Αυτοκινηση

Οι χρυσοί κανόνες για να παρακολουθήσεις το Ράλλυ Ακρόπολις με ασφάλεια

Οι ειδικές διαδρομές θα κλείνουν 3 ώρες πριν από το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Φροντίστε να είστε εγκαίρως στην Ειδική Διαδρομή

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 883
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Ακρόπολις
© acropolisrally.gr

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Οι κανόνες για να παρακολουθήσεις τους αγώνες  

Αγαπητέ θεατή

Να συμβάλουμε όλοι μας στο να είμαστε όλοι εδώ και του χρόνου και να εξακολουθήσει το Ράλλυ Ακρόπολις να είναι ένας από τους κορυφαίους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Να θυμάστε:

  • Προστατέψτε την όμορφη ελληνική φύση. 
  • Μην ανάψετε για κανένα λόγο φωτιά και μην πετάξετε αναμμένο τσιγάρο. 
  • Αν δείτε ακόμα και τη μικρότερη εστία φωτιάς, ειδοποιήστε αμέσως τον πιο κοντινό ενδιάμεσο κριτή ή τηλεφωνήστε στο 199. 
  • Φροντίστε φεύγοντας να πάρετε μαζί τα άχρηστα αντικείμενα απ’ ό,τι χρησιμοποιήσατε. Αναλογιστείτε τι θα συμβεί αν ο καθένας αφήσει τα σκουπίδια του πίσω. 
  • Οι ειδικές διαδρομές θα κλείνουν 3 ώρες πριν από το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Φροντίστε να είστε εγκαίρως στην Ειδική Διαδρομή, και παρκάρετε:

Α) έτσι ώστε να μην εμποδίζεται πιθανή διέλευση ασθενοφόρου οχήματος (είναι λόγος ακύρωσης Ειδικής Διαδρομής)

Β) με τη φορά που θα ακολουθήσετε φεύγοντας, ώστε να μη χρειάζεται αναστροφή

Γ) μόνο στη μία πλευρά του δρόμου.

Σκίτσο για το Ράλλυ Ακρόπολις
© Richard Hicker

2‹ που αξίζουν μία ζωή...

Διαβάστε με προσοχή τις συμβουλές του διοργανωτή. Θα σας χρειασθούν.

  1. Μη μετακινείστε από το σημείο όπου κάθεστε και μη φύγετε από τη θέση σας, αν πρώτα δεν περάσει το ουραγό αυτοκίνητο της οργάνωσης.
  2. Μην καθίσετε σε σημεία απ’ όπου δεν μπορείτε να διαφύγετε σε περίπτωση ανάγκης. Να στέκεστε πάντα πίσω από τις κορδέλες ή το πλέγμα.
  3. Μην εμποδίζετε το έργο των κριτών. Συνεργαστείτε μαζί τους και συμβουλευτείτε τους.
  4. Από κάποιο ύψωμα βλέπετε το ίδιο καλά και σίγουρα με περισσότερη ασφάλεια.
  5. Δείτε προσεκτικά το σκαρίφημα μιας Ειδικής Διαδρομής. Οι θέσεις που είναι σκιασμένες με κόκκινο χρώμα είναι απαγορευμένες. 
  6. Τα αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας Rally1 είναι υβριδικά. Ως εκ τούτου όταν τα συναντήσουμε σταματημένα ή εκτός δρόμου σε μία Ειδική Διαδρομή, ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ εάν είναι αναμμένα τα κόκκινα ενδεικτικά φωτάκια στο παρμπρίζ και στα πλαϊνά των παραθύρων. Αγγίζουμε το αυτοκίνητο μόνο αν είναι πράσινα αναμμένα τα λαμπάκια. 
  7. Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσετε για τις Ειδικές Διαδρομές μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.acropolisrally.gr, κατεβάστε τον Οδηγό Ασφάλειας Θεατή (acropolisrally.gr/portal/el/theates/odigos-theati) και τυπώστε τον. Συμβουλευτείτε τον με κάθε ευκαιρία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ