- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
FORUM8 ACI Rally Monza: Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής του 2021;
Ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) ξεκινάει αύριο.
FORUM8 ACI Rally Monza: Διεξάγονται οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για την ανάδειξη του πρωταθλητή του 2021
Σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00, στο απόλυτο σκοτάδι, πραγματοποιήθηκε το Shakedown μέσα και γύρω από το circuit στη Monza. Τον γρηγορότερο χρόνο έκανε ο Kalle Rovanpera με Toyota Yaris. Δεύτερος (με διαφορά τριών κλασμάτων του δευτερολέπτου) ήταν ο Βέλγος Thierry Neuville με Hyundai i20, και τρίτος ο νεαρός Γάλλος Adrien Fourmaux με Ford Fiesta WRC.
Αφού ακυρώθηκε το Ράλι Ιαπωνίας λόγω Covid, η Monza πήρε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη θέση του. Για δεύτερη φορά όμως θα έχουμε και την τελική μάχη μεταξύ Sebastien Ogier και Elfyn Evans, και οι δύο με Toyota Yaris, για το πρωτάθλημα.
Να θυμίσουμε ότι πέρσι είχε προβάδισμα ο Evans όταν ξεκίνησε ο αγώνας, και μέχρι την Κυριακή ήταν πλέον σίγουρο ότι ο Ουαλλός θα έπαιρνε το πρώτο του πρωτάθλημα. Τόσο όμως οι συνθήκες στο δρόμο (πάγος και χιόνι) στις Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) που πραγματοποιήθηκαν στα βουνά γύρω από το circuit, όσο και το άγχος του, οδήγησαν στο να υπερεκτιμήσει τις ικανότητές του και συνέβαλαν στο να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου στον πάγο και να βγει εκτός δρόμου χάνοντας ολόκληρο το πρωτάθλημα.
Αυτή τη στιγμή 17 μόνο πόντοι χωρίζουν τους δύο οδηγούς (Ogier 204 και Evans 187) και ανυπομονούμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το τριήμερο. Το FORUM8 ACI Rally Monza θα έχει 16 Ε.Δ. συνολικά: 7 την Παρασκευή, 6 το Σάββατο και 3 την Κυριακή.
Δυστυχώς ο Ott Tanak δεν θα λάβει μέρος στη Monza για προσωπικούς λόγους. Οι υπόλοιποι όμως οδηγοί, οι οποίοι πριν λίγες ώρες πήραν μια μικρή γεύση του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, σχολίασαν στο τέλος του Shakedown ότι σκοπός τους είναι να ευχαριστηθούν στο έπακρο την ευκαιρία να οδηγήσουν για μια τελευταία φορά τα εκπληκτικά αυτά αυτοκίνητα, καθότι από το 2022 το WRC μπαίνει στην εποχή των υβριδικών αυτοκινήτων.
Let the games begin, and may the best man win!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το T60 MAX στοχεύει στην αγορά Pickup υψηλής ποιότητας
Εσωτερικά και εξωτερικά, ενσωματώνει έξυπνες καινοτομίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης.
Με φωτιζόμενα δαχτυλίδια Audi και ηχομονωτικά κρύσταλλα στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα
Η πρώτη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις με δεύτερο τον Φερστάπεν και τρίτο τον Αντονέλι
Είναι 100% ηλεκτρικό - ένα μοντέλο που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.
Στατιστικά, οι άδειοι δρόμοι πολλαπλασιάζουν τις ταχύτητες των αυτοκινήτων και λανθασμένα ελαττώνουν την προσοχή που χρειάζεται να έχει ο οδηγός
Διαθέσιμο στις εκδόσεις MAX και ULTRA με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 160.000 km
Πρώτος ο Κίμι Αντονέλι με Mercedes, δεύτερος ο Λεκλέρ με Ferrari, τρίτος ο Φερστάπεν με Red Bull
Πιο μεγάλο, πιο οικονομικό, πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό συνολικά, φέρνει τα επάνω-κάτω στην αστική μετακίνηση και στην κατηγορία Α.
Ο Κίμι Αντονέλι επέστρεψε στις νίκες και εδραίωσε το προβάδισμά του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
Το πρώτο μοντέλο της μάρκας στην ελληνική αγορά είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο οικογενειακό SUV
Συνδυάζει αυτονομία έως 427 χλμ. και γρήγορη φόρτιση - Τα χαρακτηριστικά του
Μεταφορά αυτοκινήτων με πλοία, ταξίδια σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, αλλά και ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε νησιά. Ας έχουμε τον νου μας…
Με δυναμικές γραμμές και έντονες λεπτομέρειες, όπως τα οριζόντια LED φώτα ημέρας, το Torres EVX αποπνέει ένα μοντέρνο και ξεχωριστό στυλ.
Από το Μουντιάλ του 1986 στο σήμερα: Η ιστορία του θρυλικού μοντέλου
Στόχος είναι η επίτευξη του «Vision Zero», δηλαδή ο μηδενισμός των θανάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το 2050
Πώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κίμι Αντονέλι έμεινε πίσω και ο Φερστάπεν εγκατέλειψε
Το έξυπνο ηλεκτρικό όχημα για την πόλη του σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.