Αυτοκινηση

Εξερευνήτρια θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε 100 ημέρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το εντυπωσιακό εγχείρημα της Λέξι Άλφορντ και το μεγάλο στοίχημα για την ηλεκτροκίνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λέξι Άλφορντ: H αμερικανίδα εξερευνήτρια θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Η εξερευνήτρια και δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου Λέξι Άλφορντ θα περιηγηθεί σε έξι ηπείρους με ηλεκτρικό αυτοκίνητο © Instagram/lexielimitless

Λέξι Άλφορντ: H αμερικανίδα εξερευνήτρια θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η εξερευνήτρια και δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου Λέξι Άλφορντ, η οποία αποτελεί σήμερα τον νεότερο άνθρωπο που έχει επισκεφθεί κάθε χώρα του κόσμου, ξεκίνησε σήμερα ένα ξεχωριστό ταξίδι.

Με το ηλεκτρικό Ford Explorer και με αφετηρία τη Νίκαια της Γαλλίας, θα περιηγηθεί σε έξι ηπείρους και περισσότερες από 30 χώρες σε ένα εγχείρημα που θα αποδείξει ότι τα μεγάλα ταξίδια είναι εφικτά με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το ταξίδι της εκφράζει το πνεύμα του «μπορώ να το κάνω» που επέδειξε η Αλόχα Γουάντεργουελ, η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο πριν από έναν αιώνα.

Η Αλόχα χρησιμοποίησε ένα βενζινοκίνητο Ford για το ταξίδι της αντιμετωπίζοντας κατά τη διάρκειά του πολλά εμπόδια, τα οποία απαιτούσαν ασυνήθιστες λύσεις.

Όπως την επιστράτευση βοδιών για να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο από τη λάσπη, την άμμο και τα ποτάμια στην Ινδία, ενώ στην Κίνα χρειάστηκε να το σύρουν άνθρωποι για πολλά χιλιόμετρα, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος την εποχή εκείνη καθιστούσε αδύνατη την αγορά καυσίμων.

Σε έξι ηπείρους και τριάντα χώρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Λέξι Άλφορντ θα διασχίσει έξι ηπείρους, θα επισκεφθεί περίπου 30 χώρες και θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες, υποβάλλοντας στην απόλυτη δοκιμασία τόσο τις υποδομές φόρτισης όσο και τις ανθρώπινες αντοχές.

Χρησιμοποιεί το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer, με το οποίο αναχώρησε από τη Νίκαια (το ίδιο μέρος από το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι της και η Αλόχα).

Είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο προπαραγωγής, το οποίο όμως δεν απέχει πολύ από εκείνο που θα μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες όταν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Λέξι Άλφορντ

Χωρίς ειδικές τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, είναι έτοιμο να δώσει απαντήσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί το ταξίδι της Αλόχα Γουάντεργουελ να αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για το επικό αυτό road trip, ωστόσο η Λέξι θα ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα απρόβλεπτα εδάφη, αλλά και τις ελλιπείς υποδομές φόρτισης.

Ο στόχος της είναι να ολοκληρώσει τον γύρο του πλανήτη για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Η Λέξι θα υποστηρίζεται στο ταξίδι της από ένα πλήρωμα, το οποίο θα παρέχει προστασία, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε hardware και software, ενώ στην αρχή κάθε ημέρας θα γίνονται δυναμικές εκτιμήσεις πιθανών κινδύνων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ