- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
WRC: Τι συνέβη στην πρώτη μέρα του Ράλι Σαρδηνίας
Η ημέρα ανήκει στον Ott Tanak ο οποίος ηγείται με διαφορά!
Ο Ott Tanak, με Hyundai i20, «επιτέθηκε» από την πρώτη κιόλας στιγμή του Ράλι σαρδηνίας, και όντας αλάνθαστος και σταθερός τερμάρισε την πρώτη μέρα στην 1η θέση
Στις 9 το πρωί ξεκίνησε το Ράλι Σαρδηνίας και στην 1η κιόλας Ειδική Διαδρομή απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί είναι από τις πιο απαιτητικές δοκιμασίες στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.
Ο Ott Tanak, με Hyundai i20, «επιτέθηκε» από την πρώτη κιόλας στιγμή, και όντας αλάνθαστος και σταθερός, βρίσκεται δικαιωματικά αυτή τη στιγμή 1ος με τεράστια διαφορά από τον 2ο Dani Sordo (19.2 δευτερόλεπτα), με Hyundai i20, και τον 3ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, o οποίος αν και μακριά από άποψης χρόνου (36.2 δευτερόλεπτα), του αξίζουν συγχαρητήρια καθότι υπήρξε πρώτος στο δρόμο όλη μέρα και εκτελούσε για άλλη μια φορά χρέη σκούπας.
Αντιθέτως, μεγάλη απογοήτευση νιώσαμε από τον νικητή του Ράλι Πορτογαλίας, Elfyn Evans με Toyota Yaris, ο οποίος πάλευε και το πρωί και το μεσημέρι, χωρίς όμως να μπορέσει να φέρει κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα, και μένοντας στην αφάνεια. Ακόμα μεγαλύτερη στεναχώρια προκάλεσε ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ο οποίος ενώ ήταν μεταξύ 2ης και 3ης θέσης στις τρεις πρωινές Ε.Δ., κάνοντας εντυπωσιακούς χρόνους, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στον εμπός δεξιά τροχό στην 4η Ε.Δ., το οποίο δεν μπόρεσαν να επισκευάσουν στο Service, και βγήκε εκτός.
Μία επίσης αποκαρδιωτική στιγμή βιώσαμε τηλεοπτικά όταν στην 1η Ε.Δ. ο Teemu Suninen, ο οποίος επέστρεψε για αυτόν τον αγώνα πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta WRC, έχοντας τρέξει τους τελευταίους στην κατηγορία WRC2 με Ford Fiesta Rally2, πιθανώς υπερεκτίμησε τη δεξιότητά του σε μια δεξιά στροφή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε μέσα σε ένα χαντάκι. Ομολογουμένως έκανε μεγάλη προσπάθεια να βγάλει το αυτοκίνητο και να συνεχίσει, αλλά δυστυχώς απεδείχθη αδύνατο. Η έκφραση του προσώπου του ενώ πάλευε να σώσει την κατάσταση ήταν αντιπροσωπευτική της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται γενικότερα φέτος ο Suninen, και δεν είμαστε σίγουροι εάν η M-Sport θα του ξαναδώσει την ευκαιρία να τρέξει στην κορυφαία κατηγορία.
Τέλος, πολύ κακή εξέλιξη είχε ο αγώνας αυτός για τον Andreas Mikkelsen, με Skoda Fabia Rally2 evo, στην κατηγορία WRC2, ο οποίος είχε πολύ καλές επιδόσεις στο πρωινό κομμάτι, αλλά έχασε τον έλεγχο και τούμπαρε στην 5η Ε.Δ. διαδρομή, καταστρέφοντας το rollcage και βγαίνοντας ολοκληρωτικά εκτός αγώνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ναυαρχίδα της γκάμας Chery προσαρμόζει αυτόματα τις λειτουργίες οδήγησης για διαφορετικές συνθήκες
Με 579 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους και στόλος 17 ετών επιβαρύνουν την καθημερινότητα
Καινοτομία και στιλ στο 6ης γενιάς best seller supermini
Με στάνταρ προβολείς LED που περιλαμβάνουν κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας
Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παντός εδάφους SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback, σε ένα coupé αμάξωμα.
Με ενσωμάτωση της καινοτόμου μπαταρίας τύπου Blade Battery, σήμα κατατεθέν της BYD
Γίνεται ο νεότερος νικητής του αγώνα αυτού στην ιστορία της διοργάνωσης
Στα 17,8 έτη η μέση ηλικία των ΙΧ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ACEA
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Η ΕΕ καλείται να επιμείνει στην πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα ή να υποχωρήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας και των λόμπι
Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και diesel με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα
Oδηγήσαμε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του
Αποστολή στην Ιταλία για το νέο μοντέλο της Toyota
Με σπορ premium περιβάλλον και ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Αλλάζει ο στόχος του 2035 μετά τις πιέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας
Πρώτος τερμάτισε ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Πιάστρι, τρίτος ο Νόρις, με τη McLaren να εξασφαλίζει τον τίτλο των κατασκευαστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.