Αυτοκινηση

Αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Πτώση 20,6% στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο - φόρτιση
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο - φόρτιση © Unsplash / CHUTTERSNAP

Αγορά αυτοκινήτων: Πόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν τον Ιανουάριο - Αύξηση στα ηλεκτροκίνητα, αλλά μείωση στο σύνολο.

Αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων κατά 10,4% και 4,4% αντίστοιχα. Μεγάλη πτώση (-20,6%) σημείωσαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ταξινομήθηκαν, συνολικά, 7.767 οχήματα έναντι των 9.785 της περσινής αντίστοιχης περιόδου. Η κατηγορία που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ήταν η «Β», καταλαμβάνοντας το 51,2% του συνόλου των πωλήσεων και ακολούθησε η «C» κατηγορία με ποσοστό 35%. Ακολούθησε η «Α» κατηγορία με 7,9% και η «D» με 4,2%.

Με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), από το σύνολο των πωλήσεων, το 48,2% αφορούσε βενζινοκίνητα οχήματα και το 21,8% πετρελαιοκίνητα. Τα ηλεκτρικά κατέλαβαν συνολικά το 5% του συνόλου των πωλήσεων, ενώ τα υβριδικά βρέθηκαν να καταλαμβάνουν το 21,1% των πωλήσεων. Μικρό μερίδιο αγοράς πήραν το φυσικό αέριο (1,7%) και το υγραέριο με 1,2%.

Πτώση πωλήσεων είχαμε και στις ταξινομήσεις καινούργιων λεωφορείων με 48%, ενώ αντίθετα θετικό ήταν το πρόσημο των καινούργιων φορτηγών (7,1%) με 739 συνολικά μονάδες. Τέλος, πτώση 25,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σημείωσαν και τα δίκυκλα με 1.704 ταξινομήσεις , έναντι των 2.274 του περυσινού Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H ATHENS VOICE στο 70ο Ράλλυ Ακρόπολις γιορτάζει με την εντυπωσιακή εμφάνιση των Καρανικόλα-Κακαβά με το Ford Fiesta Ral
H ATHENS VOICE στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις γιορτάζει με την εντυπωσιακή εμφάνιση των Καρανικόλα-Κακαβά με το Ford Fiesta Rally2

Το πλήρωμα του Ford Car Center τερμάτισε στη δεύτερη θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων μετά από μία συνολικά εντυπωσιακή εμφάνιση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY