Αυτοκινηση

Σφήνα στα σπορ οικογενειακά

To Peugeot 308 1.2 με τους 130 ίππους, θα σε ξεσηκώσει…

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_auto_-_kentriki.jpg

Το Peugeot i-Cockpit αποτελεί την πιο πρόσφατη ανάπτυξη στην εσωτερική αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου και ξεχωρίζει σημαντικά στη νέα σειρά Peugeot 308

Τι είναι
Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με επαρκείς χώρους, τεχνολογικά συστήματα, premium πινελιές, και εξαιρετική συμπεριφορά στον δρόμο.

thumbnail_auto_2.jpg

Ένα αυτοκίνητο ικανό να ικανοποιήσει πολλαπλές αναζητήσεις: ποιότητα κατασκευής και κύλισης, κορυφαίες επιδόσεις, άνεση και οικονομία.

Interior/Tech
Η Peugeot έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται και να διαλαλεί ότι ανακάλυψε «ξανά τον τροχό»… Το Peugeot i-Cockpit αποτελεί την πιο πρόσφατη ανάπτυξη στην εσωτερική αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου, και ξεχωρίζει σημαντικά στη νέα σειρά Peugeot 308.

Η φιλοσοφία του i-Cockpit επικεντρώνει σε ένα περιβάλλον οδήγησης που σας δίνει τον έλεγχο με δυνατότητες μεγαλύτερης σύνδεσης με το δρόμο. Βασικά στοιχεία είναι το πρακτικό πολυλειτουργικό τιμόνι που δίνει μια αυξημένη αίσθηση ευελιξίας, ένας ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων (head-up) που τοποθετεί τις βασικές πληροφορίες πιο κοντά στο δρόμο και η οθόνη χωρητικότητας 9.7” με επίπεδα ανταπόκρισης smartphone και λειτουργία Mirror Screen που περιλαμβάνει Android Auto, Apple CarPlay και Mirror Link.

thumbnail_auto_1.jpg

Το ανανεωμένο 308 διαθέτει πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, ενώ τα υλικά του εσωτερικού παραμένουν πολύ προσεγμένα, με εκτενή χρήση μαλακού πλαστικού κορυφαίας ποιότητας.

Η συναρμογή είναι πολύ καλή όπως και η θέση οδήγησης με πολύ καλή περιμετρική ορατότητα και τιμόνι με μεγάλο εύρος ρυθμίσεων. > Οι χώροι είναι πολύ καλοί για τους εμπρός και επαρκείς πίσω, με τον χώρο αποσκευών να ορίζεται στα 420 λίτρα με ρεζέρβα ανάγκης.

Στον δρόμο
Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο 3-κίλυνδρος υπερτροφοδοτούμενος βραβευμένος κινητήρας βενζίνης 1.2 Pure Tech, απόδοσης 130 ίππων, ροπής 230Nm, ο οποίος επιτρέπει στο σύνολο να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 9,8’’, σημειώνει τελική ταχύτητα 205 χλμ/ώρα, η εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης καυσίμου σε μικτή διαδρομή είναι 5,4 λίτρα/100 χλμ και η τιμή των ρύπων είναι 123 γρ/χλμ.

thumbnail_auto_5.jpg

Την κίνηση περνούσε στους εμπρός τροχούς ένα ολοκαίνουργιο 8-άρι αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8 (Efficient Automatic Transmission) με ιδιαίτερα ομαλή εναλλαγή σχέσεων, με γραμμική απόδοση, ενώ βοηθάει σημαντικά και στην μείωση της κατανάλωσης.

Τονίζουμε την ύπαρξη δύο επιλογών οδήγησης, Normal και Sport, που καλύπτουν κάθε επιλογή σας όταν επιλέξετε, κυρίως, ιδανικές διαδρομές με στροφές και φουρκέτες...

Στον δρόμο ο οδηγός θα θαυμάσει για μία ακόμα φορά τους Γάλλους για την εξαιρετική δεινότητά τους να συνδυάζουν οικογενειακά αυτοκίνητα με επιδόσεις αλλά και σπορτίφ οδήγηση. Το ακριβές τιμόνι αλλά και η καλορυθμισμένη ανάρτηση σε «προκαλούν» να μην κάθεσαι ήσυχος…

thumbnail_auto_3.jpg

Τιμές 
Οι τιμές για το Peugeot 308 1.2 Pure Tech 130 EAT8 ξεκινούν από 21.700 ενώ το αυτοκίνητο της δοκιμής μας από 25.500 ευρώ με πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Tips
Το boost του Turbo που φλερτάρει με τους 130 ίππους, θα «κολλήσει» την πλάτη σας στο κάθισμα, είναι και το ότι ο στα όρια του ιδανικού συνδυασμός βάρους και ακριβέστατου τιμονιού, θα σας προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες!

auto_6.jpg

Τα δύο προγράμματα Sport ή Eco επεμβαίνουν στην απόκριση του γκαζιού και στο βάρος του τιμονιού, με το Sport όμως να αλλάζει χρωματισμό στον πίνακα οργάνων, τον κάνει κόκκινο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις κορυφαίες εκδόσεις GTi του μοντέλου. Ακόμα, η οθόνη του υπολογιστή ταξιδιού αποκτά επιπλέον ενδείξεις για την πίεση του τούρμπο, την ισχύ και τη ροπή που χρησιμοποιεί ο οδηγός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ