Ράλι Εσθονίας: Ο Ott Tanak εκτός συναγωνισμού
Ο Kalle Rovanpera παίρνει τα ηνία και ηγείται του Ράλι Εσθονίας
Ράλι Εσθονίας 2021: Ο Ott Tanak έχασε τον αγώνα, προπορεύεται ο Kalle Rovanpera
Σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου, παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 8 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.): 4 στο πρωινό σκέλος, οι οποίες μετά επαναλήφθηκαν στο μεσημεριανό. Η μέρα ξεκίνησε με τον Ott Tanak, με Hyundaii 20, να κάνει τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη Ε.Δ. της ημέρας και να ηγείται, με τον Craig Breen, επίσης με Hyundaii 20, και τον Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, να είναι στη 2η και 3η θέση, με 0.3 και 1.3 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα.
Από την δεύτερη όμως Ε.Δ., όπου τρύπησε το μπροστά δεξί λάστιχο, έγινε σαφές ότι η κακή τύχη του τέως Εσθονού πρωταθλητή δεν έχει τελειώσει για φέτος, και η νίκη που τόσο λαχταρούσε να πάρει στη χώρα του, δεν πρόκειται να έρθει. Όντας 7ος στην κατάταξη με τον χρόνο που έχασε, συνέχισε στην 3η Ε.Δ. όπου συνέβη κάτι που σπανίως βλέπουμε: τον Tanak να κάνει λάθος. Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε εκτός δρόμου σε ένα χωράφι, και όταν μπόρεσε και επανέφερε το αυτοκίνητο στο δρόμο διαπίστωσε ότι είχαν τρυπήσει 2 λάστιχα. Εκεί είχαν τελειώσει όλα. Βγήκε αμέσως εκτός Ε.Δ. έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει για την ημέρα.
Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta WRC, μηχανικής όμως φύσεως, από την 2η Ε.Δ. της ημέρας, τα οποία συνέχισαν και στην επόμενη, σε σημείο που έπρεπε να σταματήσει εντελώς, και βρίσκεται πια εκτός συναγωνισμού. Λάστιχο έπαθε και ο Thierry Neuville, με Hyundaii 20, χωρίς όμως πρόβλημα στην ανάρτηση (ευτυχώς!). Δυστυχές ήταν το γεγονός ότι ενώ ο Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, πήγαινε πολύ καλά μέχρι και την 3η Ε.Δ.της ημέρας, και κατείχε την 3η θέση στην κατάταξη, είναι πλέον εκτός αγώνα καθότι ο συνοδηγός του υπέστη τραυματισμό στην μέση.
Αυτή τη στιγμή, η κατάταξη έχει ως εξής: 1ος ο Kalle Rovanpera, 2ος ο Craig Breen με διαφορά 8.5 δευτερόλεπτα, και 3ος Thierry Neuville (ο οποίος «έκλεψε» την 3η θέση από τον Sebastien Ogier) με διαφορά 53.4 δευτερόλεπτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Η ΕΕ καλείται να επιμείνει στην πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα ή να υποχωρήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας και των λόμπι
Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και diesel με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα
Oδηγήσαμε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του
Αποστολή στην Ιταλία για το νέο μοντέλο της Toyota
Με σπορ premium περιβάλλον και ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Αλλάζει ο στόχος του 2035 μετά τις πιέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας
Πρώτος τερμάτισε ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Πιάστρι, τρίτος ο Νόρις, με τη McLaren να εξασφαλίζει τον τίτλο των κατασκευαστών
Ημερολόγια με φωτογραφίες που εκπέμπουν ιστορία και συναίσθημα
Τα 11 μοντέλα που διεκδικούν τον φετινό τίτλο
Μια επιχειρηματική κίνηση στη φάση μετάβασης της χώρας μας προς την ηλεκτροκίνηση
Πρώτος ο Φερστάπεν με γρηγορότερο τον 44ο γύρο του Πιάστρι και τρίτο τον Σάινθ
Ο Τιερί Νεβίλ νικητής του Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας
Σε 14 ή σε 9 μήνες οι Κινέζοι μπορούν να κατασκευάσουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που παράγει πολύ υψηλού επιπέδου προϊόντα με απίθανη σχέση ποιότητας-τιμής
Συνδυάζει δεξιοτεχνία, λειτουργικότητα και επιδόσεις, εξασφαλίζοντας μια διαισθητική οδηγική εμπειρία σε κάθε ταξίδι.
Νικητής ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Ράσελ, τρίτος ο Αντονέλλι με αποκλεισμό Νόρρις και Πιάστρι
«Φωτιά» στο πρωτάθλημα της F1
Λάντο Νόρις και Τζορτζ Ράσελ στο podium
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.