Αυτοκινηση

Το Αudi Q3 Sportbsack συνδυάζει κομψή εμφάνιση σε συμπαγή «συσκευασία»

Δεν απέχει πολύ από το να είναι άψογο σε όλες τις αυτοκινητιστικές παραμέτρους

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Αudi Q3 Sportbsack συνδυάζει κομψή εμφάνιση σε συμπαγή «συσκευασία»

Αudi Q3 Sportbsack: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Τι είναι
Το Audi Q3 ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που συνδύασαν την πολυτέλεια με την κουπέ σχεδιαστική γραμμή. Τώρα σε ανανεωμένη έκδοση.

Με μια ματιά

  • Το Q3 Sportback δεν απέχει πολύ από το να είναι άψογο σε όλες τις αυτοκινητιστικές παραμέτρους.
  • Στα υπέρ του η σπορτίφ κομψή εμφάνιση και το εντυπωσιακό εσωτερικό του.
  • Και ναι, είναι οικονομικό στην χρήση του.
Αudi Q3 Sportbsack

Design / Tech

Βασισμένο στο Q3 δεύτερης γενιάς, το Sportback έχει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το μοντέλο μοντέλο τύπου compact-coupe-SUV τόσο επιθυμητό στους αγοραστές.

Σχεδιαστικά, η κεκλιμένη πίσω οροφή δίνει μεν ξεκάθαρα κουπέ προσανατολισμό, αλλά λογικό είναι να υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί, κυρίως στο ύψος των πίσω επιβατών.

Όσοι βρίσκονται μπροστά δεν θα παρατηρήσουν μεγάλη διαφορά μεταξύ του Q3 και του Q3 Sportback.

Ένα δυναμικό εξωτερικό, συνδυάζεται σε απόλυτη ισορροπία με το καλοφινιρισμένο εσωτερικό και τους γενναιόδωρους χώρους.

Η καμπίνα είναι εξαιρετικά φινιρισμένη, με πολλά βελούδινα υλικά και φανταχτερό ατμοσφαιρικό φωτισμό σε όλες τις εκδόσεις.

Αudi Q3 Sportbsack

Το πορτμπαγκάζ του Sportback δεν είναι μικρότερο, σε σχέση με το απλό μοντέλο και μπορεί να μεταφέρει από 530 έως και 1.400 λίτρα εάν τα πίσω καθίσματα είναι πεσμένα.

Σε αυτό βοηθούν τα πίσω καθίσματα που μπορούν να μετακινηθούν προς τα πίσω και προς τα εμπρός κατά 13 εκ. επιτρέποντάς σας να δώσετε προτεραιότητα μεταξύ του χώρου για τις αποσκευές ή τους πίσω επιβάτες.

Ως ένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Audi, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος infotainment τελευταίας γενιάς με οθόνη 12,3’’, που είναι συμβατό με Android Auto και Apple AirPlay. 

Αudi Q3 Sportbsack

Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων Audi Virtual Cockpit, διαθέτει έγχρωμη οθόνη 10,25’’, που προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης είναι πληρέστατο, περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό τα Audi pre sense, lane departure warning, turn assist, swerve assist ενώ διαθέσιμο προαιρετικά είναι το adaptive cruise control, το οποίο υποστηρίζει τον οδηγό με διαμήκη και πλευρικό έλεγχο του οχήματος – ως εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Στον δρόμο

Ο γνώριμος turbo κινητήρας εσωτερικής καύσης της Audi, ο 1.5 TFSI με το σύστημα απενεργοποίησης των δυο κυλίνδρων, με ισχύ 150 ίππους και ροπή 250 Nm, κινούσε το μοντέλο της δοκιμής μας, σύνολο που συνεργάζεται εξαιρετικά με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο S Tronic των 7 σχέσεων.

Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα, ενώ επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6’’.

Αudi Q3 Sportbsack

Η ποιότητα κύλισης είναι πέραν πάσης κριτικής και βοηθάει σε αυτό η σφιχτή ανάρτηση που αυξάνει το επίπεδο πρόσφυσης σε κορυφαίο βαθμό χωρίς να αφαιρεί οτιδήποτε σε ανέσεις.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 17 εκ. και σε συνδυασμό με την Off-Road ρύθμιση, του δίνει την δυνατότητα ικανοποιητικής κίνησης εκτός δρόμου, σε βατούς χωματόδρομους.

Τιμές

Οι τιμές της γκάμας Q3 αρχίζουν από τις 41.900 ευρώ για την έκδοση Q3 SB 35 TFSI S tronic.

Αudi Q3 Sportbsack

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY