αυτοκίνητο
Αυτοκινηση

Η νέα Ford Mustang Mach-E

Είναι Mustang! Είναι ένα SUV! Είναι το πλήρως ηλεκτρικό Ford Mach-E!
62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρικό SUV με κομψό ανάγλυφο σχεδιασμό, ελκυστικές επιδόσεις οδήγησης, υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα και χωρίς εκπομπές καυσαερίων

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε τι να περιμένουμε όταν ακούσαμε ότι η Ford έφτιαχνε ένα ηλεκτρικό SUV Mustang, αλλά τώρα σίγουρα χαιρόμαστε που υπάρχει. Με ελκυστικές επιδόσεις οδήγησης, χωρίς εκπομπές καυσαερίων και over-the-air ενημερώσεις λογισμικού σε μια τεράστια κεντρική οθόνη αφής, η Mach-E οδηγείται στο σήμερα και μοιάζει με ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Ας ξεκινήσουμε βγάζοντας τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση: Η Ford Mustang Mach-E είναι, στην πραγματικότητα, μια Mustang. Η Ford, η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή του πράγματος, το βάφτισε ως Mustang και έφτασε στο σημείο να βάλει τα διακριτικά Mustang στο μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, καθώς και στο τιμόνι. Το αν αυτή η επιλογή ήταν σωστή ή λάθος, δεν έχει νόημα. Ή μάλλον έχει όταν οδηγήσεις την Mach-E. Και έτσι θα καταλήξεις ότι ναι, είναι μία «πραγματική» Ford Mustang. 

σήμα αλόγου

Στον δρόμο

Η Mustang Mach-E είναι ένα ηλεκτρικό crossover υψηλών επιδόσεων πέντε επιβατών που μπορεί να το επιλέξετε με κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση, καθώς και σε διάφορες διαμορφώσεις μπαταριών και επιδόσεων. Η πισωκίνητη Mach-E αποδίδει από 269 ίππους στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία (standard-range), και 294 ίππους σε εκείνη με τη μεγαλύτερη (extended-range) και ροπή 430 Nm, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα από 6,1 μέχρι 6,2 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα η τετρακίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων με την standard-range μπαταρία, 351 ίππους με την μπαταρία extended-range και ροπή 580 Nm, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 5,1 μέχρι 5,6 δευτερόλεπτα και τέλος, η Mustang Mach-E GT με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, αποδίδει 487 ίππους, ροπή 860 Nm και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα. Να σημειώσουμε εδώ ότι το ισορροπημένο και με κορυφαία απόκριση πλαίσιο της νέας Mustang Mach-E επέτρεψε στην Ford να προσαρμόσει την απολαυστική οδηγική εμπειρία σε κάθε χάραξη οδικού δικτύου. Ακόμη, τα συστήματα κίνησης προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 χλμ (WLTP) για την Mustang Mach-E με πίσω κίνηση. Σε τυπική οδήγηση, η Mach-E προσφέρει μια αθόρυβη εμπειρία. Το αναγεννητικό σύστημα πέδησης επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επιβραδύνετε μέχρι να σταματήσετε τελείως απλά τραβώντας το πόδι σας από το γκάζι.

δύο άτομα στο αμάξι

ηλιοροφή

Δώσε γκάζι

Οι τυχεροί που θα την αποκτήσετε, μόλις πατήσετε το γκάζι θα διαπιστώσετε ότι θα σας χαρίσει αμέσως ένα χαμόγελο στα χείλη. Βυθίζοντας το πόδι σας στο πεντάλ, ο υπολογιστής επιτρέπει στους ηλεκτροκινητήρες να αντλούν από την μπαταρία όση ενέργεια «θέλει» το δεξί σας πόδι ή όση σας επιτρέπουν οι ικανότητές σας. Και έτσι θα διαπιστώσετε ότι η Mach-E δεν θυμίζει σε τίποτα την οδήγηση ενός SUV. Το χαμηλό κέντρο βάρους κάνει θαύματα για κάθε ηλεκτρικό όχημα, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του βάρους διατηρείται πολύ χαμηλό σε σύγκριση με ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, αλλά τα εύσημα της Mach-E δεν είναι απλώς το χαμηλό κέντρο βάρους. Το τιμόνι, για παράδειγμα, μοιάζει να είναι παλαιότερου, πιο αναλογικού αυτοκινήτου, παρόλο που είναι η παραδοσιακή ηλεκτρική υποβοήθηση που βλέπουμε σήμερα. Σχετικά με αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε απορίες, μιας και η Ford παραδοσιακά φτιάχνει τα καλύτερα συστήματα διεύθυνσης ever. Οι γρήγορες στροφές σε επανάληψη, αριστερά-δεξιά-αριστερά-δεξιά σας προσφέρουν πραγματική απόλαυση χάρη στο άριστα ζυγισμένο εμπρός και πίσω μέρος.

αμάξι τρέχει γρήγορα

τιμόνι

Αξία

Η τιμή της βασικής έκδοσης, της νέας αμιγώς ηλεκτρκίνητης Mustang Mach-E είναι 55.779 ευρώ με την έκπτωση των 8.000 ευρώ μέσω της επιδότησης από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Η Mach-E έχει σχεδιαστεί για να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων και να προσελκύσει μια νέα γενιά αγοραστών στο Blue Oval. Και αυτό ακριβώς είναι το νόημα αυτής της εξαιρετικά αντισυμβατικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης Ford Mustang.

auto

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα