Αυτοκινηση

Skoda Superb 1.4 TSI ACT

Η ναυαρχίδα της Skoda επενδύει σε ποιότητα και ξεχωρίζει σε χώρους

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-kentriki.jpg

Τι είναι

>Η «ναυαρχίδα» της Skoda που επενδύει σε ποιότητα και εκπληκτικά μεγάλους χώρους

>Διακρίνεται για την δυναμική σχεδίαση, την κορυφαία άνεση στην κύλιση και τις πρωτοποριακές δυνατότητες συνδεσιμότητας

auto_1.jpg

Design / Interior

>Το Superb τρίτης γενιάς μπορεί δίκαια να υπερηφανεύεται για το σπηλαιώδες εσωτερικό του, στο οποίο μπορεί να μεταφέρει πέντε υψηλόσωμους ενήλικες με αρχοντική άνεση.

>Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός έχουν ακόμα περισσότερο χώρο για το  κεφάλι και τα πόδια -ενώ τα πίσω καθίσματα παρέχουν έναν λιμουζίνας- προδιαγραφών χώρο για τα πόδια, πράγμα που σημαίνει ότι οι πίσω επιβάτες είναι σε θέση να τεντώσουν τα πόδια τους ή τον κορμό τους και να χαλαρώσουν στα μακρινά ταξίδια. Να σημειώσουμε ότι ο χώρος για το κεφάλι είναι 980 χιλιοστά, μεγαλύτερος από κάθε άλλον στην κατηγορία.

Εξωτερικά το Superb διαθέτει δυναμικό σχεδιασμό χάρη στη χρήση τεχνολογίας τελευταίας εξέλιξης, με έμφαση στην προσέγγιση με το πρωτότυπο μοντέλο Skoda Vision.

>Το εσωτερικό είναι πλήρως ανανεωμένο, ενώ τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας και δείχνουν πως πρόκειται για πολυτελές, προσεγμένο αυτοκίνητο.

>Στον χώρο αποσκευών, απλά «γίνεται πάρτυ»… Με χωρητικότητα 625 λίτρων, βρίσκεται σε δικό του επίπεδο, πραγματικά χωρίς αντίπαλο.

auto_3.jpg

> Η συνδεσιμότητα βρίσκεται σε δικό της υψηλό επίπεδο, μια και δημιουργεί ένα περιβάλλον που χρησιμοποιούν με την ίδια χρηστικότητα όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες του Superb.

> Αναφέρουμε τα 4 συστήματα infotainment με μεγαλύτερες ταχύτητες ανταπόκρισης στις οθόνες αφής με ψηλότερη ανάλυση και περισσότερες λειτουργίες, ενώ το σύστημα Columbus κάνει αυτό το Skoda ένα ταχύτατο hotspot!

>Η πλήρης διασύνδεση αποτελεί μία επιπρόσθετη αξία στη νέα Superb, η οποία εξοπλίζεται με νέας γενιάς συστήματα πολυμέσων που επιτρέπει την αυτόματη σύνδεση ενός smartphone μέσω του SmartLink.

>Το SmartLink περιλαμβάνει την λειτουργία MirrorLink, υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία παρέχουν εύκολη πρόσβαση και χειρισμό σε πολλές εφαρμογές (apps) από το προσωπικό smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου.

>Επιπλέον, η λειτουργία SmartGate επιτρέπει την πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου μέσω ενός smartphone και την χρήση τους στις αποθηκευμένες εφαρμογές.

auto_2.jpg

Κινείται / Στρίβει

>Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας χρησιμοποιούσε τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.400 κ.εκ. TSI απόδοσης 150 ίππων, με λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT), κατά την οποία απενεργοποιούνται οι 2 από τους 4 κυλίνδρους για εξοικονόμηση καυσίμου.

>Το μηχανικό σύνολο που περιγράψαμε, μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου DSG κιβωτίου 7 σχέσεων

>Το σύνολο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,8’’, σημειώνει τελική ταχύτητα 220 χλμ/ώρα, η μικτή εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης ορίζεται στα 5,3 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 121 γρ./χλμ.

> Παρά το μεγάλο αμάξωμα, το εξαιρετικό πλαίσιο -η εξελιγμένη τεχνολογικά πλατφόρμα MQB που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του Volkswagen Group χρησιμοποιήθηκε και στο Superb, παρέχοντας μεγαλύτερο μήκος και πλάτος στο αυτοκίνητο- σε συνδυασμό με την πολύ καλά μελετημένη ρύθμιση των αναρτήσεων προσφέρει κορυφαία ποιότητα κύλισης με κρατήματα και συμπεριφορά που δεν θα προβληματίσουν κανέναν από τους χρήστες του.

Tips

>Για τις κρύες περιόδους υπάρχουν θερμαινόμενα καθίσματα (εμπρός/ πίσω), ένα ασύρματα θερμαινόμενο παρμπρίζ και θερμαινόμενα πλυστικά. Το αυτόματο σύστημα ενεργοποίησης των φώτων/υαλοκαθαριστήρων ενεργοποιείται εντελώς αυτόματα και ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (φωτεινότητα/ υγρασία).

auto_4.jpg

> Οι πρωτότυπες θήκες για τις ομπρέλες είναι περισσότερες καθώς υπάρχουν δύο πρακτικές υποδοχές στις εμπρός πόρτες (στο προηγούμενο Superb υπήρχε μία στις πίσω). Η νέα ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του πορτμπαγκάζ μπορεί να ανοίξει με μία χαρακτηριστική κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα σαν ένα εικονικό πεντάλ.

> Η νέα Superb είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που προσφέρεται με το πλήρη έλεγχο σασί (Dynamic Chassis Control ή DCC) και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, συμπεριλαμβάνοντας μενού επιλογής με διαφορετικά προγράμματα (Driving Mode Select), μέσα από το οποίο ο οδηγός μπορεί να διαλέξει τις ρυθμίσεις από το κουμπί driving mode select (standard-sport-comfort-eco-individual)

> Το παρκάρισμα με τη Superb είναι πιο εύκολο από ποτέ χάρη στο νέας γενιάς σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Park Assist. H ναυαρχίδα της Skoda διαθέτει για πρώτη φορά κάμερα οπισθοπορείας, ενώ το συμβατικό χειρόφρενο έχει αντικατασταθεί με ένα ηλεκτρομηχανικό που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

> Η νέα Superb προσφέρει 29 «Simply Clever» χαρακτηριστικά για να διευκολύνουν σε αφάνταστο βαθμό την διαμονή του οδηγού και των επιβατών. Από αυτές, οι 23 διευκολύνσεις εμφανίζονται για πρώτη φορά στη Superb, ενώ οι 10 είναι εντελώς νέες για την μάρκα.

Κοστίζει 

> Η τιμή της Skoda Superb Ambition 1.4 TSI ACT 150HP αρχίζει από τα 24.900 ευρώ.

Info

> Πληροφορίες για την Skoda Superb στο: http://www.skoda.gr/models/superb

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ