- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια αντιπροσωπευτική ημέρα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Ο Sebastian Loeb «κλέβει» την πρώτη θέση από τον Γάλλο Pierre-Louis Loubet στην τελευταία Ειδική Διαδρομή
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τι συνέβη στη 2η ημέρα - Ο Pierre-Louis Loubet πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του
Ο Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) ξεχώρισε σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καταφέρνοντας όχι μόνο να κάνει τον ταχύτερο χρόνο σε μία Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.), τη Δάφνη, την πρώτη τέτοια νίκη της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία του WRC, αλλά να το επανάλαβει στη Λιβαδειά και να ανέβει στην 1η θέση της γενικής κατάταξης μετά την προτελευταία Ε.Δ. της ημέρας, έχοντας 7,8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Sebastien Loeb (Ford Puma).
Δυστυχώς, στην τελευταία Ε.Δ., στους Βωξίτες, αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα και έτσι προτίμησε να κρατήσει έναν σταθερό αλλά πιο ήπιο ρυθμό, χάνοντας 10 δευτερόλεπτα από τον μέχρι τότε 2ο στην κατάταξη, 9 φορές πρωταθλητή, και ομόσταυλό του Sebastien Loeb, αλλά να παραμείνει άκρως ανταγωνιστικός στη 2η θέση με 1,7 δευτερόλεπτα διαφορά. Τρίτος στην κατάταξη βρίσκεται ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris) 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Loubet.
O 25χρονος Γάλλος Loubet είπε ότι «είχαμε πρόβλημα με τα φρένα στην αρχή και με το σύστημα διεύθυνσης στο τέλος. Είμαι χαρούμενος, χάσαμε την πρώτη θέση για πολύ λίγο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, να παλεύω για την κορυφή με τον Sebastien Loeb». Από την πλευρά του ο Loeb, ο οποίος πίεσε πολύ στους Βωξίτες δήλωσε τα εξής: «αποφάσισα να πιέσω πολύ στην τελευταία ειδική. Έχασα χρόνο στην τελευταία, και έπρεπε να τελειώσω με καλό ρυθμό».
Ο τρίτος οδηγός της M-Sport Ford, Craig Breen, είχε μια απογοητευτική ημέρα καθότι είχε ένα κλατάρισμα στην 3η Ε.Δ. και σταμάτησε για να αλλάξει λάστιχο, χάνοντας την 5η θέση που είχε κερδίσει ως τότε. Ο Gus Greensmith κατάφερε να διατηρήσει έναν σχετικά καλό και σταθερό ρυθμό χωρίς προβλήματα ή ατυχήματα, και τελείωσε την ημέρα στην 7η θέση.
Η Hyundai Motorsport κατέχει την 4η, 5η και 6η θέση με τους Thierry Neville, Dani Sordo και Ott Tanak αντίστοιχα. Ο Tanak εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη δυσαρέσκειά του για το υβριδικό σύστημα λέγοντας στον τερματισμό της τελευταίας Ε.Δ. ότι «πίεσα πολύ για μια καλή θέση αύριο, αλλά όλες οι ειδικές ήταν ανηφορικές και δεν έχουμε υβριδικό σύστημα. Κουβαλάω 100 κιλά χωρίς λόγο. Έκανα ότι μπορούσα.» Η σειρά εκκίνησής του δεν τον βοήθησε σήμερα καθότι ήταν 2ος, μετά τον Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) και έκαναν και οι δύο «σκούπα».
Η Toyota Gazoo είχε τη χειρότερη μέρα από όλες τις ομάδες, και με εξαίρεση τον Lapping, τα υπόλοιπα Yaris βρίσκονται στις τελευταίες τρεις θέσεις της πρώτης δεκάδας με τους Elfyn Evans, Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta να κατέχουν 8η, 9η, και 10η θέση αντίστοιχα.
Η μεγαλύτερη μάχη αύριο θα δωθεί σίγουρα μεταξύ Loeb, Loubet, Lappi, και ανυπομονούμε να δούμε κατά πόσο ο Rovanpera και ο Tanak θα παλέψουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα δεδομένου ότι η σειρά εκκίνησης αλλάζει με βάση την κατάταξη της προηγούμενης ημέρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τιμή του ξεκινάει από τα 22.990 ευρώ
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικογένειας και με αρμονική ενσωμάτωση του νέου λογότυπου
Ξεχώρισαν τα Juke & Qashqai
Μικρά μυστικά και απαραίτητοι έλεγχοι για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις στον δρόμο
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την τεχνολογία και την αποδοτικότητά του.
Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μέγιση ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 14 ίππους
Φθηνά αλκοτέστ γίνονται τάση - Αμφισβητείται η αξιοπιστία και αυξάνεται ο κίνδυνος
Νέες τεχνολογίες και εντυπωσιακό πλαίσιο
Με αμετάβλητη αισθητική από το 2015
Πρώτος ο 19χρονος Ιταλός με Mercedes, δεύτερος ο Πιάστρι με ΜcLaren, τρίτος ο Λεκλέρ με Ferrari
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Πόσο εφικτή είναι η καθημερινή χρήση των ηλεκτροκίνητων ΙΧ και ταξί;
Η υβριδική τεχνολογία SHS και η ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία υψηλών επιδόσεων
Υβριδική τεχνολογία και πρακτικότητα σε ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV
Ο Φερστάπεν εγκαταλείπει λόγω τεχνικού προβλήματος, με τον 20χρονο Αντονέλι πρώτο και τον Τζορτζ Ράσελ στη δεύτερη θέση
Είναι ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κερδίζει αγώνα ράλι από το 1992
Αναφορές από SkyNews και Telegraph κάνουν λόγο για ακύρωση των δύο αγώνων του Απριλίου λόγω αστάθειας
Σημείο αναφοράς για το αυτοκίνητο από το 2017
Δύο νίκες για τη Mercedes, τρίτη η Ferrari με τον Λεκλέρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.