Resto

Nikkei Floresta, δείπνο στον εξωτικό κήπο του Κολωνακίου

Nikkei κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nikkei Floresta

Nikkei Floresta: υπέροχη Nikkei κουζίνα στην καρδιά του Κολωνακίου

Δύο βήματα από την πλατεία της Δεξαμενής στο Κολωνάκι, στην οδό Κλεομένους, κρύβεται ένα μυστικό, ικανό να σε μεταφέρει σαν παράξενο πλοίο, μέσα σε μια στιγμή, στην άλλη άκρη της γης. 

Nikkei Floresta

Το μυστικό είναι γνωστό. Λέγεται Nikkei Floresta και τα τελευταία 8 χρόνια μας μυεί στην αυθεντική γεύση της Nikkei κουζίνας. Φέτος, όμως, ανανεώθηκε, εσωτερικά και εξωτερικά, δίνοντάς μας ακόμη έναν λόγο να το επισκεφθούμε για να το ανακαλύψουμε από την αρχή. Νέες γεύσεις και  συναρπαστικά cocktails σε περιμένουν σε ένα σκηνικό διανθισμένο με δεκάδες τροπικά φυτά – σαν να κάνεις ένα ταξίδι στα βάθη του Αμαζονίου.

Nikkei Floresta

Η κουζίνα Nikkei δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες που βρέθηκαν σε αυτή τη μακρινή χώρα ως μετανάστες. Στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τις παραδοσιακές τους συνταγές χρησιμοποιώντας τα ντόπια υλικά, έγραψαν ένα νέο κεφάλαιο στο μεγάλο βιβλίο της γαστρονομίας, και τελικά δημιούργησαν μία νέα κουζίνα, αυτή που σήμερα ονομάζουμε Nikkei. Στην ουσία, πρόκειται για την ένωση δύο πολιτισμών που έρχεται μέσα από το πάντρεμα της περουβιανής με την ιαπωνική κουζίνα.

Nikkei Floresta

Αυτό το πάντρεμα  αναπαριστά το μενού του Nikkei  Floresta όσο πιο πιστά γίνεται. Από φέτος, με νέα, ακόμη πιο τολμηρά πιάτα που υπογράφει ο νέος του σεφ Νίκος Ψήλος. Τι θα δοκιμάσεις; Μεταξύ άλλων otori nigiri dumbling με scallop και chorizo, ceviche bouillabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας και αχινό, αγκινάρες με σος στρειδιών και crispy jamon iberico, φοβερά tacos, και gyoza με πάπια και κρέμα παρμεζάνας με μαύρη τρούφα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ακόμα κι ένα ceviche bar όπου κάθε βράδυ ο σεφ και η ομάδα του θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα nigiri, tiradito, sushi και ceviche.

Nikkei Floresta

Όλα τα παραπάνω ανακαλύπτουν το ιδανικό τους ταίρι στα signature cocktails της Μαίρης Ταλαιπώρου η οποία και βρίσκεται πίσω από τη βραβευμένη μπάρα του Nikkei. Αλλά και στο εξωτικό σκηνικό που στήνεται κάθε βράδυ στο δροσερό κήπο του Nikkei Floresta – ένα σωστό καταφύγιο για τις πιο ζεστές νύχτες του Αυγούστου.

Κλεομένους 2, Κολωνάκι, (ξενοδοχείο St. George Lycabettus), 2107239366

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ