- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το (με πλήρες όνομα) Contemporary Art Meeting Point είναι πολυχώρος Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας, την πλατεία Κοτζιά. Στεγάζεται σε διατηρητέο νεοκλασικό που, παρά τα χρόνια του, κρατάει πολλά στοιχεία της παλιάς του γοητείας. Οι πάνω όροφοι είναι αφιερωμένοι στη Σύγχρονη Τέχνη, πολύ συχνά διοργανώνονται εκθέσεις, μουσικές συναυλίες, θεατρικά actions, προβολές – οι δημιουργοί του φιλοδοξούν να είναι το σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Στο ισόγειο βρίσκεται το πολύ ζωντανό café bar resto που γεμίζει καθημερινά από φιλότεχνους, νεολαία που τριγυρίζει στην περιοχή, αλλά και από μεσήλικες που ήρθαν για στάση μετά τα ψώνια στην αγορά. Η κουζίνα είναι ελληνική-μεσογειακή και εδώ δημιουργεί «αλλιώς» ένας παλιός μας γνώριμος, ο designer και φίλος Αχιλλέας Φακιολάς, κάποιοι από εσάς θα έχετε φωτιστικά του. Άνθρωπος νέος και δραστήριος, με την κρίση να ζητάει κι απ’ αυτόν το... κάτι παραπάνω, γρήγορα το γύρισε και στην άλλη του αγάπη, τη μαγειρική.
Κερκυραίος στην καταγωγή, ετοιμάζει καθημερινά νόστιμα πιάτα, όλα τους με κέφι, «πείραγμα» και... καλλιτεχνική ματιά. Τα κυρίως έχουν τιμές € 6-9, οι σαλάτες € 4-4,5, τα ορεκτικά € 4-5,5, τα γλυκά € 3-3,5. Ενδεικτικά να πούμε ότι υπάρχουν υπέροχα κεφτεδάκια, πίτα της Αμαλίας (η γιαγιά του Αχιλλέα), χταπόδι μπουρδέτο, κοτόπουλο με λεμόνι και πιπεριά τσίλι, κι από γλυκά πορτοκαλόπιτα, μωσαϊκό κι άλλα που αλλάζουν συχνά. Ο Αχιλλέας, μάλιστα, μας έστειλε μια μέρα στο γραφείο την πορτοκαλόπιτα (ναι, ήταν παραπάνω από καταπληκτική). Μας έστειλε και τη δική του συνταγή για το τσιγαρέλλι, ένα clasic κερκυραϊκό πιάτο πειραγμένο από τον ίδιο, για να μας ανοίξει την όρεξη και να μάθουμε να τη φτιάχνουμε στο σπίτι.

Ο... designer της γεύσης Αχιλλέας Φακιολάς
Υλικά
1 πράσο, 1 κιλό διάφορα χόρτα άγρια, ½ μάτσο μάραθο, ½ μάτσο άνηθο, 1 σκελίδα σκόρδο, καυτερή πάπρικα (προαιρετικά), 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας, 1 ποτήρι ελαιόλαδο, αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν για 15΄, στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το πράσο σε λεπτές ροδέλες για 10΄. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2΄. Έπειτα βάζουμε τα χόρτα, τα αρωματικά ψιλοκομμένα, τον πελτέ, την πάπρικα*, αλάτι και νερό ίσα να σκεπαστούν. Βράζουμε 30΄ σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να φαίνεται το λάδι. * Η πάπρικα πρέπει να είναι τόση ώστε το πιάτο να είναι αρκετά πικάντικο.
CAMP Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, πλ. Κοτζιά, 210 3247.679, ανοιχτά κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, κουζίνα Σάβ.-Δευτ. 13.00-19.00, Τρ.-Παρ. 13.00-22.00
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.