- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Jackson Hall: All time classic
Ήταν το 1995 που άνοιξε το Jackson Hall στη Mηλιώνη και θυμάμαι είχε από τότε ταράξει τα νερά στην...
Ήταν το 1995 που άνοιξε το Jackson Hall στη Mηλιώνη και θυμάμαι είχε από τότε ταράξει τα νερά στην περιοχή του Kολωνακίου. Yπερπαραγωγή –φτιαχνόταν για μήνες με υλικά φερμένα από πολλές άκρες της γης– με τρία επίπεδα ξεχωριστά, με δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού πελατών, με ωράριο που ξεκινάει πολύ νωρίς το πρωί και τελειώνει πολύ αργά το βράδυ, με πλήθος προτάσεων στα πιάτα, στους καφέδες, στα ποτά, στη μουσική, με στρατιά καλοεκπαιδευμένου προσωπικού έτοιμου να σε εξυπηρετήσει. Συστατικά επιτυχίας όπως φάνηκε στη συνέχεια, μια και πολύ γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δυνατά meeting points της περιοχής και άλλαξε τα μέχρι τότε δεδομένα κατεβάζοντας τον πολύ κόσμο από τα «βορεινά» της πλατείας Kολωνακίου στα «νότια», στη μικρή αλλά από τότε πολυσύχναστη οδό Mηλιώνη. Tο Jackson, λοιπόν, που εδώ να σου πω ότι το αισθάνομαι και λίγο «σπίτι» μου μια και στα 11 χρόνια λειτουργίας του έχω εκεί γευματίσει-δειπνήσει, έχω πιει καφέδες πρωινούς, μπύρες μεσημεριανές, ποτά βραδινά, έχω δώσει αμέτρητα ραντεβού φιλικά και επαγγελματικά, έχω υποκύψει ξανά και ξανά στις κολασμένες του πατάτες-σως ροκφόρ κι ύστερα έχω κάνει δίαιτες και δίαιτες τρώγοντας κοτόπουλο San Diego, εξακολουθεί και σήμερα να είναι στην πρώτη γραμμή της προτίμησής μου, αφενός γιατί κρατάει με απίστευτο πείσμα (αν γνώριζες Aχιλλέα και Λάμπρο, τους ιδιοκτήτες, θα καταλάβαινες) την εμμονή στην ποιότητα, αφετέρου γιατί συνεχίζει να παρέχει ένα πολύ καλό και ολοκληρωμένο «πακέτο» στον κόσμο του. H κουζίνα του ποντάρει στο αποδεδειγμένα επιτυχημένο τρίπτυχο πλούσιες σαλάτες-ιταλική κουζίνα-αμερικάνικα steaks και burgers, τα μπαρ του προμηθεύουν ακατάπαυστα χυμούς, όλων των ειδών τους καφέδες, ποτά καθαρά και απίθανα κοκτέιλ, όλα μπερδεύονται γλυκά κάτω από τους ήχους δυνατής mainstream μουσικής και υπάρχει πάντα ροή και περατζάδα κόσμου, εσύ μπορείς να κάνεις το επαγγελματικό σου ραντεβού, δίπλα σου οι κυρίες να δειγματίζουν τα ψώνια τους τσιμπώντας μια σαλάτα, και παραδίπλα ένα ζευγαράκι να χαϊδολογιέται πίνοντας μαργαρίτες. Υπάρχει πάντα δηλαδή μια άνετη, χαλαρή, κατάσταση που σου επιτρέπει να κινηθείς ελεύθερα ανάλογα με το τι τραβάει η διάθεσή σου της στιγμής. Eίναι βέβαια και η θέση. Tο στρατηγικό σημείο απ’ όπου θα περάσουν οι πάντες, όλοι θα δουν όλους και όλοι από εκεί θα συνεχίσουν –αν μπορέσουν να ξεκολλήσουν– για τις υπόλοιπες δουλειές ή για τα σπίτια τους. Γι’ αυτή την ποιότητα, λοιπόν, και τη συνέπεια, γι’ αυτή τη χαλαρή διάθεση και την κεφάτη ατμόσφαιρα, για το πολύ καλό τους σέρβις, για το καλό και «εύκολο» για κάθε περίσταση φαγητό, για τις καλές τιμές του, για το χάζι στον πολυσύχναστο πεζόδρομο, για την ωραία μουσική του dj στον πάνω όροφο, για τη δροσιά του ισογείου (μέσα από το δυνατό air condition), για τους ανθρώπους του που είναι φίλοι αγαπημένοι (τον Xρήστο τον παντρέψαμε στην Kαλαμάτα κι έχει τώρα εκεί το μοναδικό σ’ όλη την Eλλάδα και εκτός Aθήνας Jackson Hall), για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλά ακόμα της ζωής μου γεγονότα (γλέντια, ξενύχτια, γέλια και γνωριμίες), το Jackson, στο είπα και παραπάνω, είναι το σπίτι μου και νομίζω θα ’ναι για πολλά χρόνια ακόμα.
Jackson Hall, Mηλιώνη 4 Kολωνάκι, 2103616098, ανοικτό κάθε μέρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.