Αυτοκινηση

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε!

Πρώτος ο Ott Tanak στο Shakedown και ο Thierry Neuville στη Σούπερ Ειδική Διαδρομή στο ΟΑΚΑ

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
© RBCP, WRC Teams

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Σούπερ Ειδική Διαδρομή στο ΟΑΚΑ, το δοκιμαστικό Shakedown και οι ταχύτεροι χρόνοι των οδηγών.

«Απίστευτη ατμόσφαιρα. Είναι συναρπαστικό το άθλημά μας, αλλά ακόμα και τέτοια πράγματα δεν μας συμβαίνουν συχνά. Ήταν πολύ διασκεδαστικό». Αυτά ήταν τα λόγια του Ott Tanak (Hyundai i20) στον τερματισμό της Σούπερ Ειδικής Διαδρομής στο ΟΑΚΑ, λίγα δευτερόλεπτα αφού σταμάτησε πριν την έξοδο της Ε.Δ., βγήκε από το αυτοκίνητό του και σήκωσε τα χέρια ψηλά χαιρετώντας τους δεκάδες χιλιάδες θεατές οι οποίοι τον αποθέωσαν με χειροκρότημα και φωνές.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
© RBCP, WRC Teams
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
© RBCP, WRC Teams

Τη βραδιά αυτή την περιμέναμε καιρό, από τότε που ανακοινώθηκε, αλλά ξεπέρασε, χωρίς καμία υπερβολή, κάθε προσδοκία τόσο θεάματος, ήχου, ενθουσιασμού, όσο και θέρμης από τους θεατές που ήρθαν να απολαύσουν αυτό το μοναδικό θέαμα.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
© RBCP, WRC Teams

Τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Thierry Neuville (Hyundai i20) με 1,58.4. Δεύτερος με διαφορά ενός κλάσματος του δευτερολέπτου ήταν ο Teemu Suninen (Hyundai i20 N Rally2), και τρίτος ο Dani Sordo (Hyundai i20). O Neuville εξέφρασε τον θαυμασμό του για αυτό το επίτευγμα λέγοντας ότι «είναι όπως θα έπρεπε πάντα να είναι. Φανταστικό κοινό και ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια στην Οργάνωση που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε εμάς και στους θεατές που ήρθαν σήμερα. Αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να φέρεις πολύ κόσμο στο WRC, και θα πρέπει να γίνουν παρόμοια πράγματα και σε άλλους αγώνες».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
© RBCP, WRC Teams

Λίγες ώρες πριν, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία, πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό Shakedown το οποίο ξεκινούσε από τη Λυγαριά. Ταχύτερο χρόνο εκεί σημείωσε ο Ott Tanak, με 2ο τον Thierry Neuville, και 3ο τον Craig Breen (Ford Puma).

Τόσο στο τέλος του Shakedown όσο και την Τετάρτη στο Service Park στη Λαμία, οι περισσότεροι οδηγοί είπαν πως ο αγώνας ουσιαστικά ξεκινά την Παρασκευή, η οποία θα είναι πιθανόν η πιο απαιτητική ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
© RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ