Αυτοκινηση

Nissan X-Trail: Το πιο δημοφιλές SUV έγινε ακόμα καλύτερο

Οι βελτιώσεις, βασισμένες σε πελάτες και υποψήφιους αγοραστές, το καθιστούν ιδανικό για οικογενειακές περιπέτειες.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
X-Trail: Οδηγήσαμε το ανανεωμένο μοντέλο της Nissan

X-Trail: Οδηγήσαμε το ανανεωμένο μοντέλο της Nissan - Τα χαρακτηριστικά, τo νέο design και οι καινοτομίες του.

Τι είναι
Το X-Trail, ένα εξαιρετικών ικανοτήτων SUV με πέντε ή και επτά θέσεις που στοχεύει σε οικογένειες που αγαπούν την περιπέτεια.

Design
Ανανέωση λοιπόν για το διάσημο στα πέρατα του κόσμου X-Trail, με αύξηση του συνολικού του μήκους κατά πέντε εκ. και αλλαγές που συνοψίζονται σε ένα εξωτερικό με ξεχωριστό και δυναμικό επανασχεδιασμό, στο υψηλής ποιότητας εσωτερικό με νέα χαρακτηριστικά, αλλά και στην πρόσθετη πρακτικότητα για τους ιδιοκτήτες χάρη στις καινοτόμες νέες τεχνολογίες, στοιχεία θα κάνουν ακόμα πιο άνετη και ασφαλή τη διαδρομή για τους επιβάτες του.

Στην επανασχεδιασμένη εμπρός όψη του X-Trail, συναντούμε την τελευταία ενσάρκωση της γνωστής «εικονικής» μάσκας «V-motion» της Nissan, η οποία πλαισιώνει το νέο σήμα της φίρμας, ενώ έχουμε νέα φωτιστικά σώματα με συστάδα προβολέων αλογόνου ή LED

X-Trail: Οδηγήσαμε το ανανεωμένο μοντέλο της Nissan

Στο εμφανώς αναβαθμισμένης ποιότητας εσωτερικό του, δεσπόζει το νέο τιμόνι με την οριζόντια βάση, διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο του οδηγού, ενώ παράλληλα προσδίδει μια πιο σπορ εμφάνιση και αίσθηση.

Νέο ηχοσύστημα BOSE Premium στην έκδοση Τechna με ένα εντελώς νέο ηχοσύστημα οκτώ ηχείων ρυθμισμένο ειδικά για το X-Trail, αποτελώντας το πιο ολοκληρωμένο ηχοσύστημα που έχει διατεθεί ποτέ σε ένα μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη.

Το Nissan Intelligent Mobility -κάτω από την «ομπρέλα» του οποίου βρίσκονται ένα σωρό σύγχρονα συστήματα υποστήριξης του οδηγού- είναι το όνομα για τις προηγμένες τεχνολογίες της μάρκας με στόχος οι οδηγοί της Nissan να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό και με περισσότερη συνδεσιμότητα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την οδική ασφάλεια.

Το νέο Nissan Connect είναι ένα προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας που βελτιώνει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Το όφελος για τον οδηγό και τους επιβάτες εστιάζεται στην απρόσκοπτη και διαισθητική ενσωμάτωση του δικού τους smartphone με το αυτοκίνητο.

Πενταθέσιο ή επταθέσιο;

Χάρη στο ευέλικτο σύστημα καθισμάτων του X-Trail, η 2η σειρά καθισμάτων είναι πραγματικά επιπέδου πρώτης θέσης Το διαιρούμενο 60/40 κάθισμα μετακινείται προς τα εμπρός για εύκολη πρόσβαση και προσαρμόζεται για τη δημιουργία πρόσθετου χώρου για αποσκευές, άνεση στην περιοχή των ποδιών και οτιδήποτε ενδιάμεσο. Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε την πλάτη των καθισμάτων όταν θέλετε να ξεκουραστείτε.

Μία προαιρετική 3η σειρά καθισμάτων –διαιρούμενη και αναδιπλούμενη 50/50– είναι η ιδανική λύση για να μεταφέρετε περισσότερα μέλη της οικογένειας και φίλους με το νέο X-TRAIL σας. Με πλήρη αναδίπλωση, δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος αποσκευών και μεγιστοποιούνται οι δυνατότητες αποθήκευσης.

X-Trail: Οδηγήσαμε το ανανεωμένο μοντέλο της Nissan

Το διαιρούμενο (50/50) κάθισμα της 3ης σειράς του X-TRAIL σας παρέχει πρόσθετη ευελιξία. Τέλεια λύση για τη μεταφορά περισσότερων επιβατών και του εξοπλισμού τους, αναδιπλώνεται επίσης πλήρως για μέγιστη ικανότητα μεταφοράς φορτίου.

Η ηλεκτρική πίσω πόρτα του X-Trail που ήταν στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις του προηγούμενου μοντέλου, έχει αναβαθμιστεί με λειτουργία hands-free. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός ή και οι επιβάτες του νέου X-Trail, μπορούν να ανοίξουν αυτόματα την πίσω πόρτα απλά περνώντας το πόδι τους κάτω από το κέντρο του προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Η λειτουργία αυτή αποδεικνύεται εξαιρετικά βολική όταν είμαστε φορτωμένοι με τσάντες και ψώνια ή αν κρατάμε μικρά παιδιά στην αγκαλιά μας.

Ο καλύτερος χώρος για το κεφάλι των εμπρός επιβατών στην κατηγορία και μελετημένοι αεραγωγοί στη 2η σειρά καθισμάτων συμβάλλουν στην άνεση όλων των επιβατών.

Οι πίσω πόρτες του X-TRAIL έχουν άνοιγμα σχεδόν 80°, για εύκολη πρόσβαση σε παιδιά, ψυγείο, χιονοσανίδες, κ.ά. κάνοντας τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Το πορτμπαγκάζ του νέου X-Trail διαθέτει και το καινοτόμο σύστημα Flexible Luggage Board της Nissan, το οποίο επιτρέπει την προσαρμογή των ράφιων και των διαχωριστικών σε εννέα ξεχωριστούς συνδυασμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ένα κρυφό διαμέρισμα που χρησιμεύει στην αποθήκευση τιμαλφών μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Στο πορτμπαγκάζ, ανάλογα με την έκδοση έχουμε τους εξής χώρους: 565 λίτρα το 5-θέσιο μοντέλο, 445 λίτρα το 7-θέσιο και 1.996 λίτρα φόρτωσης με τα καθίσματα πεσμένα.

X-Trail: Οδηγήσαμε το ανανεωμένο μοντέλο της Nissan

X-Trail: Οδηγήσαμε το ανανεωμένο μοντέλο της Nissan

Καινοτομίες

Για να σχεδιάσουν καθίσματα εμπνευσμένα από τη μηδενική βαρύτητα με υποστήριξη σπονδυλικής στήλης, οι μηχανικοί της Nissan στράφηκαν στο σύμπαν. Προσομοίωσαν την ξεκούραστη θέση των αστροναυτών που αιωρούνται στο διάστημα, σχεδιάζοντας ένα αρθρωτό εμπρός κάθισμα που σας υποστηρίζει από την οσφυϊκή χώρα μέχρι το θώρακα, βελτιστοποιώντας τη ροή του αίματος, και μαξιλάρια που παρέχουν καλύτερη κατανομή πίεσης. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική άνεση και λιγότερη κόπωση στις μακρινές διαδρομές σας.

Στον δρόμο

Το Nissan X-Trail της δοκιμής μας «φορούσε» τον νέο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων, που αποδίδει 160 ίππους, προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και διατίθεται σε συνδυασμό με ένα νέο, επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DCT). 

H συγκεκριμένη έκδοση παρέχει μια πιο σπορ και πιο άμεση δυναμική εμπειρία οδήγησης, βελτιωμένη απόδοση στην εκκίνηση από στάση, καθώς και βέλτιστη γραμμική απόδοση της ισχύος.

Η βελτιωμένη απόδοση έρχεται χάρη και σε μια θεμελιώδη αναδιαμόρφωση στον σχεδιασμό του κινητήρα. Έχει προστεθεί ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης, ενώ στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται το σύστημα ψεκασμού καυσίμου, ο σχεδιασμός του θαλάμου καύσης, η μειωμένη τριβή και η βελτιστοποίηση του υπερσυμπιεστή. Προσφέρει επίσης μια πιο αθόρυβη εμπειρία στους επιβαίνοντες, λόγω της υψηλότερης ροπής στρέψης σε χαμηλές στροφές.

Αξιοσημείωτο είναι και το διάστημα τακτικής συντήρησης του κινητήρα, όπου η αλλαγή λιπαντικών έχει επεκταθεί από τα 20.000 χλμ στα 30.000 χλμ.

X-Trail: Οδηγήσαμε το ανανεωμένο μοντέλο της Nissan

Κοστίζει
Οι τιμές του Nissan X-Trail ξεκινούν από τις 26.890€ για τον κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων των 160 ίππων DCT.

Info
Πληροφορίες για το ανανεωμένο Nissan X-Trail εδώ

Tips

Η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή (Power Panoramic Moonroof) προσφέρει μία ακόμα πιο συναρπαστική αίσθηση για όλους τους επιβάτες, ουσιαστικά πρόκειται για ένα παράθυρο με θέα τον ουρανό και τα αστέρια.

Περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πωληθεί απγκοσμίως από το 2000, τότε δηλαδή που κυκλοφόρησε το πρώτο Nissan X-Trail. Εξ αυτών, σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, όπου το X-Trail παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές.

Οι βελτιώσεις στο X-Trail βασίζονται στη γνώση που αποκόμισε η Nissan από πελάτες και υποψήφιους αγοραστές και έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη θέση του, ως το ιδανικό αυτοκίνητο για οικογενειακές περιπέτειες.

X-Trail: Οδηγήσαμε το ανανεωμένο μοντέλο της Nissan

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ