- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
FORUM8 ACI Rally Monza: Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής του 2021;
Ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) ξεκινάει αύριο.
FORUM8 ACI Rally Monza: Διεξάγονται οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για την ανάδειξη του πρωταθλητή του 2021
Σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00, στο απόλυτο σκοτάδι, πραγματοποιήθηκε το Shakedown μέσα και γύρω από το circuit στη Monza. Τον γρηγορότερο χρόνο έκανε ο Kalle Rovanpera με Toyota Yaris. Δεύτερος (με διαφορά τριών κλασμάτων του δευτερολέπτου) ήταν ο Βέλγος Thierry Neuville με Hyundai i20, και τρίτος ο νεαρός Γάλλος Adrien Fourmaux με Ford Fiesta WRC.
Αφού ακυρώθηκε το Ράλι Ιαπωνίας λόγω Covid, η Monza πήρε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη θέση του. Για δεύτερη φορά όμως θα έχουμε και την τελική μάχη μεταξύ Sebastien Ogier και Elfyn Evans, και οι δύο με Toyota Yaris, για το πρωτάθλημα.
Να θυμίσουμε ότι πέρσι είχε προβάδισμα ο Evans όταν ξεκίνησε ο αγώνας, και μέχρι την Κυριακή ήταν πλέον σίγουρο ότι ο Ουαλλός θα έπαιρνε το πρώτο του πρωτάθλημα. Τόσο όμως οι συνθήκες στο δρόμο (πάγος και χιόνι) στις Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) που πραγματοποιήθηκαν στα βουνά γύρω από το circuit, όσο και το άγχος του, οδήγησαν στο να υπερεκτιμήσει τις ικανότητές του και συνέβαλαν στο να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου στον πάγο και να βγει εκτός δρόμου χάνοντας ολόκληρο το πρωτάθλημα.
Αυτή τη στιγμή 17 μόνο πόντοι χωρίζουν τους δύο οδηγούς (Ogier 204 και Evans 187) και ανυπομονούμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το τριήμερο. Το FORUM8 ACI Rally Monza θα έχει 16 Ε.Δ. συνολικά: 7 την Παρασκευή, 6 το Σάββατο και 3 την Κυριακή.
Δυστυχώς ο Ott Tanak δεν θα λάβει μέρος στη Monza για προσωπικούς λόγους. Οι υπόλοιποι όμως οδηγοί, οι οποίοι πριν λίγες ώρες πήραν μια μικρή γεύση του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, σχολίασαν στο τέλος του Shakedown ότι σκοπός τους είναι να ευχαριστηθούν στο έπακρο την ευκαιρία να οδηγήσουν για μια τελευταία φορά τα εκπληκτικά αυτά αυτοκίνητα, καθότι από το 2022 το WRC μπαίνει στην εποχή των υβριδικών αυτοκινήτων.
Let the games begin, and may the best man win!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστροφή στην Istanbul Park από το 2027 με πενταετή συμφωνία
Με Ηλεκτροκινητήρα μόνιμου συγχρονισμού μαγνήτη και μεγάλους τροχούς 19 ιντσών
Το «ηλεκτρικό pop icon της αγοράς, 100% ηλεκτρικό με ρετρό-φουτουριστικό σχεδιασμό και pop χρώματα»
Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση
Το νέο 5008 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, έχοντας την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη
Η τιμή του ξεκινάει από τα 22.990 ευρώ
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικογένειας και με αρμονική ενσωμάτωση του νέου λογότυπου
Ξεχώρισαν τα Juke & Qashqai
Μικρά μυστικά και απαραίτητοι έλεγχοι για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις στον δρόμο
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την τεχνολογία και την αποδοτικότητά του.
Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μέγιση ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 14 ίππους
Φθηνά αλκοτέστ γίνονται τάση - Αμφισβητείται η αξιοπιστία και αυξάνεται ο κίνδυνος
Νέες τεχνολογίες και εντυπωσιακό πλαίσιο
Με αμετάβλητη αισθητική από το 2015
Πρώτος ο 19χρονος Ιταλός με Mercedes, δεύτερος ο Πιάστρι με ΜcLaren, τρίτος ο Λεκλέρ με Ferrari
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Πόσο εφικτή είναι η καθημερινή χρήση των ηλεκτροκίνητων ΙΧ και ταξί;
Η υβριδική τεχνολογία SHS και η ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία υψηλών επιδόσεων
Υβριδική τεχνολογία και πρακτικότητα σε ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.