Αυτοκινηση

Κρίση στη Μέση Ανατολή «φρενάρει» τη Formula 1 – Στο τραπέζι η ακύρωση των GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία

Αναφορές από SkyNews και Telegraph κάνουν λόγο για ακύρωση των δύο αγώνων του Απριλίου λόγω αστάθειας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το Γκραν πρι του Μπαχρέιν
©EPA/ALI HAIDER

Η κρίση στη Μέση Ανατολή απειλεί το πρόγραμμα της Formula 1 με δύο ακυρώσεις αγώνων

Η ένταση και η στρατιωτική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να επηρεάσουν άμεσα το φετινό ημερολόγιο της Formula 1, καθώς σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα εξετάζεται σοβαρά η ακύρωση των Grands Prix σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία τον Απρίλιο.

Όπως μετέδωσε το SkyNews, οι δύο αγώνες της περιοχής πιθανότατα θα αφαιρεθούν από το πρόγραμμα της σεζόν, χωρίς να αντικατασταθούν από άλλες διοργανώσεις. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί τελικά σε 22 αγωνιστικά σαββατοκύριακα, αντί για περισσότερα που είχαν αρχικά προγραμματιστεί στο διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο.

Παρόμοιες πληροφορίες δημοσιεύει και η Telegraph, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από τη Formula 1. Ωστόσο, σύμφωνα με το Telegraph Sport, η απόφαση για ακύρωση φαίνεται να έχει ήδη ληφθεί, καθώς η σύγκρουση στην περιοχή δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται άμεσα.

Εξετάστηκαν εναλλακτικές πίστες – Δύσκολη η μεταφορά των αγώνων της Formula 1

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι διοργανωτές της Formula 1 εξέτασαν και το ενδεχόμενο μεταφοράς των δύο αγώνων σε άλλες ευρωπαϊκές πίστες.

Μεταξύ των επιλογών που συζητήθηκαν ήταν η Κωνσταντινούπολη, το Πορτιμάο της Πορτογαλίας και η Ίμολα στην Ιταλία, ως πιθανές εναλλακτικές για τα Grand Prix που είναι προγραμματισμένα για τις 12 Απριλίου στο Μπαχρέιν και τις 19 Απριλίου στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, η Telegraph επισημαίνει ότι το χρονικό περιθώριο για μια τέτοια αλλαγή είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Οι οικονομικές απαιτήσεις για τα τέλη φιλοξενίας, αλλά και η οργάνωση των απαραίτητων logistics σε τόσο σύντομο διάστημα, καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση μιας τέτοιας λύσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα σχολεία ανοίγουν: Τι να προσέχουν μαθητές, γονείς, συνοδοί αλλά και οδηγοί
Τα σχολεία ανοίγουν: Τι να προσέχουν μαθητές, γονείς, συνοδοί αλλά και οδηγοί

Το άνοιγμα των σχολείων δεν αποτελεί έναν πονοκέφαλο για τους μαθητές μόνον, αλλά και για γονείς και εκπαιδευτικούς όσον αφορά την ενημέρωσή τους σε θέματα ασφάλειας στους δρόμους

Το θρυλικό Moke, ένα εντυπωσιακό lifestyle icon επιστρέφει και στην Ελλάδα ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο
Το θρυλικό Moke, ένα εντυπωσιακό lifestyle icon επιστρέφει και στην Ελλάδα ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο

Το μοντέλο που δημιούργησε ο Άλεκ Ισιγόνης επιστρέφει πλέον σε σύγχρονη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πιστό στην ρετρό αισθητική που το έκαναν διάσημο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY