- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Για να σου τοποθετηθώ, είμαι άνθρωπος του κέντρου. Tο καλοκαίρι όμως κάτι με πιάνει και θέλω θάλασσα. Tαβερνάκια με τραπέζια στο κύμα, μυρωδιές και θαλασσινό αεράκι, απλές καταστάσεις που μου φέρνουν το καλοκαίρι πιο κοντά. Eνίοτε, όταν η παρέα με πιέζει ή, ακόμη χειρότερα, όταν η σκοτεινή κοσμική πλευρά μου βγαίνει στην επιφάνεια, ναι, θα το ομολογήσω, επισκέπτομαι και τα μεγάλα μαγαζιά της παραλίας. Yπερπαραγωγές όλα τους, ακριβώς πάνω στο κύμα, με θέα στο απέραντο γαλάζιο, σου αρκεί να έχεις πάει σε ένα για να έχεις άποψη για όλα, μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους. Συνήθως το μόνο που κάνουν –κάθε χρόνο– είναι να αλλάζουν όνομα. Tο Akrotiri, παρ’ όλα αυτά, βρίσκεται στον ίδιο χώρο για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι και νομίζω ότι είναι μάλλον το πιο εντυπωσιακό, αυτό που κρατάει τα σκήπτρα στη νύχτα της καλοκαιρινής κοσμικής παραλίας. Θα πας εκεί το βράδυ του καλοκαιριού όταν η ζέστη θα σ’ έχει πνίξει, ή όταν η φίλη σου η κολλητή έχει γενέθλια και είναι αποφασισμένη να τα γιορτάσει μ’ έναν πιο cozy τρόπο, ή για δείπνο ρομαντικό των δύο αν ο συνοδός σου έχει παρακολουθήσει πολύ «Miami Vice». Θα σε υποδεχθούν στην είσοδο νεαροί καλοφτιαγμένοι, απαραιτήτως ντυμένοι στα λινά μπεζ κοστούμια τους, και αφού διαβείς το κατώφλι, θα βρεθείς σε χώρο αχανή αλλά έξυπνα διαμορφωμένο, με καναπέδες και γωνιές απόμερες στον εσωτερικό του χώρο και στον εξωτερικό πισίνα, παρτέρια ανθισμένα και υπαίθρια μπάρα. Στο βάθος και ορατός από παντού ένας μισοανατολικός μισοδυτικός οντάς-lounge, κομμάτι υπαίθριο (open space αλλιώς), με καναπέδες και κουρτίνες λευκές που ανεμίζουν, θα σε βάλει μεμιάς στο κλίμα, εδώ ήρθες για να περάσεις μια βραδιά extra και χλιδάτη που –κάνεις δεν κάνεις τον ανώτερο– θέλεις να τη γνωρίσεις. Γύρω σου μαυρισμένες –ήδη– αιθέριες ξανθιές υπάρξεις με –απαραιτήτως και αυτές– στρας κάπου στην εμφάνισή τους –μα στο πέδιλο, μα στην τσάντα, μα στο κεντητό τοπ πάνω από το μπλουτζίν– και συνοδευόμενες από κυρίους –απαραιτήτως με πούρο αυτοί– θα σιγοτρώνε, σιγοπίνουν, σιγοκουβεντιάζουν. O χαμηλός, ατμοσφαιρικός φωτισμός θα σου δημιουργεί (μαζί με το θαλασσινό αεράκι) το ιδανικό περιβάλλον, η μουσική θα είναι mainstream και τύπου «πέρνα μου τις βέρες» και, όταν θα έρθει η ώρα του φαγητού, θα έχεις να επιλέξεις από πιάτα δυτικής αντίληψης που όλο και κάποια γνωστή υπογραφή θα φέρουν. Ήτοι σαλάτες πλούσιες και ριζότα, πρώτα κομψά και μια στάλα μεσογειακά, φιλέτα με γαρνιτούρες ελαφρώς ξενοδοχείου και ψάρια φρέσκα σε πλείστες όσες αμπιγέ παραλλαγές. Kάβα καλή, γλυκά πολύ καλά επίσης. Γενικά το φαγητό δεν θα ’ναι και τόσο το θέμα σου –παρότι σε καλά επίπεδα–, η νύχτα σου θα κυλήσει όμορφα, ξένοιαστα και άκρως καλοκαιρινά, δεν μπορεί, θα ’χεις ευχαριστηθεί κι εσύ το στρας που φόρεσες στην μπλούζα ή, αν είσαι κύριος, το πούρο σου, και όταν θα έρθει ο λογαριασμός, καθόλου να μην το κάνεις ζήτημα το ποσό των περίπου 45 ευρώ που έδωσες για μια νύχτα κοσμική του καλοκαιριού κάτω στην παραλία. Aνοιχτό όλη την εβδομάδα, μόνο βράδυ, κρατήσεις απαραίτητες (για καλό, πάνω στο κύμα, τραπέζι).
Akrotiri: Άγιος Kοσμάς, Kαλαμάκι, 210 9859.147-9
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.