Αυτοκινηση

Peugeot 3008: Συνδυάζει καινοτομία, δύναμη και στιλ, σε ένα value for money μοντέλο

Ο επαναπροσδιόρισμός της κατηγορίας C SUV από το premium best-seller της Peugeot

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 871
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Peugeot 3008 συνδυάζει καινοτομία, δύναμη και στιλ, σε ένα value for money μοντέλο

Peugeot 3008: Το δημοφιλές SUV είναι πλέον διαθέσιμο από 27.900 ευρώ

Το αυτοκίνητο που καθόρισε την ραγδαία ανοδική πορεία της ίδιας της μάρκας, αλλά και επαναπροσδιόρισε την αγορά στην κατηγορία C SUV, είναι τώρα ανανεωμένο και περισσότερο από ποτέ προσιτό. Με τιμή 27.900 ευρώ και κορυφαίο εξοπλισμό, ένα εσωτερικό που με αιχμή του δόρατος το σύστημα i-Cockpit, με τις δύο εξαιρετικά ευκρινείς οθόνες, «δεν σε αφήνει να βγεις από την καμπίνα» λόγω του συνδυασμού ομορφιάς και πρακτικότητας και με επίπεδο κύλισης πραγματικό κορυφαίο, το ανανεωμένο 3008 είναι μία πρόκληση για όποιον αποφασίσει να αναζητήσει αυτοκίνητο. Όχι μόνο αυστηρά στην κατηγορία C SUV, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη. 
Ναι, την έχει αυτή την «αύρα» το 3008. Να σε «παρασύρει» γλυκά στην «αγκαλιά» του και να αντιλαμβάνεσαι ότι ασπάζεσαι χωρίς αντιστάσεις τα θέλγητρα των όσων διαθέτει. 
Υπερβολικοί χαρακτηρισμοί; Όχι, αν μάλιστα δει κανείς την παγκόσμια πορεία του μοντέλου, όπως επίσης και στην ελληνική αγορά, καταλαβαίνει ότι το 3008 δικαιώνει τα οριακά διθυραμβικά σχόλια που έλαβε από τον Τύπο μέχρι και εκείνα των ιδιωτών που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του. 
Όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά είναι και οι αριθμοί. Συνολικά το 3008 έχει αποσπάσει 70 βραβεία σε κάθε επίπεδο, ενώ οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο μονάδες. 

Το Peugeot 3008 συνδυάζει καινοτομία, δύναμη και στιλ, σε ένα value for money μοντέλο

AMBIANCE FRANCAISE 
Η εξωτερική εμφάνιση του νέου Peugeot 3008 αντικατοπτρίζει τον δυναμισμό του χαρακτήρα του, ισορροπώντας ανάμεσα στη δύναμη και το στιλ και τοποθετώντας εμφανώς τη μάρκα στην κατηγορία των premium αυτοκινητοβιομηχανιών. Η εντυπωσιακή εμπρός όψη του συνδυάζει τις δυναμικές γραμμές, ενώ η κάθετη μάσκα χωρίς πλαίσιο, η οποία επεκτείνεται στο κάτω μέρος των φωτιστικών σωμάτων έως τα φτερά ενσωματώνοντάς τα αρμονικά, προϊδεάζει για την αισθητική του μέλλοντος. 
Το iCockpit στην κεντρική κονσόλα φιλοξενεί επτά κομψά «πλήκτρα πιάνου» από χρώμιο, τα οποία επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση στις κύριες λειτουργίες άνεσης, ενώ οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν τις κορυφαίες δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης μέσω του Peugeot Connect. Παρούσα επίσης όλη η σουίτα των πιο σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας των επιβατών. 
Το νέο Peugeot 3008 SUV κινείται με άνεση τόσο σε ομαλό οδόστρωμα, όσο και σε απάτητες διαδρομές. Αυτό οφείλεται στο εξελιγμένο και ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Advanced Grip Control. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν επιλογέα στο κέντρο της κονσόλας, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής του προγράμματος ελέγχου πρόσφυσης. Ανάλογα με τον τύπο εδάφους στον οποίο κινείστε, μπορείτε να επιλέξετε το αντίστοιχο σύστημα για χιόνι, λάσπη ή άμμο. 

Το Peugeot 3008 συνδυάζει καινοτομία, δύναμη και στιλ, σε ένα value for money μοντέλο

Ετοιμοπαράδοτο 
Το premium best-seller της Peugeot είναι πλέον ετοιμοπαράδοτο και με τον πολυβραβευμένο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech απόδοσης 130 ίππων, ενώ η τιμή του ξεκινά από 27.900 ευρώ! 
Βέβαια υπάρχουν και άλλες απόλυτα ενδιαφέρουσες εκδόσεις του 3008, όπως ο αναβαθμισμένος 4κύλινδρος πετρελαιοκίνητος 1.5 BlueHDi 130 ίππων, αλλά και τρεις 1.6 Plug-In Hybrid απόδοσης 180, 225 και 300 ίππων, η τελευταία με τετρακίνηση και με ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 60 χλμ. εξυπηρετώντας έτσι σχεδόν το σύνολο των καθημερινών μας μετακινήσεων, δηλαδή εργασία, επιστροφή στο σπίτι, αναγκαίες αγορές, μετακινήσεις παιδιών σε δραστηριότητες κ.λπ. 
Να προσθέσουμε εδώ ότι οι εκδόσεις βενζίνης συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο ΕΑΤ 8 ταχυτήτων, ενώ αυτή του diesel διατίθεται αποκλειστικά με το αυτόματο EAT8. 
Έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα… Οι εκδόσεις Plug-In Hybrid συνοδεύονται από 5 χρόνια εγγύηση (όπως και όλα τα Peugeot) με την μπαταρία τους να καλύπτεται με εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ., έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο της Αθήνας, εξαιρούνται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης για 2 χρόνια και έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ