Αυτοκινηση

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Μέσα στο μπάκετ του Citroen C3 Rally2

Βιώνουμε την σπάνια εμπειρία ως συνοδηγοί του Χρυσόστομου Καρέλλη στο μπάκετ του Citroen C3 Rally2 με το οποίο θα πάρει μέρος στο Ράλλυ Ακρόπολις

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 883
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Citroen

Ράλλυ Ακρόπολις: Συνοδηγοί του Χρυσόστομου Καρέλλη στο Citroen C3 Rally2 

Αν η light αργκό μάς το επέτρεπε, θα ξεκινούσαμε την εμπειρία μας στο πλάι του Χρυσόστομου Καρέλλη ως εξής: «να μη θέλεις να βγεις η φάση...». Και είναι λογικό.Διότι πόσες φορές έχεις την ευκαιρία να βρεθείς σε ένα κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο για να κάνεις μια βόλτα;

Η αλήθεια είναι ότι με το ίδια αυτοκίνητο και τον ίδιο οδηγό, είχα την ευκαιρία να «συνοδηγήσω» και πέρυσι, παραμονές πάλι του Ράλλυ Ακρόπολις σε ένα μικρό τμήμα της διθάσημης Ε.Δ. Παύλιανη. Φέτος το εγχείρημα έγινε στη μικτού οδοστρώματος (άσφαλτος/χώμα) του Iaveris Park, όπου και πάλι απολαύσαμε το «επιθετικό» και ταυτόχρονα μετρημένο οδηγικό στιλ του Χρυσόστομου. Βλέπετε, τα αυτοκίνητα αυτά χρειάζονται να καταλάβουν ότι ο οδηγός «τα ελέγχει». Αλλιώς δεν οδηγούνται! Ξέρω ότι θα σας φανεί μεταφυσική αυτή η σχέση που περιγράφω, αλλά ποιος είπε ότι η μεταφυσική δεν έχει σχέση με τα motorsports;

Citroen

Κρατάμε τον ιδιαίτερο τρόπο να μπεις, το «γυμνό» εσωτερικό του Citroen C3 Rally2, την ανάσα του Χρυσόστομου Καρέλλη μέσα από την ενδοσυνεννόηση και φυσικά τα απαραίτητα drift.

Πως είναι μέσα το Citroen C3 Rally2

Και μέσα; Τι γίνεται εκεί μέσα; Πρωτίστως με το που ξεκινάει το αυτοκίνητο, καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Όλα «σπαρτιατικά», μόνο τα απαραίτητα –ηλεκτρονικά πλέον– όργανα με πλήθος πληροφοριών για οδηγό και συνοδηγό, και παντελής απουσία μονωτικών. Αυτό μεταφράζεται ότι πριν καν φτάσει το αυτοκίνητο στην πρώτη στροφή και πριν στρίψει το τιμόνι ο Χρυσόστομος, ακούς ακόμα και τα μικρά πετραδάκια να χτυπούν το αμάξωμα από κάτω – αυτό λέγεται και «welcome sound» στην «ραλιάρικη» διάλεκτο. Μετά, όχι μόνο το συνηθίζεις, αλλά το αποζητάς σε τέτοιον βαθμό που όταν είναι πια να βγεις, σου λείπει. Αυτόν τον ήχο τον κράτησα στη μνήμη μου, γιατί για εμένα είναι εκλεπτυσμένη μουσική!

Citroen

Τι άλλο κράτησα; Το ότι νιώθεις τι θα πει να δέχεσαι την κάθετη και την πλάγια επιτάχυνση σε κάθε αλλαγή πορείας του αυτοκινήτου. Βλέπετε οι «κοντές» σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων δίνουν άμεση εντολή στο τίναγμα του αυτοκινήτου. Το ένιωσα αυτό για τα καλά, αυτή την αίσθηση να «κρατήσεις» το βάρος του κράνους στο κεφάλι σου.

Το χαμόγελο του Χρυσόστομου στο τέλος της «βόλτας» κρύβει ικανοποίηση. Αλλά σε εκείνον επαναλαμβανόμενη, σε μένα στενοχώρια που τελείωσε γρήγορα. Ναι, ήθελα κι άλλο.

Η συμμετοχή

Η Citroën Καρέλλης, με οδηγό τον Χρυσόστομο Καρέλλη και συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη, συμμετέχει και φέτος στο Rally Acropolis, με το αγωνιστικό αυτοκίνητο Citroën C3 Rally2 εξελιγμένο από τη γνωστή αγωνιστική ομάδα TRT της Ουγγαρίας, που  υποστηρίζεται  και συνεργάζεται, εδώ και χρόνια,  με την επίσημη ομάδα Citroën Racing της Γαλλίας.

Η TRT, πλήρως εξοπλισμένη, με ειδικό κινητό συνεργείο θα υποστηρίξει το αυτοκίνητο στο Service Park του αγώνα στη Λαμία, προκειμένου να εξασφαλίσει μαζί με τους μηχανικούς της Karellis Group άρτια τεχνική εξυπηρέτηση σε τόσο απαιτητικές συνθήκες, όπως αυτές που δημιουργεί μία ανταγωνιστική οδήγηση σε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).

Citroen

Το C3 Rally2 της ομάδας, με κινητήρα 1598 cc, αποδίδει 282 ίππους και μέγιστη ροπή 400 Nm στις 4.000 στροφές, διαθέτει σειριακό 5τάχυτο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη το οποίο μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ παρόντα είναι και πολλαπλά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, εξελιγμένα από την τεράστια εμπειρία της Citroën στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC).

H παρουσίαση της ομάδας και του αυτοκινήτου έγινε μερικές ημέρες πριν την έναρξη του Ράλλυ Ακρόπολις στον συμβολικό χώρο Iaveris Park στη Μαλακάσα, δίνοντας το μήνυμα ότι η ασφαλής οδήγηση είναι υπεράνω όλων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το παρών έδωσαν φίλοι και συνεργάτες του οδηγού, όπως ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη Δ. Καββούρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος DHL Λ. Σαμαράς, αλλά και πλήθος  δημοσιογράφων, χορηγών και παραγόντων του motorsport.

Citroen

Με τη χορηγία του Ομίλου Συγγελίδη

Το ελληνικό πλήρωμα Καρέλλη - Παναγιωτούνη θα αγωνισθεί με τη μεγάλη χορηγία του Ομίλου Συγγελίδη και της εταιρίας ταχυμεταφορών DHL, αλλά και την υποστήριξη της Santander Consumer Finance (SCF) που δραστηριοποιείται στην καταναλωτική χρηματοδότηση, της διεθνούς εταιρίας λιπαντικών TOTAL Energies, καθώς και της Eurorepar Car Service του ομίλου Stellantis. Ακόμη, την αγωνιστική ομάδα υποστηρίζουν η Λόξας ΑΕ, με εξοπλισμούς συνεργείων καθώς και η τοπική εταιρία της Λαμίας, PPG Μπάκας με προϊόντα βαφής αυτοκινήτων. 

Ο Χρυσόστομος Καρέλλης και ο Ηλίας Παναγιωτούνης δεν είναι μόνο ένα έμπειρο ελληνικό πλήρωμα που συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά μία ομάδα με την αγάπη για την αυτοκίνηση, βαθιά ριζωμένη στο DNA της. Εξάλλου ένας από τους βασικούς λόγους συμμετοχής της Citroën Karellis Racing Team είναι η συλλογή εμπειριών που μπορούν να εφαρμοστούν καθημερινά στην τεχνική εξυπηρέτηση των πελατών της Karellis Group.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Karellis Group, Χρυσόστομος Καρέλλης, αποτελεί τη δεύτερη γενιά ενός Ομίλου που εκπροσωπεί στην Κεντρική Ελλάδα τις σημαντικότερες μάρκες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, όπως Citroën, Opel, DS Automobiles, Peugeot, Mazda, Jeep, Isuzu και πρόσφατα την MG, ενώ η Karellis Group αποτελεί βασικό συνεργάτη του Ομίλου Συγγελίδη εδώ και 43 χρόνια!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY