- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με σχεδόν 1.000 δολάρια το φλιτζάνι, ο ακριβότερος καφές στον κόσμο έφθασε στο Ντουμπάι
Ονομάζεται «Nido 7 Geisha» και προέρχεται από τις φυτείες «Hacienda La Esmeralda» του Παναμά
Είκοσι κιλά από αυτούς του πολύτιμους σπόρους του καφέ πωλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων ντιράμ, ήτοι 604.000 δολάρια
Με σχεδόν 1.000 δολάρια το φλιτζάνι, ένα κατάστημα στο πολυτελές εμιράτο του Ντουμπάι προτείνει πλέον τον ακριβότερο καφέ στον κόσμο, που παρασκευάζεται από σπόρους από τον Παναμά, οι οποίοι πωλούνται σε τιμές χρυσού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εγκατεστημένο σε μια βιομηχανική συνοικία που εξελίχθηκε σε τόπο συνάντησης θαυμαστών του καφέ, το Julith θα σερβίρει, από την 1η Νοεμβρίου, «περίπου 400 φλιτζάνια» αυτού του πολύτιμου ροφήματος, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο συνιδρυτής του Σερκάν Σαγκσιέζ.
Από το φιλτράρισμα, που πραγματοποιείται βάσει μια μεθόδου, η οποία εγγυάται τη βέλτιστη γεύση, έως τη γευσιγνωσία, την εμπειρία αυτή μπορεί να τη βιώσει κανείς στην κύρια αίθουσα ή σε έναν ιδιωτικό χώρο.
Dubai Cafe to Serve the World’s Most Expensive Coffee- A $980 Cup of Nido 7 Geisha https://t.co/pAtP11nACp #bazaartimes
— Bazaar Times (@bazaartimes) October 26, 2025
Με τιμή 3.600 ντιράμ (περίπου 980 δολάρια), ήτοι περίπου 100 δολάρια η γουλιά, το ρόφημα αποκαλύπτει φρουτώδεις και λουλουδένιες γεύσεις που θυμίζουν το τσάι.
Υπάρχουν «εκεί νότες από λευκά λουλούδια, όπως το γιασεμί, εσπεριδοειδών, όπως το πορτοκάλι και το περγαμόντο και μια υποψία βερίκοκου και ροδάκινου», περιγράφει ο Σαγκσιέζ.
«Είναι σαν το μέλι, ντελικάτο και γλυκό», συμπλήρωσε ο ίδιος, ο οποίος διηύθυνε ένα καφέ για επτά χρόνια στη χώρα του, την Τουρκία, προτού ανοίξει το Julith τον περασμένο Αύγουστο.
Ναός πολυτέλειας, το πλούσιο εμιράτο του Κόλπου είναι γνωστό για τα πολυδάπανα σχέδιά του, από τον υψηλότερο πύργο στον κόσμο έως τα μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία του και τα τεχνητά νησιά του.
«Νιώσαμε πως το Ντουμπάι ήταν το ιδανικό μέρος για αυτήν την επένδυση», συνέχισε ο ίδιος.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Αυτό είναι το Ντουμπάι»
Τον Σεπτέμβριο, το εμιράτο φιγουράριζε ήδη στο βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ για το ακριβότερο φλιτζάνι καφέ στον κόσμο, που πρότεινε το κατάστημα Roasters για 2.500 ντιράμ (περίπου 680 δολάρια).
Αυτό το νέο ρεκόρ προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, χωρίς πραγματικά να προκαλέσει έκπληξη σε μια πόλη συνηθισμένη στους εκατομμυριούχους.
«Είναι πραγματικά σοκαριστικό, όμως την ίδια στιγμή αυτό είναι το Ντουμπάι», είπε η Ινές, μία κάτοικος.
«Για τους εύπορους ανθρώπους, είναι μια ακόμη εμπειρία, για την οποία θα μπορούν να υπερηφανεύονται», εκτίμησε η Μαεβά.
Σε ένα δελτίο Τύπου, το κατάστημα επιβεβαίωσε πως πλήρωσε την υψηλότερη τιμή που είχε ποτέ προταθεί για έναν καφέ, σε μια δημοπρασία στον Παναμά.
Είκοσι κιλά από αυτούς του πολύτιμους σπόρους πωλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων ντιράμ, ήτοι 604.000 δολάρια, στο πλαίσιο μιας «πραγματικής μάχης» με 549 προσφορές.
«Η δημοπρασία διήρκησε 13 ώρες. Ανταγωνιστήκαμε εταιρείες κυρίως ασιατικές, που συνηθίζουν να επικρατούν σε αυτού του είδους τις πωλήσεις (…). Ήταν μεγάλη η έκπληξη όλων όταν το όνομά μας ανακοινώθηκε», αφηγήθηκε ο ίδιος.
Ο καφές, που ονομάζεται «Nido 7 Geisha», προέρχεται από τις φυτείες «Hacienda La Esmeralda», που βρίσκονται κοντά στο ηφαίστειο Μπαρού, το υψηλότερο σημείο του Παναμά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ερώτημα έχει ανοίξει μια μικρή… γαστρονομική μάχη
Ένα σεμινάριο γύρω από τα γαλλικά τυριά και το κρασί στο Nora's Deli στο Κολωνάκι
Το νέο εστιατόριο της πόλης είναι και από τα ωραιότερα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό
Συνεντεύξεις με τους Γάλλους σεφ που συμμετέχουν στο Merci Chef 2026
Η τεχνική είναι γνωστή σε κάθε σπίτι
Ο αθηναϊκός δρόμος με τις περισσότερες νέες αφίξεις ζει (ξεκάθαρα) τη δεύτερη νιότη του
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Κοσμική χασαποταβέρνα με ένα μενού που θα έρθεις ξανά και ξανά, να το δοκιμάσεις όλο, να μη χάσεις ούτε μία γεύση του
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Μια βραδιά wine pairing ελληνικών κρασιών από γαλλικές ποικιλίες με γαλλικά τυριά του Nora's Deli στο attica City Link
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Δείχνουν την λαμπρή προοπτική των ελληνικών ποικιλιών
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Το φιλόξενο σπίτι στις Τζιτζιφιές είναι βασικά «νεομπακάλικο» κι όταν θέλει γίνεται και μεζεδοπωλείο
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ και 18 χρόνια το μαγαζί του Κώστα Βαλσάμη κλέβει καρδιές με την ποιότητα, τις γεύσεις και την ιδιαίτερα φιλική του διάθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.