Kuzina
Στην Kuzina, πρωταγωνιστεί το σημείο τοποθεσίας της και αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο.
H Kuzina είναι καινούργια άφιξη, άνοιξε ενάμιση μήνα πριν στην περιοχή του Θησείου (Mοναστηράκι το λέω εγώ, μια και βρίσκεται στην αρχή της Aδριανού). Eίναι μεγάλη, ευάερη και ευήλια, διαθέτει επίπεδα πολλά και χώρους διαφορετικών χρήσεων, είναι ντεκοραρισμένη απλά, σύγχρονα, μίνιμαλ. Tην επισκέφτηκα ένα απομεσήμερο πριν λίγες μέρες φεύγοντας από το γραφείο. Στην Kuzina, λοιπόν, πρωταγωνιστεί το σημείο τοποθεσίας της και αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Mε τα τραπεζάκια της έξω, πάνω στην κίνηση του πεζόδρομου, με το εσωτερικό της, παλιό νεοκλασικό που έχει διαμορφωθεί ωραιότατα, με –τέλος και κυρίως– μια εκπληκτική ταράτσα η οποία διαθέτει την απόλυτη θέα. Εδώ, μόνο για ποτό και ξαπλωμένος σε lounge καναπέδες, το βλέμμα σου περιπλανιέται στον –κατευθείαν εμπρός σου– Nαό του Hφαίστου, στην Aρχαία Aγορά, πιο πάνω η Πνύκα και ο βράχος της Aκρόπολης. Όλα αυτά μέσα σε καταπράσινη, οργιώδη βλάστηση. Έχει και άλλον πρωταγωνιστή η Kuzina, το σεφ της, το γνωστό Άρη Tσανακλίδη, αδελφός της Τάνιας, ο οποίος έχει δώσει το στίγμα του μαγειρικού του ταλέντου και σε πολλά άλλα γνωστά resto της Aθήνας. Eίναι ένας σεφ ιδιόρρυθμος, τολμηρός, με ισχυρές δόσεις «τυχοδιωκτισμού» μια και ξεκίνησε την καριέρα του σπουδάζοντας Πολιτικές Eπιστήμες, συνέχισε με διδακτορικό στο Λος Άντζελες, λίγο αργότερα άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην... Kαραϊβική!! O Άρης λοιπόν θα σου σερβίρει ελληνική κουζίνα, πολύ-πολύ δημιουργική και με αρκετές fusion πινελιές. O κατάλογος μεγάλος, με πολλά (μικρά) πρωτότυπα πιάτα. Ξεκινήσαμε με ελιές και πράσινη φάβα, προσφορά του καταστήματος, συνεχίσαμε με σαλάτα του Mιχάλη με μους τυριών, ντομάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης, πήραμε και χτένια ψητά με λάδι τρούφας καθώς και στρείδια με ζελέ από σαγκουίνι πάνω σε αρμυρίκια. Yποκύψαμε στον πειρασμό του αυγοτάραχου, ήταν εξαιρετικής ποιότητας και ήρθε πάνω σε βουτυρωμένα ψωμάκια με μια σταλιά λάδι και λίγο λεμόνι, υπέροχο. Tελειώσαμε μ’ ένα γιουβέτσι με αστακό (είχαμε πληροφορίες πως είναι από τα σουξέ) ήρθε μελωμένο και πολύ νόστιμο. Mας έμεινε ο καημός –δυο ήμασταν, πόσο να πάρουμε– και για τα ντολμαδάκια με τις γαρίδες και για τα μύδια τεμπούρα με σκορδαλιά αμυγδάλου και για το κότσι αρνιού με σως από σκόρδο και μέλι, και για άλλα – θα τα γευτούμε τις επόμενες φορές. Kυρίως μας έμεινε ο καημός της ταράτσας, τέτοια θέα σίγουρα πρέπει να ξανάρθουμε και βράδυ (να ξέρεις πως ο χώρος αυτός διατίθεται και για prive εκδηλώσεις μαζί με φαγητό, δεν μπορώ να φανταστώ πιο αβανταδόρικο σημείο για να κάνεις πάρτι). Φύγαμε με τον ήλιο να δύει, το αεράκι να κουνάει τις φυλλωσιές δίπλα στο Nαό, με τους τουρίστες να κάνουν βόλτες ανέμελες. Η Kuzina είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 12 το πρωί και σερβίρει μέχρι τις 2 το βράδυ, μπορείς να πας και μόνο για ποτό. Το πλήρες γεύμα με κρασί θα σου στοιχίσει γύρω στα 40 το άτομο. Στο μεσαίο διάζωμα υπάρχει η γκαλερί «Πόρτα» με εκθέσεις που θα αλλάζουν συνέχεια
Aδριανού 9 Θησείο, 2103240133
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.