Αυτοκινηση

Σώτη Τριανταφύλλου: Εμπειρίες από το Ράλλυ Ακρόπολις

Μία διαφορετική συζήτηση και λιγότερο συνέντευξη με την βραβευμένη συγγραφέα, για μία πτυχή της ζωής της που ελάχιστοι γνωρίζουν!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σώτη Τριανταφύλλου με τον Θωμά Κ. Ευθυμίου στο στούντιο του Athens Voice Radio 102.5
Σώτη Τριανταφύλλου, Θωμάς Κ. Ευθυμίου, Athens Voice Radio 102.5

Η Σώτη Τριανταφύλλου μιλάει με τον Θωμά Κ. Ευθυμίου για το Ράλλυ Ακρόπολις και τους αγώνες αυτοκινήτου

Η Σώτη Τριανταφύλλου, κατέχοντας άριστα την τέχνη της συγγραφής, αποδεικνύεται σε αυτό το διάρκειας 44’ βίντεο, σπάνια ελκυστική και ιδιαίτερα μεταδοτική storyteller μιλώντας όχι για πολιτική, όχι για μυθιστορήματα, όχι για ιστορικές στιγμές, που μας έχει συνηθίσει, αλλά μεταφέροντας ιστορίες από την βιωματική της εμπειρία στους αγώνες αυτοκινήτου! Που ξεκίνησαν σε κάποια βουνά της Ελλάδας με το Ράλλυ Ακρόπολις και συνεχίσθηκαν στην πίστα της Ιντιανάπολης παρακολουθώντας τον εμφατικό αγώνα ταχύτητας Indy500.

Οι αγώνες αυτοκινήτου, διαχρονικά, μεταφέρουν την  αύρα τους μέσα από ιστορίες που έχουν να διηγηθούν όσοι με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν ζήσει τμήματά τους, έχουν αποκομίσει εμπειρίες και έχουν εισπράξει απλόχερα ικανοποίηση για τα όσα βιωματικά μοιράστηκαν με άλλους ανθρώπους. Αγωνιζόμενοι, μηχανικοί, διοργανωτές, και θεατές συμπληρώνουν ιστορίες και σκηνικά και «διορθώνουν» ο ένας τον άλλον με αδιανόητα λεπτομερείς περιγραφές! Γιατί αυτές οι περιγραφές έχουν κάτι ζωντανό, που όμως πρωταγωνιστεί κάτι «άψυχο»: Τα αυτοκίνητα!

Μα, «άψυχα όντα» τα αυτοκίνητα; Θα αναρωτηθούν οι πιστοί του είδους… Ήδη, ο χαρακτηρισμός «όντα» στα αυτοκίνητα εμπεριέχει μία μεταφυσική διάσταση και ουτοπικό χαρακτηρισμό, οπότε καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό το σκηνικό των αγώνων, δεν είναι παρά μία εξαιρετική ευκαιρία να προσφέρουμε αλλήλοις ευχαρίστηση!

Η Σώτη Τριανταφύλλου για το Ράλλυ Ακρόπολις, και τις αξίες των αγώνων αυτοκινήτου!

Κανένας δεν ασχολείται με τους αγώνες αυτοκινήτου χωρίς να έχει πώρωση και να μην έχει μία interactiveσχέση με την ευχαρίστηση. Όσοι δε το κάνουν με αλλότριους σκοπούς ή βλέψεις, απλά «απορρίπτονται» από τον χώρο αυτό. Με συνοπτικές διαδικασίες.

Η κοινότητα των αγώνων είναι πολύβουη, πολύχρωμη και σε ένα δικό της επίπεδο. Και φέτος, η πολυπληθής ελληνική κοινότητα των φίλων των αγώνων, γιορτάζει ήδη εδώ και δύο μήνες, την επίσημη επιστροφή του παγκοσμίως δημοφιλούς Ράλλυ Ακρόπολις, στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, του γνωστού μας World Rally Championship (WRC), του οποίου υπήρξε ιστορικό μέρος του από το 1953 αλλά και ιδρυτικός αγώνας στη νέα μορφή του θεσμού από το 1973!

Η συζήτηση με τη Σώτη Τριανταφύλλου, έγινε στα στούντιο του Athens Voice Radio 102,5 αρκετά πριν αποφασιστεί η επιστροφή του μεγάλου μας αγώνα στα σαλόνια του WRC, και αποτελεί, κατά πως αφήνεται, μία προφητική ενέργεια!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ