- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ψωμολαδέα: Το καλύτερο μέρος στα Κύθηρα για τέλειο φαγητό, ατμόσφαιρα και σέρβις
Ωραίο νησιώτικο εστέτ concept στο αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου
Την «Ψωμολαδέα» στον Αυλέμονα την τρέχει η Ελίνα, αδερφή της Άβας Γαλανοπούλου – και δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω για το μαγαζί αλλά επειδή είναι σπάνιο, ιδιαίτερο και εξαιρετικό μαζί: έχει πολύ νόστιμα πιάτα, φιλικότατο σέρβις, ωραίο νησιώτικο, εστέτ concept και κυρίως…. ιδανική θέση. Κατά μια άποψη, οτιδήποτε στα Κύθηρα έχει ιδανική θέση (=τα Κύθηρα).
Ο Αυλέμονας όμως είναι το αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου, τουλάχιστον σύμφωνα με τους Τσιριγώτες, κι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, σύμφωνα με τον κόσμο, που το ζηλεύει ως μέρος και πολύ θα ήθελε να ήταν εκεί.
«Ψωμολαδέα» είναι η τοπική χορταστική σαλάτα των Κυθήρων και μπορείτε να την παραγγείλετε στο εστιατόριο. Αν έχει κόκορα κρασάτο, μην τον χάσετε. Το κοτόπουλο με κουμ-κουάτ είναι σούπερ αν σας αρέσει το γλυκό/αλμυρό ως γεύση, και το ταλαγάνι με πέστο βασιλικού είναι ασυναγώνιστο.
Ο μάγειρας λέγεται Νίκος Συκαράς και κάνει θαύματα με απλά υλικά – έχει πολλά πιάτα vegan και vegetarian, μια και ο Αυλέμονας είναι η πατρίδα του γιόγκι. Δοκιμάστε ένα από τα αρωματικά κρασιά της Μονεμβασιάς, τσίπουρο ή φατουράδα, και παραδοσιακή λεμονόπιτα για καπάκι.
Με τραπεζάκια στον κήπο ή πάνω στη θάλασσα, δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό στέκι από την «Ψωμολαδέα»…
«Ψωμολαδέα», Αυλέμονας, Κύθηρα, 6986520617.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.