Αυτοκινηση

Jeep Compass 4xe: Turbo, υβριδικό και τετρακίνητο

Η εμβληματική μάσκα της Jeep σε συνδυασμό με ένα άρτια επανασχεδιασμένο μοντέλο

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jeep compass 4xe
© Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Το νέο Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid είναι ένα υβριδικό 4x4 που συνδυάζει ποικιλία κύλισης μέσω τριών λειτουργιών οδήγησης με άριστο σχεδιασμό

Τι είναι
Η plug-in hybrid έκδοση του δημοφιλούς SUV της Jeep με συνδυαστική ισχύ 240 ίππων

Σχεδίαση
Το νέο Compass 4xe Plug-in Hybrid διαθέτει επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος με μυώδεις γραμμές, οι οποίες τονίζουν περαιτέρω το πλάτος του και την δυναμική του αισθητική.

Η εμβληματική μάσκα ψυγείου με τις επτά γρίλιες, διαθέτει πιο μοντέρνες γραμμές ενώ ανανεωμένοι είναι οι προβολείς και οι εμπρός προφυλακτήρες.

Jeep compass 4xe
© Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Το εσωτερικό του Compass 4xe Plug-in Hybrid έχει επανασχεδιαστεί με καθαρότερες, πιο οριζόντιες γραμμές και διαθέτει το νέο σύστημα infotainment Uconnect με οθόνη Ultra HD 10.1".

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10.25" με ανάλυση Full HD.

Το νέο Jeep Compass Plug-In Hybrid εισάγει άλλη μια πρωτιά για τη σειρά του Jeep, όπως αυτόματες ενημερώσεις Over The Air.

Οι υπηρεσίες Uconnect προσφέρουν νέους τρόπους για να συνδέεστε το δικό σας Compass 4xe Plug-In hybrid. Χάρη στην εφαρμογή My Uconnect μπορείτε να ελέγξετε παραμέτρους του οχήματος, να οπτικοποίησετε και να λάβετε ειδοποιήσεις σχετικά με σημαντικά δεδομένα και να έχετε πρόσβαση σε συστήματα βοήθειας οποιαδήποτε στιγμή.

Jeep compass 4xe
© Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Χρησιμοποιώντας 4G Wi-Fi στο αυτοκίνητο, οι χάρτες infotainment Uconnect και το περιεχόμενο παραμένουν ενημερωμένα μέσω της εφαρμογής My Uconnect, χωρίς να επισκεφθείτε τον διανομέα.

Το νέο Compass 4xe Plug-in hybrid, εξοπλισμένο με τα τελευταία συστήματα υποστήριξης οδηγού για να εγγυηθείτε την ασφάλεια όλων των επιβαινόντων στο όχημα

Η χωρητικότητα αποθήκευσης υπερδιπλασιάζεται, αυξανόμενη από τα 2.8 λίτρα στα 7.2 λίτρα. Επιπλέον, τα κορυφαία υλικά και τα φινιρίσματα των ταμπλό και των καθισμάτων προσφέρουν σε αυτό το compact SUV ένα ξεχωριστό στιλ.

Η τεχνολογία της ηλεκτρικά ανοιγόμενης χωρίς χρήση των χεριών πίσω πόρτας, επιτρέπει να ανοίξετε και να κλείσετε την πίσω πόρτα του νέου Compass 4xe Plug-in Hybrid χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Οι αισθητήρες που βρίσκονται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα ενεργοποιούνται με μια απλή κίνηση του ποδιού.

Jeep compass 4xe
© Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ των 420 λίτρων, τα οποία φθάνουν τα 1.230 λίτρα με το οπίσω κάθισμα διπλωμένο), και με ρεζέρβα παρακαλώ κάτω από το δάπεδο, η οποία μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη, αν όχι αναγκαία σε αυτοκίνητα με τέτοιου είδους προσανατολισμό.

Η ταυτότητα του Compass 4xe Plug-In Hybrid

Το Compass 4xe είναι ένα Plug-In υβριδικό ηλεκτρικό 4x4 αυτοκίνητο, εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα, ο οποίος οδηγεί τους μπροστινούς τροχούς, και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος οδηγεί τους πίσω τροχούς βελτιώνοντας την ικανότητα εκτός δρόμου.

Οι δύο κινητήρες λειτουργούν μαζί, με αυτόματη διαχείριση από το όχημα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4 kW που επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης με φρενάρισμα ανατροφοδοτικής λειτουργίας και δυνατής εξωτερικής επαναφόρτισης μέσω του ηλεκτρικού δικτύου με σχετικά καλώδια.

Jeep compass 4xe
© Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Η μπαταρία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργεί ως ηλεκτροκίνητο όχημα έως και 50 χλμ όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, ενώ αν η μπαταρία προσεγγίσει το τέλος της φόρτισης, ο βενζινοκινητήρας παρεμβαίνει αυτόματα για να τον επαναφορτίσει κατά την οδήγηση, για να διασφαλίσει μια σταθερή διαθεσιμότητα του δίσκου 4xe.

Αποκλειστικό στον κόσμο του υβριδικού Plug-In 4xe, το My eCharge προσφέρει επιλογές και έλεγχο σε ότι αφορά τη φόρτιση των οχημάτων σας. Επιλέξτε έναν σταθμό, πληρώστε για τη χρέωση και παρακολουθήστε τις προηγούμενες χρεώσεις, όλα μέσα στην εφαρμογή My Uconnect. Το eCharge είναι επίσης προγραμματισμένο να επικοινωνεί απευθείας με το σύστημα ταχείας φόρτισης easyWallbox.

Το νέο σύστημα e-Coasting σας επιτρέπει να φορτίζετε την μπαταρία σας κατά τη διάρκεια κάθε διαδρομής σας. Αυτή η νέα τεχνολογία, όποτε είναι ενεργή, βελτιστοποιεί την αρνητική ροπή που παράγεται κατά το φρενάρισμα του κινητήρα για τη φόρτιση της μπαταρίας

Jeep compass 4xe
© Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Στον δρόμο

Κινητήρας βενζίνης εσωτερικής καύσης 1.3 λίτρων 4-κύλινδρος 180 ίππων υπερτροφοδοτούμενος που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων AT6.

Ηλεκτρικός κινητήρας 60 ίππων. Η λειτουργία Electric προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης. Ο σεβασμός για το περιβάλλον εξασφαλίζεται με μηδενικές επιπτώσεις σε ότι αφορά τις εκπομπές CO2, αυτονομία έως 50 km και νέα αθόρυβη κινητικότητα.

Συνδυαστική ισχύς 240 ίπποι.

Το νέο JeepCompass 4xe Plug-in Hybrid σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης: Hybrid που χρησιμοποιεί και τους δύο κινητήρες, Electric που χρησιμοποιεί μόνο τον ηλεκτρικό κινητήρα μειώνοντας τις εκπομπές CO2 στο μηδέν και E-Save που διατηρεί τη στάθμη φόρτισης της μπαταρίας αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των αυτόνομων συστημάτων φόρτισης.

Jeep compass 4xe
© Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Ο καλύτερος τρόπος για να κατακτήσετε οποιοδήποτε έδαφος. Το ολοκαίνουριο Compass 4xe Plug-in Hybrid διαθέτει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Selec-Terrain το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των λειτουργιών Auto, Snow, Sand/Mud και Sport.

Τέλος το πακέτο Trailhawk, διαθέσιμο αποκλειστικά για την έκδοση 4xe Plug-in Hybrid, προσθέτει μια πέμπτη λειτουργία: Rock, ιδανική για τα πιο ακραία εδάφη.

Τιμή

Η τιμή του το Jeep Compass 4Xe αρχίζει από τις 47.200 ευρώ για την έκδοση Compass 4xe Plug-in Hybrid Limited

Jeep compass 4xe
© Θωμάς Κ. Ευθυμίου


Info

Περισσότερες πληροφορίες για το Jeep Compass 4Xe μπορείτε να βρείτε εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ