- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Athens Voice στο Ράλλυ Ακρόπολις
Νικητές στην κατηγορία τους οι Θεοχαρόπουλος - Κότσαλης με το Ford Fiesta Rally4
Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητές στην κατηγορία τους οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Κότσαλης με το Ford Fiesta Rally 4 της SV Motorsport - Οι δηλώσεις τους
Οι Θεοχαρόπουλος-Κότσαλης με το Ford Fiesta Rally 4 της SV Motorsport, με χορηγούς το ΖΑΓΟΡΙ, την XIAOMI και την COSMOTE, και τα αυτοκόλλητα της ATHENSVOICE στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στο 65ο Ράλλυ Ακρόπολις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: όχι απλά τερμάτισαν έναν δύσκολο και τόσο απαιτητικό αγώνα, αλλά κέρδισαν και την κατηγορία τους RC4!
Οι δηλώσεις των μελών της ομάδας:
Στέφανος Θεοχαρόπουλος (οδηγός)
«Όταν ξεκίνησα το Ακρόπολις, είχα την εντύπωση ότι ήταν πρώτα αγώνας ταχύτητας και μετά επιβίωσης…Τελικά αποδείχθηκε το ανάποδο. Ότι δηλαδή είναι πρώτα αγώνας επιβίωσης και μετά ταχύτητας. Το ότι καταφέραμε να φέρουμε το πληγωμένο αυτοκίνητο την πρώτη ημέρα (Παρασκευή) στο service park, μια και κάναμε τέσσερις Ειδικές Διαδρομές με σπασμένο ψαλίδι, είναι το σημείο αναφοράς τελικά. Το Σάββατο και την Κυριακή κινηθήκαμε γρήγορα κάτι που μας έφερε πρώτους στη γενική κατάταξη της κατηγορίας μας RC4. Γενικά το τετραήμερο του αγώνα περάσαμε καταπληκτικά, το απολαύσαμε και από τη στιγμή που όλο αυτό συνδυάστηκε με την πρωτιά στην κατηγορία μας, είμαστε ευτυχισμένοι. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο του αγώνα ήταν οι χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν τις Ειδικές διαδρομές στο σύνολό τους. Ωστόσο το Ακρόπολις πρέπει να προστατευτεί από ανεγκέφαλους που κάθονται σε επικίνδυνα σημεία βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και όχι μόνο».
Γιώργος Κότσαλης (συνοδηγός)
«Μετά από αρκετά χρόνια το Ακρόπολις είναι και πάλι στο WRC, κάτι που συνεπάγεται τεράστια χαρά αλλά και ευθύνη για να το διατηρήσουμε στον κορυφαίο θεσμό. Σε ατομικό επίπεδο, είμαστε ευχαριστημένοι που τερματίσαμε τηρουμένων των αναλογιών σε πολύ καλή θέση, όντας πρώτοι στην κατηγορία μας. Είχαμε κάποιες δυσκολίες την πρώτη ημέρα τις οποίες αντιμετωπίσαμε με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα».
Σπύρος Βασιλείου (ιδιοκτήτης/μηχανικός SV Μotorsport)
«Το Ράλλυ Ακρόπολις συνεπάγεται μία τεράστια πρόκληση για μία αγωνιστική ομάδα. Και τα προβλήματα που αναμένεται να παρουσιαστούν σε μία συμμετοχή, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, γνώση, ταχύτητα και ακρίβεια. Η σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου μας σε συνδυασμό με τη λεπτομερή συντήρησή του σε κάθε service και τη χωρίς προβλήματα ταχύτατη παρουσία του πληρώματος, έφεραν ένα ιδιαίτερα κολακευτικό αποτέλεσμα για εμάς, κερδίζοντας την κατηγορία RC4»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα 17,8 έτη η μέση ηλικία των ΙΧ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ACEA
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Η ΕΕ καλείται να επιμείνει στην πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα ή να υποχωρήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας και των λόμπι
Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και diesel με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα
Oδηγήσαμε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του
Αποστολή στην Ιταλία για το νέο μοντέλο της Toyota
Με σπορ premium περιβάλλον και ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Αλλάζει ο στόχος του 2035 μετά τις πιέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας
Πρώτος τερμάτισε ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Πιάστρι, τρίτος ο Νόρις, με τη McLaren να εξασφαλίζει τον τίτλο των κατασκευαστών
Ημερολόγια με φωτογραφίες που εκπέμπουν ιστορία και συναίσθημα
Τα 11 μοντέλα που διεκδικούν τον φετινό τίτλο
Μια επιχειρηματική κίνηση στη φάση μετάβασης της χώρας μας προς την ηλεκτροκίνηση
Πρώτος ο Φερστάπεν με γρηγορότερο τον 44ο γύρο του Πιάστρι και τρίτο τον Σάινθ
Ο Τιερί Νεβίλ νικητής του Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας
Σε 14 ή σε 9 μήνες οι Κινέζοι μπορούν να κατασκευάσουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που παράγει πολύ υψηλού επιπέδου προϊόντα με απίθανη σχέση ποιότητας-τιμής
Συνδυάζει δεξιοτεχνία, λειτουργικότητα και επιδόσεις, εξασφαλίζοντας μια διαισθητική οδηγική εμπειρία σε κάθε ταξίδι.
Νικητής ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Ράσελ, τρίτος ο Αντονέλλι με αποκλεισμό Νόρρις και Πιάστρι
«Φωτιά» στο πρωτάθλημα της F1
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.