- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Υάδες: Ψηλά στ’ αστέρια
Καθώς ανεβαίνω με το αυτοκίνητο στο δρόμο του Πολύδροσου βλέπω τα πρώτα φώτα της πόλης να ανάβουν και να λαμπυρίζουν κατά χιλιάδες στα πόδια μου.
Καθώς ανεβαίνω με το αυτοκίνητο στο δρόμο του Πολύδροσου βλέπω τα πρώτα φώτα της πόλης να ανάβουν και να λαμπυρίζουν κατά χιλιάδες στα πόδια μου. Ακολουθώ τις πινακίδες Υάδες και βρίσκομαι μέσα στο Αττικό Άλσος. Παρκάρω άνετα στο μεγάλο πάρκινγκ (που το καλοκαίρι εξυπηρετεί και το θεατράκι του άλσους), ανεβαίνω τα λίγα σκαλιά και μένω έκπληκτη από τη μοναδική θέα. Στο μεταξύ η ώρα έχει προχωρήσει λίγο και τα φώτα έχουν πολλαπλασιαστεί. Μπροστά μου απλώνεται η πόλη και απέναντί μου βρίσκεται ο Υμηττός, το βλέμμα συνεχίζει να χάνεται ως τα Μεσόγεια και αριστερά στα βόρεια προάστια. Ωραία επιλογή ονόματος, σκέφτομαι – Υάδες λέγεται ένα σμήνος αστεριών. Φτάσαμε στα αστέρια απόψε.
Ο χώρος μοντέρνος, απλός, λιτός και πουθενά ούτε ένα κομματάκι τοίχου που να εμποδίζει το βλέμμα προς τη μαγική θέα. Παντού τζαμαρίες που όταν το επιτρέπει ο καιρός ανοίγουν και σε αγκαλιάζει η φύση. Καλός φωτισμός, μουσική lounge, καναπέδες και στο σημείο του εστιατορίου ρομαντζαρίες, όπου και να κοιτάξω, δεξιά και αριστερά, όλοι απολαμβάνουν τη μικρή απόδραση μέσα στην πόλη. Βρίσκω την παρέα μου που έχει πιάσει την πιο ακριανή πλευρά του εστιατορίου για σόλο θέα. Τους προλαβαίνω στο Μartini και παραγγέλνουμε παρέα.
Παίρνουμε την ομώνυμη σαλάτα «Υάδες» (πρασινάδες τρυφερές λογιών-λογιών, ψητό κοτόπουλο, τραγανό μπέικον, παρμεζάνα, κρουτόν, βινεγκρέτ) και grigliata (άλλη σαλάτα, με μαριναρισμένα μανιτάρια, πρασινάδες, κατίκι Δομοκού) σερβιρισμένη σε καλαθάκι παρμεζάνας. Για τη μέση λιμπιζόμαστε ένα πιάτο με λαζάνια φούρνου και τέσσερα τυριά. Συνεχίζουμε με κοτόπουλο κάρι με ρύζι (σοτέ φιλέτο, κάρι, φρούτα, γάλα καρύδας) και ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι και δαμάσκηνα πάνω σε γλυκόξινη σάλτσα.
Τελειώσαμε αλλάζοντας γεύση με ωραίο σουφλέ σοκολάτας, πορτοκάλι με παγωτό βανίλια και φρέσκες φράουλες και ανανά. Η μουσική είχε αρχίσει να τσιμπάει σε ένταση και μείναμε για ένα ποτό μετά, απορροφημένοι από τη θέα.
Στις Υάδες, που λειτουργούν επτά μέρες την εβδομάδα πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε καφέ, ποτό, σνακ, ποικιλία με συνοδεία κρασιού. Μπορείτε να οργανώσετε το επαγγελματικό σας lunch ή dinner, έχει το προνόμιο να μπορούν να απομονώνονται χώροι για όσα άτομα θέλετε.
Υάδες: καφέ-εστιατόριο-μπαρ, εντός Αττικού Άλσους, 210 6470.936. Κατανάλωση/άτομο 35-40 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.