικό «College» και το casual chic ύφος έχουν ισχυρή παρουσία. Κάπου παίρνει το μάτι μου μια υδρόγειο, ενώ και ο κατάλογος θυμίζει σχολικό τετράδιο. Πιο ενημερωμένος και σίγουρα πιο ενδιαφέρων από τις σημειώσεις που κρατούσα στην άλγεβρα. Έχει τα πάντα: ό,τι μπορείς να σκεφτείς για πρωινό (κρουασάν, πίτες, ομελέτες, κουλούρια, κροκ, γιαούρτι, μάφινς, κούκις, κις λορέν), σνακ (κρέπες και σάντουιτς), σαλάτες «ψαγμένες», κυρίως πιάτα με επιρροές από την αμερικάνικη μέχρι την ιταλική κουζίνα (κι ακόμα παραπέρα) και μεγάλη ποικιλία σε γλυκά, που όπως ακούω κάνουν μεγάλο σουξέ.

Πήραμε νοστιμότατη «σαλάτα από την ελληνική γη» (με φύλλα ρόκας, παντζαριού, απάκι, κρασοτύρι, φιστίκια Αιγίνης, σύκα, κράνα, παξιμαδάκια, βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι και πετιμέζι), το Salmon Teriyaki, που ήταν τέλεια ψημένο, και το College Burger (με τυρί, μπέικον, πίκλες, μαγιονέζα, κέτσαπ και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες). Πήγα να το δοκιμάσω και η φίλη με απείλησε με το πιρούνι, οπότε υποθέτω ότι της άρεσε (υπερβολικά;) πολύ. Όλα τούτα τα ωραία υπογράφουν οι σεφ Μιχάλης Φανερωμένος και Κοσμάς Σαβριάδης, ενώ pastry σεφ είναι ο Δημήτρης Μακρυνιώτης. Μορφή άξια να αναφερθεί είναι και ο Benjamin πίσω από την μπάρα, που μας ετοίμασε δύο σούπερ κοκτέιλ.

Προσθέστε και τους (καλούς) καφέδες, τη μεγάλη ποικιλία σε τσάγια, σοκολάτες και σπιτικούς χυμούς και τα αναψυκτικά (η φίλη περιέγραφε γύρω στα 10 λεπτά το πόσο τέλεια είναι η σπιτική λεμονάδα με πιπερόριζα και στέβια) και έχουμε το στέκι στο οποίο μπορείς να μπεις πρωί και να βγεις βράδυ, να περάσεις ωραία, να φας και να πιεις χωρίς να χαλάσεις ένα μισθό (οι πραγματικά πολύ καλές τιμές γίνονται ακόμα καλύτερες στο take away και delivery). Τέλος, να σας πω ότι στις 11 του μηνός έχει πάρτι με δωράκια και εκπλήξεις, χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ και πολλά χαριτωμένα που σε βάζουν στο πνεύμα των γιορτών. Σπεύσατε.
Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723 (ανοιχτά 07.00-16.00),Περσεφόνης 53, Γκάζι, 210 3422112 και Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πειραιάς, 210 4100612
www.gazicollege.gr, www.facebook.com/GaziCollegeGr,
www.youtube.com/user/GaziCollegeGr, instagram.com/gazicollege,
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.