- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτό το σάντουιτς πρέπει να ψάξεις για να το βρεις. Αλλά αξίζει.
Στο Two Guys θα φας όλες τις αμαρτωλές αμερικανιές που πάντα ζήλευες
To GPS στο κινητό μου δείχνει ότι είμαι σε καλό δρόμο, αλλά εγώ δεν βλέπω αυτό που ψάχνω. Και αυτό που ψάχνω είναι κάτι κολασμένα σάντουιτς που έχουν στοιχειώσει τον ύπνο μου, οπότε πρέπει πάση θυσία να τα βρω. Αναθεματίζω το GPS και περνάω σε αναλογικά μέσα. Ρωτάω τον περιπτερά: «Μήπως ξέρετε πού…». «Ναι, ναι, θα μπεις στο εμπορικό και θα κατέβεις στον κάτω όροφο». Τι στο καλό, αναρωτιέμαι, γράφω «τρελή για σάντουιτς» στο κούτελο; Ο περιπτεράς μεταφράζει γρήγορα το απορημένο μου βλέμμα: «Εδώ, όλοι το Two Guys ψάχνουν».
Το Two Guys άνοιξε πριν τρία χρόνια από δύο τύπους (obviously), τον Μιχάλη και τον Αλέξανδρο. Οι δυο τους σπούδασαν στην Αμερική (Νέα Υόρκη και Βοστόνη) και για να τα βγάλουν πέρα δούλεψαν στα αμερικάνικα εστιατόρια που βλέπουμε καμιά φορά στις ταινίες και λυσσάμε. Ξέρετε, αυτά με τα πλουσιοπάροχα πρωινά, τη βαριεστημένη σερβιτόρα που σου φέρνει καφέ χωρίς να το ζητήσεις, και τα υπερβολικά κολασμένα βουνά από pancakes. Γνωρίζοντας λοιπόν τα μυστικά του american dining εκ των έσω, όταν ξέσπασε η κρίση αποφάσισαν «αντί να πάμε στην Αμερική, να φέρουμε την Αμερική εδώ!». Και μετά αυτοκτόνησε και η τελευταία διάθεση δίαιτας…
Παρότι έχω έρθει νωρίς ο καφές φίλτρου ήδη ετοιμάζεται και μοσχοβολάει. «Θες πρωινό;», με ρωτάει ο Μιχάλης, ενώ μου φέρνει μια ξέχειλη, αχνιστή κούπα. «Τι πρωινό;». «Αμερικανιές, ρε!». Ααα, τον πονηρό... Θέλω τα σάντουιτς Μιχάλη, πού τα κρύβεις;
Για να υποφέρετε μαζί μου, θα σας πω τι παίζει με αυτά τα σάντουιτς. Πρώτον μιλάμε για δύο διαφορετικά είδη. Το πρώτο αμαρτωλό είδος ακούει στο όνομα “Subs Philly Style” και για τους Αμερικάνους στην ανατολική ακτή είναι ό,τι για εμάς το σουβλάκι: μύθος. Εδώ, το κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοτάρεται με λαχανικά και ψιλοκόβεται στην πλάκα. Έπειτα στριμώχνεται μέσα σε μια χειροποίητη χωριάτικη μπαγκέτα μαζί με μαγιονέζα και τυρί προβολόνε. Αυτό το αριστούργημα βγαίνει σε δύο μεγέθη: regular (28εκ.) για τις μικρές λιγούρες και jumbo (60εκ.) για τα αχόρταγα παιδιά.
Η δεύτερη αμαρτία έχει το κωδικό όνομα “Grilled Cheese Sandwich” και προκαλεί μικρά εγκεφαλικά σε κάθε μπουκιά. Εδώ, οι φέτες ψωμιού ξεροψήνονται στην πλάκα με American Cream, βούτυρο και λιωμένο τυρί gouda, το οποίο όμως τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά δημιουργώντας μια τυρένια κρούστα. Το εσωτερικό του θα το βρεις σε τρεις εκδοχές: το “Dignity” έχει κρεμμύδι, μανιτάρια και cheddar, το “The Temperance Club” κοτόπουλο ή μοσχάρι, bacon, ντομάτα, Iceberg και Caesar’s sauce, ενώ το “Courage”, που δοκίμασα εγώ, κοτόπουλο, αβοκάντο, κρεμμύδι και cheddar. Δεν ήταν απλά νόστιμο, ήταν εθιστικό. Επίσης για πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι η ύπαρξη του αβοκάντο έχει νόημα.
Μετά τα ανωτέρω θηριώδη, να σας πω πως το Two Guys είναι περισσότερο φημισμένο για τα burgers του! Το μπιφτέκι τους είναι από 100% μοσχαρίσιο φρεσκοκομμένο κιμά και μπαίνει ανάμεσα σε ψωμί brioche, όπως κάθε burger που σέβεται τον εαυτό του. Θα το βρεις σε 10 εκδοχές, αλλά σουξέ γνωρίζει το Sloppy Joe (μαγειρεμένος κιμάς σε σάλτσα από παλιά αμερικάνικη συνταγή ντομάτας-κρεμμυδιού με cheddar, coleslaw και bacon). Αντάξιας φήμης είναι όμως και τα μοναδικά pancakes του (αλμυρά ή γλυκά), όπως και τα hot dogs τα οποία είναι εμπνευσμένα από εκείνα που πουλιούνται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ακόμα θα βρεις full brunch και γλυκά για λιποθυμίες (αναφέρω μόνο ενδεικτικά το “Diet is (so) over” με French toast, φιστικοβούτυρο που φτιάχνεται εδώ, πραλίνα και μπισκότο oreo…). Ο Μιχάλης όμως θα σου φτιάξει ό,τι θες με τα υλικά που διαθέτει, ενώ αν κλείσεις το μάτι και ρωτήσεις με νόημα: «Υπάρχει κάτι άλλο;», θα ανακαλύψεις έναν ολόκληρο μυστικό κόσμο από πιάτα που δεν αναγράφονται στον κατάλογο, αλλά είναι ικανά να σε στείλουν (π.χ. το Mushroom Melt Burger με φιλέτο κοτόπουλο ή μοσχάρι, κιμά και διπλό τσένταρ...). «Αυτή είναι εξάλλου και η λογική των αμερικάνικων εστιατορίων. Το μενού είναι ενδεικτικό, στην πραγματικότητα μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα». Και πράγματι, τα πάντα τα φτιάχνουν καταπληκτικά, απλά για εμένα, τα sandwich αυτά δεν παί-ζο-νται. You have been warned.
Αγ. Κωνσταντίνου 40 (Εμπορικό Κέντρο ΑΙΘΡΙΟ), Μαρούσι, 210 6000879, Fb: Two Guys
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.