- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Keenkies μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια με κολασμένους λουκουμάδες και πεϊνιρλί
Εδώ και μία εβδομάδα περίπου στη Θεμιστοκλέους εμφανίστηκε ένα… σιέλ αριστούργημα. Πλακάκια στη γαλήνια αυτή απόχρωση του μπλε, ασπρόμαυρο πάτωμα, ντιζαϊνάτα τραπεζάκια και μια νέον ταμπέλα που είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις τι λέει. Λέει “Keenkies”. Δηλαδή; Δηλαδή πήγαινε νηστικός και ετοιμάσου για (μεγάλες) αμαρτίες.
«Το Keenkies» λέει ο Γιάννης Χρονόπουλος που βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα «είναι ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στη λέξη “kinky” και στη φράση “I keen for something” που σημαίνει “θέλω κάτι πάρα πολύ”», Τι μπορεί να θέλεις πάρα πολύ; Ένα υπέροχο, ζουμπουρλό λουκουμαδάκι που μπορείς να το συνδυάσεις με υλικά (αλμυρά και γλυκά) που κολάζουν.
Όλο το ζουμί στην υπόθεση “Keenkies” είναι η ζύμη. Χειροποίητη φρέσκια ζύμη που ψήνεται πρώτα σε ξυλόφουρνο και μετά δημιουργεί είτε ένα αφράτο, ξεροψημένο πεϊνιρλί, είτε ολοστρόγγυλους, χρυσαφένιους λουκουμάδες. Εσύ διαλέγεις τι από τα δύο θες (οι λουκουμάδες έχουν €2,50, το πεϊνιρλί €2,80) και έπειτα προσθέτεις τα υλικά της αρεσκείας σου. Τριμμένο τυρί, τσένταρ, μπέικον, κιμάς, μπεσαμέλ (ναι, μπεσαμέλ!), σάλτσα καρμπονάρα είναι οι επιλογές που έχεις στα αλμυρά, ενώ οι επιλογές στα γλυκά αρχίζουν από τη φυτική πραλίνα και το dulce de leche, συνεχίζουν με παγωτό και διάφορα τζιτζιμπλίκια (τζιτζιμπλίκια αναφέρονται στον κατάλογο τω όντι) όπως -ας πούμε- maltesers, caprice, kinder bueno και… βασικά δεν τελειώνουν ποτέ.
Επειδή οι επιλογές σου σε topping και τζιτζιμπλίκια (πολύ ωραία λέξη, την ξαναγράφω) είναι πραγματικά πολλές, στον κατάλογο θα βρεις επίσης 3 προτάσεις σε γλυκά και αλμυρά. Στις αλμυρές προτάσεις έχουμε την Carbonara #Not με καπνιστό μπέικον και αρωματισμένη κρέμα γάλακτος (€5 αν την περιχύσεις πάνω από λουκουμάδες και €5,30 αν διαλέξεις το πεϊνιρλί), το Παστίτσιο με ένα εντελώς μαμαδίστικο μοσχαρίσιο κιμά, μπεσαμέλ και μοσχοκάρυδο (€5,50 σε λουκουμάδες, €5,80 σε πεϊνιρλί) και το… Pitsini με καπνιστό τσένταρ και τραγανό μπέικον που έχει ακριβώς τη γεύση του θρυλικού σνακ (€4,50 σε λουκουμάδες, €4,80 σε πεϊνιρλί).
Στις γλυκές προτάσεις θα βρεις το ομώνυμο Keenkies με πραλίνα, φιστικοβούτυρο, bueno και τόσα τζιτζιμπλίκια που θα πάρουν 4 γραμμές να τα γράψω όλα (€6 σε εκδοχή λουκουμάδων, €6,30 σε εκδοχή πεϊνιρλί), το Oreo με πραλίνα, τριμμένο oreo, λευκή σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα (€4,90 οι λουκουμάδες, €5,20 το πεϊνιρλί) και το classic με μέλι, καρύδια και κανέλα (€3,70 μόνο σε λουκουμάδες γιατί κάποια πράγματα παραμένουν κλασικά). Υπάρχουν επίσης 2 vegan επιλογές: το Power με σοκολάτα μπίτερ, φιστικοβούτυρο και μπισκότο (€4,90 σε λουκουμάδες, €5,20 σε πεϊνιρλί) και το Healthy με σιρόπι αγαύης, ταχίνι και καρύδια (€6,50 οι λουκουμάδες, €6,80 το πεϊνιρλί).
Να τονίσω επίσης ότι οι λουκουμάδες ετοιμάζονται τη στιγμή που τους παραγγέλνεις και ότι η ζύμη είναι vegan! Υπάρχει επίσης πολύ καλός καφές από μια μικρή ναπολιτάνικη εταιρεία, αναψυκτικά three cents, coldpress smoothies και διάφορα τσάγια. Αλλά πάνω απ’ όλα, παιδιά, τι να λέμε τώρα, υπάρχουν οι λουκουμάδες παστίτσιο! Τρέξτε!
Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια, Fb: Keenkies, Instagram: @keenkies
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.