- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
O Ott Tanak χάνει τον αγώνα στην προτελευταία Ε.Δ. της ημέρας
Τα ηνία παίρνει ο Elfyn Evans και η Hyundai παλεύει για μία θέση στο βάθρο
Ράλι Πορτογαλίας: Όλα όσα έγιναν στις Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου
To πρωινό σκέλος του Σαββάτου στο φετινό Ράλι Πορτογαλίας, το οποίο αποτελείτο από 3 Ε.Δ., κύλησε ήρεμα με ένα σταθερό μοτίβο στις πρώτες θέσεις: Ott Tanak, με Hyundai i20, στην 1η θέση, Elfyn Evans με Toyota Yaris, στη 2η, και Dani Sordo, με Hyundai i20, στην 3η. Στη 2η Ε.Δ. του απογευματινού σκέλους (13η Ε.Δ. στο σύνολο) είδαμε μια μικρή ανατροπή με τον Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, να τερματίζει 2ος, και τον Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, να τερματίζει 3ος. Ο πρωταθλητής του 2020 Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, πάλευε και σήμερα όλη μέρα μεταξύ 4ης και 6ης θέσης, παρόλο που η θέση του στον δρόμο ήταν σημαντικά ευνοϊκότερη.
Και μετά ήρθε η προτελευταία Ε.Δ. διαδρομή της ημέρας (η 14η), η SS14 Amarante, την οποία περνούσαν για 2η φορά σήμερα και η οποία είναι 37.92 χιλιόμετρα. Ενώ έχουν τερματίσει σχεδόν όλα τα πληρώματα της κορυφαίας κατηγορίας και απομένει μόνο ο Evans και ο Tanak, λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρυθμός του Tanak έχει πέσει και το αυτοκίνητο δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε. Μετά από λίγες στροφές, το ελικόπτερο μας αποκαλύπτει ότι έχει καταστραφεί η πίσω δεξιά ανάρτηση (κάτι που έπαθε ο Thierry Neuville χθες) και ουσιαστικά οδηγεί με 3 τροχούς.
Η πρώτη του απόφαση ήταν να μην σταματήσει διότι, αν και μπαίνοντας στην Ε.Δ. αυτή είχε ένα άνετο προβάδισμα 22.4 δευτερολέπτων από τον Elfyn Evans, εάν σταματούσε να αλλάξει ελαστικό, αυτό θα χανόταν σίγουρα. Δύο με τρία χιλιόμετρα μετά όμως φάνηκε πως πια το αυτοκίνητο δεν άντεχε και ο Tanak σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, την ώρα που ο Evans τερμάτιζε, και κάπου εκεί συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τον αγώνα. Ήταν μια πραγματικά τραγική και λυπηρή στιγμή και εικόνα καθότι ο Tanak έχει υπάρξει κάτι παραπάνω από εξαιρετικός μέχρι τώρα στον αγώνα αυτό.
Πριν ξεκινήσει η Σούπερ Ειδική, και τελευταία Ε.Δ. της ημέρας, ο Αρχηγός Ομάδας της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, είπε «έχω δει πόσο σκληρά και πόσο καλά δουλεύουν οι άνθρωποί μου και στην προετοιμασία για τον αγώνα αυτό αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού, αλλά μετά όσα έγιναν και χθες και σήμερα, πρώτος εγώ πρέπει να τους ανεβάσω το ηθικό, αλλά πριν γίνει αυτό πρέπει πρώτα να ηρεμήσω ο ίδιος». Πριν μπει στη Σούπερ Ειδική το εναπομείναν Hyundai i20, του Dani Sordo, παρουσίασε πρόβλημα στο starter του κινητήρα και ο φόβος του ήταν ότι εάν έσβηνε, με δυσκολία θα ξανάπαιρνε μπροστά. Προς τιμή του, ο Sordo όχι μόνο έκανε τον καλύτερο χρόνο αλλά «ροκάνισε» 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα από τη διαφορά του με τον Evans. H κατάταξη αυτή τη στιγμή έχει τον Evans να προηγείται με 10 δευτερόλεπτα του Sordo, ενώ ακολουθούν δύο Toyota, του Ogier και του Katsuta.
Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι: θα επιτεθεί ο Sordo για να κερδίσει τον αγώνα ή θα αρκεστεί σε μία σίγουρη 2η θέση, προκειμένου να δώσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του για το πρωτάθλημα κατασκευαστών;
*Φωτογραφίες: RBCP, WRC Teams
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, εμπλουτίζοντας την παρουσία της στην Ελλάδα
Ο ελληνικός αγώνας αποτελεί τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, σε ένα διευρυμένο ημερολόγιο 15 διοργανώσεων.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο ρετρό ηλεκτροκίνητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού
Για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη νικητής ο Μαξ Φερστάπεν, με δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρ και τρίτο Κίμι Αντονέλλι
Οι Καρανικόλας-Κακκαβάς με το Ford Fiesta Rally2 του Car Center κέρδισαν τον 4ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull
H Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η Lepas ξεκινά πωλήσεις. Η αρχή γίνεται με τα L8 και L6 PHEV, ενώ το Δεκέμβριο θα ακολουθήσει το L4 BEV
Φοιτητές, πανεπιστήμια, FIA, αυτοκινητοβιομηχανία και τεχνολογική αγορά σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο μέλλον της Αυτοκίνησης
Η μεγάλη αναβάθμιση της Mercedes, η πρώτη νίκη του Φερστάπεν και η παλιά έξη της Ferrari προς τις θεαματικές χειρονομίες
Με μινιμαλιστική διάθεση και εντυπωσιακό μέγεθος, με άπλετο χώρο
Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ κερδίζει το Ράλι Σαρδηνίας
Για εννέα ημέρες το Metropolitan Expo γίνεται το επίκεντρο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Ένα μοντέλο που υπερβαίνει τις παραδοσιακές προσδοκίες των πελατών για το τι μπορεί να προσφέρει ένα premium compact SUV.
Σύμφωνα με τη μάρκα, η συμμετοχή της στο WRC θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της νέας γκάμας επιβατικών οχημάτων της εταιρείας για την Ευρώπη
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για φωτιά και ατυχήματα
Η έξυπνη και αμφίδρομη φόρτιση μετατρέπει τις μπαταρίες των EV σε πόρο ευελιξίας για το δίκτυο
Η ηλεκτροκίνηση και η τοπική παραγωγή καθαρής ενέργειας ως ασπίδα απέναντι στις διεθνείς ενεργειακές κρίσεις
Η πρόοδος στις ΑΠΕ, το έλλειμμα στις μεταφορές και ο κρίσιμος ρόλος των πόλεων
Νέα λεωφορεία, φόρτιση και έξυπνη μετακίνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.