- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με τη θρυλική διαδρομή του Ράλλυ Μόντε-Κάρλο
Προβάδισμα για τον Elfyn Evans στις δύο πρώτες νυχτερινές Ειδικές Διαδρομές
Ράλλυ Μόντε-Κάρλο: Επίσημη έναρξη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με την ιστορική διαδρομή
Ο Ουαλός Elfyn Evans (Toyota Yaris), ο οποίος τελείωσε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA του 2023, κατέστησε σαφείς τις προθέσεις του την πρώτη κιόλας ημέρα του φετινού πρωταθλήματος όταν τελείωσε το σύντομο εναρκτήριο σκέλος της Πέμπτης, 25 Ιανουαρίου, με πλεονέκτημα 15,1 δευτερολέπτων έναντι του Βέλγου Thierry Neuville (Hyundai i20).
Ο Evans έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη νυχτερινή Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) των 21,01 χιλιομέτρων από το Thoard στο Saint-Geniez με 5,2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη Ott Tanak (Hyundai i20). Στη συνέχεια πρόσθεσε άλλα 6,8 δευτερόλεπτα στο προβάδισμά του στη 2η Ε.Δ. των 25,19 χλμ. από το Bayons στο Bréziers, αφήνοντας πίσω τον Neuville στη 2η θέση, τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris) στην 3η και τον Ott Tanak στην 4η.
Οι κυρίως στεγνές συνθήκες πρόσφεραν σχετικά υψηλά επίπεδα πρόσφυσης σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια στις γνωστές νυχτερινές διαδρομές του αγώνα. «Στην πρώτη (Ε.Δ.), είχαμε μια πολύ καλή αίσθηση», είπε ο Evans. «Φαινόταν να έχουμε μια καθαρή πορεία, αλλά η δεύτερη ήταν λίγο πιο περίπλοκη, και υπήρχαν πολλα περισσότερα πράγματα που έπρεπε να προσέξουμε με τις συνθήκες και την άσφαλτο. Ο στόχος ήταν απλώς να τερματίσουμε «καθαρά» περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Φυσικά, είμαι χαρούμενος, αλλά είναι μόνο η αρχή».
Ο Neuville ανησυχούσε για την υπερθέρμανση των ελαστικών του στην 1η Ε.Δ., αλλά ξεπέρασε τον Ott Tänak στην επόμενη για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση καθώς ο Εσθονός Tanak, ο οποίος φέτος επέστρεψε στη Hyundai, αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα το οποίο του κόστισε χρόνο και το οποίο αργότερα αποδείχτηκε ότι είχε και ο Neuville και ο Andreas Mikkelse, το τρίτο μέλος της ομάδας της Hyundai.
Ο Sébastien Ogier κατάφερε να τελειώσει την ημέρα στην 3η θέση προσφέροντας στην Toyota το 1-3 αλλά βρίσκεται 21,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans. Έχοντας ξεκινήσει τέταρτος στη σειρά εκκίνησης σήμαινε ότι ο εννιά φορές νικητής του Ράλλυ Μόντε-Κάρλο βρισκόταν σε μειονεκτική θέση λόγω των πιο «βρώμικων» οδικών συνθηκών που προκλήθηκαν από τους προπορευόμενους.
Ένας απογοητευμένος Tänak τελείωσε το βράδυ 1,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier στην 4η θέση, ενώ ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) της M-Sport Ford υπήρξε εντυπωσιακός παρά την έλλειψη εμπειρίας του σε αυτοκίνητο Rally1, και τελείωσε την ημέρα στην 5η θέση και 39,0 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη, μπροστά τόσο από τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) όσο και τον Grégoire Munster, το δεύτερο μέλος της M-Sport, ενώ ο Andreas Mikkelsen παρέμεινε στην όγδοη θέση λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε με το Hyundai i20 του.
Μία από τις εντυπωσιακές επιδόσεις είχε ο Ισπανός Pepe López, ο οποίος κατέλαβε την 9η θέση γενικής και ηγήθηκε της κατηγορίας WRC2 παρά το γεγονός ότι οδήγησε ένα άγνωστο Škoda Fabia RS Rally2 με τον νέο συνοδηγό του David Vázquez δίπλα του. Σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στις δύο Ε.Δ. για να προηγηθεί του Nikolay Gryazin με 14,2 δευτερόλεπτα.
Η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή με έξι Ε.Δ. γύρω από τη διοργανώτρια πόλη του Gap. Δύο σκέλη τριών Ε.Δ. προσθέτουν πάνω από 105 χιλιόμετρα ανταγωνισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, εμπλουτίζοντας την παρουσία της στην Ελλάδα
Ο ελληνικός αγώνας αποτελεί τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, σε ένα διευρυμένο ημερολόγιο 15 διοργανώσεων.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο ρετρό ηλεκτροκίνητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού
Για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη νικητής ο Μαξ Φερστάπεν, με δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρ και τρίτο Κίμι Αντονέλλι
Οι Καρανικόλας-Κακκαβάς με το Ford Fiesta Rally2 του Car Center κέρδισαν τον 4ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull
H Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η Lepas ξεκινά πωλήσεις. Η αρχή γίνεται με τα L8 και L6 PHEV, ενώ το Δεκέμβριο θα ακολουθήσει το L4 BEV
Φοιτητές, πανεπιστήμια, FIA, αυτοκινητοβιομηχανία και τεχνολογική αγορά σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο μέλλον της Αυτοκίνησης
Η μεγάλη αναβάθμιση της Mercedes, η πρώτη νίκη του Φερστάπεν και η παλιά έξη της Ferrari προς τις θεαματικές χειρονομίες
Με μινιμαλιστική διάθεση και εντυπωσιακό μέγεθος, με άπλετο χώρο
Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ κερδίζει το Ράλι Σαρδηνίας
Για εννέα ημέρες το Metropolitan Expo γίνεται το επίκεντρο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Ένα μοντέλο που υπερβαίνει τις παραδοσιακές προσδοκίες των πελατών για το τι μπορεί να προσφέρει ένα premium compact SUV.
Σύμφωνα με τη μάρκα, η συμμετοχή της στο WRC θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της νέας γκάμας επιβατικών οχημάτων της εταιρείας για την Ευρώπη
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για φωτιά και ατυχήματα
Η έξυπνη και αμφίδρομη φόρτιση μετατρέπει τις μπαταρίες των EV σε πόρο ευελιξίας για το δίκτυο
Η ηλεκτροκίνηση και η τοπική παραγωγή καθαρής ενέργειας ως ασπίδα απέναντι στις διεθνείς ενεργειακές κρίσεις
Η πρόοδος στις ΑΠΕ, το έλλειμμα στις μεταφορές και ο κρίσιμος ρόλος των πόλεων
Νέα λεωφορεία, φόρτιση και έξυπνη μετακίνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.