- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Upon: Το ολοκαίνουργιο μπιστρό του Παλαιού Φαλήρου είναι μια γαστρονομική έκπληξη
Για τα πεντανόστιμα πιάτα του Γρηγόρη Κίκη σε λίγο θα μιλάνε όλοι
Upon: Το ολοκαίνουργιο all day μπιστρό στο Παλαιό Φάληρο
Ο Γρηγόρης Κίκης είναι ο φετινός μεγάλος νικητής του διαγωνισμού S.Pellegrino για την νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο, διαγωνισμός που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς και φέτος έγινε στο Ζάγκρεμπ. Δεν τον ανακαλύψαμε όμως τώρα, καθώς είναι σεφ και συνιδιοκτήτης του γνωστού εστατορίου Herve που μάλιστα αυτή την χρονιά διακρίθηκε στον οδηγό του Michelin. Πρόσφατα, και με τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω του ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους ταλαντούχους μάγειρες στον κόσμο, ξεκίνησε το νέο του project, το all day μπιστρό, Upon στο Φάληρο.
Η φιλοδοξία του είναι όπως μας λέει να φτιάξει ένα προσεγμένο μαγαζί στα νότια προάστια που ανοιχτό από το πρωί να προσφέρει καφέ, φαγητό εστιατορικό αλλά και casual, καλό κρασί και κοκτέιλς το βράδυ. Το καινούργιο του απόκτηα, το Upon, το έστησαν παρέα με τον Δημήτρη Δημήτσα, τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη, παιδικούς του φίλους από το σχολείο, όλοι τους πάντα ονειρεύονταν να δημιουργήσουν κάτι από κοινού στην γειτονιά που μεγάλωσαν και ζουν μέχρι σήμερα, το Παλαιό Φάληρο.
Με μια γρήγορη ματιά θα παρατηρήσει κανείς πως το μαγαζί διαλέγει το industrial στιλ, συνδυάζοντας όμως και στοιχεία από μάρμαρο και ξύλο. Έχει μεγάλο άπλετο χώρο στο εσωτερικό του και μια όμορφη μίνιμαλ μπάρα, θέα στην ανοιχτή κουζίνα και τραπεζάκια έξω που οι περισσότεροι ήδη τα προτιμούν -Ελλαδάρα!- για να απολαύσουν το brunch τους.
Το φαγητό που επιμελείται ο νεαρός ταλαντούχος σεφ είναι fusion, με επιρροές από όλο τον κόσμο, "απλό" αλλά και με μοντέρνες πινελιές, όλα σε τέλεια ισορροπία. Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζουμε είναι το smash burger, με αφράτο μπριός, χειροποίητη μαγιονέζα, λευκό κρεμμύδι σε ζύμωση, american cheese, σε κάνει να νιώσεις όμορφα και οικεία με την πρώτη μπουκιά. Για τον ίδιο λόγο ξεχωρίζουμε και το μαγιάτικο με σπαράγγια, πουρέ από σελινόριζα, μύριν και λάδι από σχινόπρασο. Το σεβίτσε λαβράκι σε μαρινάδα από λάιμ, σόγια και σησαμέλαιο, με κόλιανδρο, τσίλι, αγγούρι και watermelon radish δίνει μια εξαιρετικά λεπτή γεύση με υπέροχη φρεσκάδα που θα εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τα ωμά.
Άλλη μια νοστιμιά που θα γευτείς στο Upon είναι και τα αρωματικά κανελόνια με την πλούσια μπεσαμέλ και την πούδρα από φύκια που είναι γεμιστά με λαχανίδα, σπανάκι, μυρώνια και καυκαλήθρες και ταιριάζουν φανταστικά με κάποιο από τα λευκά κρασιά της μεγάλης ποικιλίας που διαθέτει η κάβα. Φρέσκο, όμορφο και λαμπερό το Upon μόλις σήκωσε την αυλαία και είναι σίγουρο πως θα αποκτήσει πιστούς φίλους. Τα σχέδια του σεφ όμως όπως μας λέει και ο ίδιος δεν σταματούν στο Upon: «Έχω στα σκαριά και ένα ακόμη πρότζεκτ, αυτή τη φορά στα Πετράλωνα, όπου θα προσφέρουμε street επιλογές με ένα μοντέρνο twist. Προσπαθώ συνεχώς να εξελίσσομαι και να αισθάνομαι δημιουργικός... αυτή άλλωστε είναι και η φύση της μαγειρικής. Nα πειραματίζομαι πάνω στη γαστρονομία, που τη βλέπω και τη νιώθω σαν ένα ταξίδι που συνεχώς προσφέρει εμπειρίες».
Upon, Δημοκρατίας 33 Π. Φάληρο,2109817878
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.