- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ανέβα στο γκουρμόδεντρο και δείπνησε μαζί μου!
Σαν το Treehouse restaurant της Χαλκιδικής δεν έχει
Στη Βουρβουρού, με το γαλάζιο του ουρανού και της σιθωνικής θάλασσας, τα μικροσκοπικά απέναντί του νησάκια να σε φλερτάρουν για μια βουτιά, αλλά και τα παρακείμενα δάση από πεύκα να σε καλούν να τα εξερευνήσεις. Εδώ βρίσκεται το Ekies, all senses resort, πολυβραβευμένο κόζι μπουτίκ ξενοδοχείο, με το νερό, τον αέρα και όλες τις οικολογικές δυνάμεις της Χαλκιδικής να του εμφυσούν ζωή και αισθήσεις. Με μια αφρόκρεμα νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων και διακοσμητών να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια την αισθητική, αισθηματική αλλά και λειτουργική του λίμπιντο, και κυρίαρχα πάντα τα φυσικά υλικά και το φως, το Ekies καθόλου άδικα δεν πολυβραβεύτηκε με 4 awards στον φετινό διαγωνισμό 100% Hotel Design.
Αυτό όμως που φέτος σπάει όλα τα κοντέρ και σαρώνει σε μπράβο, δες, ω, ασύλληπτο και χίλια like, μιας και πραγματική ζωή με ψηφιακό υπερσυνδεδεμένο σύμπαν πάνε μαζί, είναι το εστιατόριο πάνω στο δένδρο. Πριβέ, όχι γιατί είναι σνομπάρε, μα επειδή μόνο 10 συνδαιτυμόνες χωρούν για να δειπνήσουν κυριολεκτικά πάνω στα κλαδιά! Με τον Χρυσοσκουφάτο σεφ Δημήτρη Παμπόρη να επιμελείται των πιάτων, satisfaction guarantee ως προς το μενού, που αδύνατον να αρνηθεί τις πρώτες ύλες του χαλκιδικιώτικου τοπίου: φρέσκο ψάρι με έμφαση στον αγιορείτικα μαγειρεμένο μπακαλιάρο, γαυράκια σε κρέμα, φασόλια γίγαντες, μους λάχανου, κρεμμύδια γιαχνί, πουρές από δαμάσκηνα και σορμπέ φτιαγμένα από την πληθώρα των κράνων που εμβυούν στο διπλανό βουνό.
Όπως ο Τομ Σόγιερ κι ο Χακλμπέρι Φιν, όπως οι μικροί εξερευνητές ή ο Τρελαντώνης της Δέλτα, όπως στο παραμύθι του Τζακ και της Φασολιάς, το Tree εστιατόριο του Ekies φλερτάρει, παραπέμπει και νετάρει σε όλα τα μνημονικά και τα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας, τότε που ορισμός αλλά και αδιάσειστο πειστήριο της ελευθερίας ήταν το μέχρι πού μπορούσαμε να σκαρφαλώσουμε ψηλά, κρυμμένοι από όλους και από όλα. Εμπειρία!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.