Αυτοκινηση

Citroën C3 Aircross & C3: Με φρέσκια πιο ξεχωριστή σχεδίαση, μεγάλη άνεση και πρακτικές δυνατότητες

Ένα αυτοκίνητο που έχει κερδίσει σε ωριµότητα και είναι πραγµατικά ένα SUV µε πιο δυναµική προσωπικότητα συνολικά

konstantinos-lemonis.jpg
Κωνσταντίνος Λεμονής
ΤΕΥΧΟΣ 847
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Citroen C3 Aircross & C3

Citroën C3 Aircross & C3: Το νέο μοντέλο με ξεχωριστή σχεδίαση και πρακτικές δυνατότητες

Το νέο Citroën C3 Aircross

Εκτός από την ευρυχωρία στην καµπίνα του, το νέο Citroën C3 Aircross διαθέτει βελτιωµένη άνεση µε την εισαγωγή των καθισµάτων Advanced Comfort που εγκαινιάστηκαν στα C4 Cactus και C5 Aircross και τα οποία σας προσφέρουν ξεκούραστα ταξίδια. Το νέο C3 Aircross «απλοποιεί» την καθηµερινή ζωή µε απόλυτη ασφάλεια και ηρεµία, µε µια νέα, µεγαλύτερη οθόνη αφής 9 ιντσών, νέους αποθηκευτικούς χώρους, µια νέα κεντρική κονσόλα, πέντε τεχνολογίες συνδεσιµότητας και 12 τεχνολογίες βοηθηµάτων οδήγησης, συµπεριλαµβανοµένης µιας έγχρωµης οθόνης αφής και κάµερα οπισθοπορείας µε Top Rear Vision.

Ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες, µε το πίσω κάθισµα να κινείται κατά 150 mm προς τα εµπρός ή προς τα πίσω, σε δύο ανεξάρτητα µέρη. Ένα άλλο βασικό πλεονέκτηµα του εσωτερικού είναι η εξαιρετική του φωτεινότητα χάρη στις µεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τα πίσω φινιστρίνια και την πανοραµική γυάλινη οροφή. Ο χώρος για τις αποσκευές µπορεί να κυµανθεί από τα 410 έως τα 520 λίτρα ανάλογα µε τη θέση του πίσω καθίσµατος (από τους κορυφαίους στην κατηγορία του), το οποίο, όταν αναδιπλωθεί, προσφέρει έναν γενναιόδωρο χώρο 1.289 λίτρων.

Το νέο Citroën C3 Aircross διατηρεί όλες τις εντυπωσιακές του ικανότητες σε όλους τους δρόµους µε το Grip Control µε Hill Assist Descent, δύο συστήµατα υποστήριξης του οδηγού, που όχι µόνο σε βγάζουν από δύσκολες καταστάσεις, αλλά και σε προτρέπουν να ζήσεις την αξία του ταξιδιού και της περιπέτειας.

Το νέο C3 Aircross υπάρχει διαθέσιµο σε µια επιλογή από τέσσερις κινητήρες – συµπεριλαµβανοµένου ενός ντίζελ, που στις µέρες µας είναι µάλλον ασυνήθιστο σε ένα τόσο µικρό SUV, το επισηµαίνουµε ωστόσο γιατί επιµένουµε ότι αποτελεί µία εξαιρετική πρόταση για τον σηµερινό υποψήφιο αγοραστή.

Citroën C3 Aircross & C3

Η προηγµένη τεχνολογία του νέου Citroën C3 Aircross SUV δεν αναφέρεται µόνο σε θέµατα συνδεσιµότητας ή το µεγάλο «πακέτο» συστηµάτων ασφαλείας. Αυτή «περνάει» και στο µηχανολογικό τοµέα όπου υπόσχεται ασφάλεια στις αποδράσεις, χάρη στην ευρεία γκάµα των οικονοµικών τελευταίας γενιάς, κινητήρων που διαθέτει. Το εν λόγω SUV διατίθεται µε τους κινητήρες βενζίνης PureTech (110 & 130 ίππων) και τoυς κινητήρες diesel BlueHDi (110 & 120 ίππων). Με τους κινητήρες PureTech 110 S&S και BlueHDi 110 S&S διατίθεται το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ µε τους κινητήρες PureTech 130 S&S βενζίνης και BlueHDi 120 S&S Diesel, διατίθεται το αυτόµατο κιβώτιο EAT6.

Το νέο CITROEN C3

Το ανανεωµένο Citroën C3 διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του ευέλικτου αυτοκινήτου πόλης µε αρετές και στους αυτοκινητοδρόµους που µας έχει συνηθίσει, µια και είναι η εξέλιξη του παγκόσµιου best seller της γαλλικής εταιρείας, που έχει σηµειώσει περισσότερες από 750.000 πωλήσεις στην 3η γενιά του από το λανσάρισµά της το 2016 και µέχρι σήµερα. Η αλήθεια είναι ότι ανανεωµένο C3 «δεν έχει διάθεση» να µοιάζει µε κανένα άλλο όχηµα. Έχει µοντέρνα εµφάνιση και συµπαγές αµάξωµα που αποπνέει ασφάλεια, ενώ οι διαφορές του από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα βασίζονται στην πολύχρωµη προσωπικότητά του και την ασυναγώνιστη άνεση που προσφέρει στους επιβάτες.

Ο χαρακτήρας του τονίζεται µε το νέο µπροστινό µέρος, εγκαινιάζοντας και τη νέα υπογραφή µε τα µπροστινά φωτιστικά σώµατα τεχνολογίας LED, ενώ υπάρχουν 97 συνδυασµοί εξατοµίκευσης, καθώς περιλαµβάνονται τα νέα σχέδια των Airbump που αποτελούν ένα ακόµα χαρακτηριστικό γνώρισµα του µοντέλου. Προσφέροντας νέα εµπειρία άνεσης για τους επιβάτες, χάρη στα νέα καθίσµατα Advanced Comfort, τα 12 συστήµατα υποβοήθησης του οδηγού που διευκολύνουν την καθηµερινότητα µαζί µε τις νέες υπηρεσίες συνδεσιµότητας (Connect Assist, Connect Nav και Connect Play) µε την οθόνη αφής των 7” δηµιουργούν ένα ιδιαίτερα ευέλικτο µοντέλο που τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας Β.

Citroën C3 Aircross & C3

Το νέο Citroën C3 κερδίζει από την πρώτη µατιά το στοίχηµα της άνεσης µε βάση τους χώρους που προσφέρει για τους επιβάτες και τα αντικείµενα στην καµπίνα. Τόσο µπροστά, όσο και πίσω, οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι συνοδεύουν ιδανικά την ευρυχωρία που αισθάνονται όλοι οι επιβάτες. Αντίστοιχα, εξαιρετικός είναι και ο χώρος για τις αποσκευές που φθάνει τα 300 λίτρα.

Το νέο Citroën C3 εφοδιάζεται µε οικονοµικούς και αποδοτικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς, που πληρούν τις προδιαγραφές εκποµπών Euro 6. Αναφερόµαστε στον πολυβραβευµένο βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech µε απόδοση 83 ίππων µε χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων και 110 ίππων µε χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή και αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6, αλλά και στον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi µε απόδοση 100 ίππους, 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και µηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Τιµές

Οι τιµές για το Citroen C3 Aircross αρχίζουν από 21.950 ευρώ για την έκδοση 1.2 PureTech 110 S&S Feel Pack και για το C3 από τις 16.800 ευρώ για την έκδοση 1.2 PureTech 83 S&S Flair. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ