Resto

Γκελ Bistrot

Γκελ όπως γκελ μπουρντά

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58357-116601.jpg

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Τελευταίος Δόγης της Βενετίας, με τα spring rolls, το Vivaldi και τα vintage πιατάκια της γιαγιάς; Αφήστε, γιατί θα μας πάρει η νύχτα· θα σας το πω εγώ… Το κουκλίστικο μαγαζάκι της οδού Κολοκοτρώνη, εμφανίστηκε σε αυτή τη γειτονιά της πόλης τον περασμένο Μάρτιο, και ήρθε για να μείνει.

Πρόκειται για το μικρό αξιαγάπητο αδερφάκι του Booze, που όμως διατηρεί το δικό του αυτόνομο χαρακτήρα. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι τα πάντα, από το μενού μέχρι τα vintage πιάτα και ποτήρια (που παρεμπιπτόντως κανένα δεν είναι ίδιο με το διπλανό του), έχουν διαλεχτεί με μεράκι και αυτό είναι κάτι που φαίνεται. Η φιλική διάθεση και η ζεστασιά του χώρου, σε αγκαλιάζουν με το που θα μπεις.

n

Η Φανή (ιδιοκτήτρια) κουβάλησε τις εμπειρίες από τα ταξίδια της, τα βιβλία και τις μουσικές που την άγγιξαν και τα απόθεσε όλα σε ένα καλόγουστο εστιατόριο με all day χαρακτήρα που σου κλέβει την καρδιά. Κι επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι, πρόσθεσε νόστιμο, περιποιημένο φαγάκι. Αδύνατον να μην ερωτευτείς τα πιάτα με τα ευφάνταστα ονόματα -Nikolas Louvre, Heminway, ο Τελευταίος Δόγης, Vivaldi, Βενιζέλος, τρίγωνα κάλαντα, είναι μερικά από αυτά...

n

Στο προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια εστιατόριο, μπορείς να ξεκινήσεις με καφέ και ένα πλούσιο πρωινό, για να πάει καλά η μέρα. Φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί, αρωματικό βούτυρο, μαρμελάδα, βιολογικά αυγά, μπέικον, smoked cheddar cheese, κέικ, φρέσκος χυμός πορτοκάλι, espresso ή γαλλικός καφές, όλα αυτά με 12€. Το μεσημέρι, σε καλεί σε ταξίδι μέχρι τη Βενετία για να συναντήσεις τον "Τελευταίο Δόγη" (γόνδολα μελιτζάνας, γεμιστή με φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας) ή αν προτιμάς, μπορείς να μείνεις στα πάτρια εδάφη και να δοκιμάσεις το "Venizelo" (μοσχαρίσια μπριζόλα με ποικιλία από 3 hand-made αρωματικές μουστάρδες: βανίλια-pesto-φρούτα του δάσους, που συνοδεύονται από αφράτη ψητή πατάτα με φρέσκο βούτυρο). Η τιμή του "Δόγη" ανέρχεται στα 14€, ενώ για το "Venizelo", στα 16€.Το απόγευμα που το τραβάει το γλυκάκι του...spring rolls γεμισμένα με creme patisserie, φρούτα του δάσους και σος λεβάντας (10€). Προσωπικά, δεν μπορώ να ξεχάσω το cheese cake με μύρτιλο (8€)…

n

Το βράδυ η απόλαυση συνεχίζεται. Έλα με παρέα για μια μεγάλη ποικιλία σε cocktail, στο μπαράκι που βρίσκεται στη διπλανή στοά και που πρόσφατα ενσωματώθηκε στο Γκελ Bistrot. Στα οπωσδήποτε η spicy tommy' s μαργαρίτα, με κάρυ (10€).

Γκελ Bistrot, Κολοκοτρώνη 59Β, τηλ. 211-4000863, Τρίτη έως Κυριακή 9.00-1.00. Δευτέρα κλειστά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ