Αυτοκινηση

Το υβριδικό Ford Kuga PHEV είναι ένας ιδανικός σύντροφος για ταξίδια και καθημερινή χρήση

Mια διαφορετική φιλοσοφία μετακίνησης με premium χαρακτηριστικά

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το υβριδικό Ford Kuga PHEV είναι ένας ιδανικός σύντροφος για ταξίδια και καθημερινή χρήση

Υβριδικό Ford Kuga PHEV: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Τι είναι
Το Kuga Plug-in Hybrid εισάγει μια νέα «νοοτροπία» στην κατηγορία των SUV μοντέλων προτάσσοντας μια διαφορετική φιλοσοφία μετακίνησης με premium χαρακτηριστικά.

Με μια ματιά

  • Εξηλεκτρισμένο, οικονομικό με μέση κατανάλωση 1.4 λίτρα/100 χλμ
  • Έως 64 χλμ ηλεκτρική αυτονομία, αθόρυβη οδήγηση με μηδενικούς ρύπους
  • Απαλλαγή ετήσιου εταιρικού φόρου, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο
  • Χώρος αποσκευών 706 λίτρα (ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του)
  • Πλούσιος βασικός εξοπλισμός
Υβριδικό Ford Kuga PHEV

Σχεδιασμός

Η αεροδυναμική σιλουέτα περιλαμβάνει ένα μακρύτερο μεταξόνιο που δημιουργεί στο όχημα μεγαλύτερο όφελος οδηγικής άνεσης και ευστάθειας

Στο εσωτερικό, το νέο Kuga διαθέτει διαισθητικά χαρακτηριστικά άνεσης και υποστήριξης της οδήγησης, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του Kuga Plug-In Hybrid με τις νέες λειτουργίες εξηλεκτρισμένων οχημάτων για την εφαρμογή FordPass που μεταφράζονται σε διαρκή συνδεσιμότητα.

Περαιτέρω προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν ασύρματη επιφάνεια φόρτισης για κινητό τηλέφωνο και σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford, το οποίο υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών.

Υβριδικό Ford Kuga PHEV

Για πρώτη φορά υιοθετείται ένας φιλικός στο χρήστη, ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD 12,3 ιντσών με τεχνολογία «true colour» για πιστή αποτύπωση των χρωμάτων.

Ανεξάρτητα από την επιλογή της έκδοσης το Kuga διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Ο καλύτερος στην κατηγορία χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών και η κορυφαία στο είδος χωρητικότητα του χώρου αποσκευών με τα 706 λίτρα, καθιστούν το Kuga το μοντέλο με τον μεγαλύτερο χώρο στην κατηγορία του.

Οι χώροι αυτοί επιτυγχάνονται με την υιοθέτηση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, που μετακινείται εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε μία διαδρομή μήκους 15 εκ.

Υβριδικό Ford Kuga PHEV

Tech

Το αυτοκίνητο διαθέτει πλήθος συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, απέσπασε την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων Euro NCAP, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 92% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών και άριστα στις πλευρικές συγκρούσεις σε μπαριέρα και στύλο, που αποτελεί μία πιο σοβαρή περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης.

Κάμερα μπροστά και πίσω, Collision Mitigation, Active Park Assist κ.ά.

Υβριδικό Ford Kuga PHEV

Στον δρόμο

Tο Ford Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) συνδυάζει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία, με τον βενζινοκινητήρα Duratec 2.5 λίτρων, σύνολο που αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων, σε συνδυασμό με σημαντική οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 μόλις 32 γρ. /χλμ.

Η επιλογή λειτουργιών ηλεκτρικού οχήματος (EV) σημαίνει ότι μπορείς να αποφασίσεις εάν θα λειτουργήσεις το Kuga PHEV με ισχύ από τον ηλεκτρικό κινητήρα, τον βενζινοκινητήρα ή μέσω συνδυασμού και των δύο.

Με τη χρήση της λειτουργίας «EV Now» το plug-in hybrid μπορεί να διανύσει έως 56 χλμ. μόνο με ηλεκτρική ισχύ και οδήγηση με μηδενικούς ρύπους, αλλά και κατανάλωση 1.4 λίτρων/100 χλμ. 

Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων CVT.

Οι οδηγοί του Kuga PHEV μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας μέσω των προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. 

Υβριδικό Ford Kuga PHEV

Μεγάλο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου το κορυφαίο επίπεδο ανάκτησης ενέργειας σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Το PHEV Kuga κάνει κάθε φορά ανάκτηση ενέργειας κατά το ρολάρισμα ή το φρενάρισμα του αυτοκινήτου. H διαδικασία γίνεται με τρεις διαφορετικές διαβαθμίσεις: Με ρολάρισμα ή με φρενάρισμα, με επιπλέον δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας με τη χρήση του κουμπιού L στον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων ή ακόμη περισσότερη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας μπορεί να γίνει με τη χρήση του κουμπιού Hill Descent.

Φόρτιση της μπαταρίας σε 3,5 ώρες.

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 64 χλμ. στον κύκλο WLTP, κατανάλωση από 1,2 λίτρα /100 χλμ και εκπομπές CO2 από 22 γρμ/χλμ.

Τιμή

Tο υβριδικό Ford Kuga 2.5 των 225PS PHEV στοιχίζει 49.990 ευρώ για την έκδοση ST-Line X.

Η υβριδική μπαταρία συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. (όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο).

Υβριδικό Ford Kuga PHEV

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ