Αυτοκινηση

To νέο Renault Austral: ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, ένα άλμα στην ποιότητα

Η Renault δημιούργησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο νέο μοντέλο που στελεχώνει την γκάμα των SUV της

konstantinos-lemonis.jpg
Κωνσταντίνος Λεμονής
ΤΕΥΧΟΣ 871
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο Renault Austral

Το νέο Renault Austral είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο, με αθλητική σχεδίαση και διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που οριοθετούν ένα γνήσιο εξηλεκτρισμένο SUV

Όταν το πρωτοβλέπεις, αναρωτιέσαι «από πού να το πιάσω τώρα;»… Τι να πρωτοδώ, τι να πρωτορωτήσω, τι να πρωτομάθω. Και αν μπεις στην καμπίνα του, τότε είναι που δεν θα θέλεις να βγεις. Αλλά και μέσα να μείνεις, το υπερσύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας θα σου μάθει πολλά.

Κυρίες και κύριοι, μιλάμε για το κορυφαίας ποιότητας επόμενο κατασκευαστικό σκαλοπάτι της Renault, το αυτοκίνητο που «ακούει» στο όνομα Austral! Και γιατί Austral; Γιατί ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ένα όνομα που θα παρέπεμπε σε μακρινά ταξίδια, στην αξία δηλαδή του να εκμεταλλευτείς το μοντέλο αυτό και να κάνεις χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων. Επίσης, για να σηματοδοτήσουν με ένα εύηχο όνομα το μέγεθος του άλματος ποιότητας όπως και την τεχνολογική υπέρβαση που συναντάμε σε αυτό. Το νέο Renault Austral είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο, με αθλητική σχεδίαση, και διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που οριοθετούν ένα γνήσιο εξηλεκτρισμένο SUV.

Ας το μάθουμε

Η Renault δημιούργησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο νέο μοντέλο που στελεχώνει την γκάμα των SUV της και στόχος του είναι να βοηθήσει στην ανάκτηση του μεριδίου της στην κατηγορία C, η οποία και αποτελεί τον πυρήνα της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Επίσης, το ολοκαίνουργιο Austral σηματοδοτεί το επόμενο ορόσημο στην επιθετική στρατηγική της Renault στη μικρομεσαία κατηγορία, που ξεκίνησε με το Arkana και με το νέο Megane E-TECH Electric, εκφράζοντας μια σύγχρονη προσέγγιση. Πρόκειται για τη «Nouvelle Vague», που στοχεύει να καταστήσει τη μάρκα «σημείο αναφοράς» σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία, στην καθαρή ενέργεια και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Το Renault Austral συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μοντέλων SUV, με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Sensual Tech» (αισθησιακή σχεδίαση) της Renault. Ήτοι με την καμπυλωτή και εντυπωσιακή σιλουέτα του, που συνδυάζεται με τις έντονες ακμές και τις σύγχρονες δομικές λεπτομέρειες, όπως η τεχνολογία micro-optics που χρησιμοποιείται στα εμπρός και πίσω LED φωτιστικά σώματα.
Το νέο Renault Austral
Ένα κουκούλι γεμάτο τεχνολογία

Το high-tech cockpit του νέου Austral είναι αναπτυγμένο γύρω από τη μεγάλη οθόνη του συστήματος OpenR που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3" και την κάθετη οθόνη πολυμέσων 12". Μάλιστα, η αυτορρυθμιζόμενη φωτεινότητα και οι βελτιστοποιημένες ανακλαστικές ιδιότητες, κατέστησαν δυνατή την αφαίρεση του παραδοσιακού αλεξήλιου πάνω από την οθόνη του OpenR, χαρίζοντας στο ταμπλό την αίσθηση ότι αιωρείται, αλλά και βελτιώνοντας συνολικά την ευρυχωρία στο εσωτερικό.Και όχι μόνο. Με βάση τον κιρκάδιο κύκλο του 24ωρου ρολογιού του ανθρώπινου σώματος, το εσωτερικό του Austral προσαρμόζεται στο εξωτερικό φως και αλλάζει αυτόματα χρώμα κάθε 30 λεπτά. Σε επίπεδο χώρων, τα υψηλόσωμα άτομα θα το λατρέψουν για τη φιλικότητα στο μπες-βγες, ενώ διαθέτει 35 λίτρα για μικροαντικείμενα στην καμπίνα και 500-575 λίτρα πορτμπαγκάζ με το πίσω κάθισμα να σύρεται κατά 16 εκ. και να διαιρείται σε αναλογία 40/60 τμηματικά.Το ολοκαίνουργιο Austral είναι ένα αποκορύφωμα της τεχνολογίας με 32 βοηθήματα οδήγησης (ADAS) τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρεις κατηγορίες: οδήγηση, στάθμευση και ασφάλεια.
Το νέο Renault Austral
Στον δρόμο

Το ολοκαίνουριο Renault Austral προσφέρεται με μία ευρεία γκάμα σύγχρονων εξηλεκτρισμένων κινητήρων που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Πρόκειται για τον κινητήρα τελευταίας γενιάς Full Hybrid E-TECH με συνδυαστική ισχύ έως 200 ίππους και δύο βενζινοκινητήρες, τον 1.2 Mild Hybrid Advanced 48V με ισχύ 130 ίππων και τον 1.3 Mild Hybrid 12V με ισχύ 160 ίππων.Το ολοκαίνουργιο υβριδικό σύστημα κίνησης Full Hybrid E-TECH έχει τελειοποιηθεί με στόχο να εξοπλίσει ένα premium μοντέλο, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, αλλά και επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης. Το σύνολο αποτελείται από έναν turbo 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρου που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία μπαταρία ιόντων λιθίου 400V ισχύος 1.7kWh και ένα έξυπνο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων multi-mode. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τους 200 ίππους. Το All-New Renault Austral διατίθεται σε δύο εκδόσεις ανάρτησης: με ημι-άκαμπτο πίσω άξονα στα μοντέλα με κίνηση στους δύο τροχούς και με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, για τα μοντέλα με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4CONTROL Advanced. Η τεχνολογία αυτή εξασφαλίζει κορυφαία ευελιξία στην πόλη, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν στην αντίθετη κατεύθυνση με τους εμπρός, και κορυφαίο κράτημα στον ανοιχτό δρόμο, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός. Τέλος, για πρώτη φορά σε μοντέλο Renault, το νέο Austral διατίθεται στην αποκλειστική έκδοση Esprit Alpine με ακόμα πιο σπορ εμφάνιση. Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει τα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού DNA της Alpine, της κορυφαίας μάρκας του Renault Group.
Το νέο Renault Austral
Τα είπαμε όλα;

Όχι… Το μοντέλο διάνυσε σχεδόν 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε κάθε τύπο δρόμου, πριν καν το επίσημο λανσάρισμά του. Στη θέση του οδηγού βρέθηκαν περίπου εκατό υπάλληλοι της εταιρίας, που ανέλαβαν να παίξουν τον ρόλο του πελάτη δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ