- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
70 χρόνια Ferrari στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Μαζί τους 60 χρόνια Fiat 500 και 50 χρόνια NSU Ro80. Αυτά είναι τα μοντέλα-σταθμοί που θα δουν οι επισκέπτες
Έχει κορυφαίες διακρίσεις στους αγώνες αυτοκινήτου, έχει δημιουργήσει διαχρονικά πιστούς οπαδούς σε ολόκληρη την υφήλιο και ξεχωρίζει με τα ιδιαίτερα μοντέλα της. Από την πρώτη βόλτα του Έντσο Φεράρι με το 125 S, στις 12 Μαρτίου του 1947, μέχρι σήμερα, η ιστορία της τρέχει με στιλ.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου γιορτάζει από την 1η Οκτωβρίου την επέτειο για τα 70 χρόνια από τη δημιουργία της Ferrari που έχει γίνει θρύλος, με μια αφιερωματική έκθεση για όλους του φίλους της αυτοκίνησης αλλά και εκείνους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν σε απόσταση αναπνοής τα οχήματα της ιταλικής μάρκας που έγραψαν ιστορία. Τώρα μπορείς να δεις από κοντά αυτά που έχεις δει σε ταινίες, φωτογραφίσεις και κλιπ. Το μαύρο ανορθωμένο άλογο που έγινε σήμα-κατατεθέν των γρήγορων αγωνιστικών αλλά και των φινετσάτων αυτοκινήτων που για κάποιους είναι έργα τέχνης.

Τι άλλο είναι Ferrari; Είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Το τελευταίο αγωνιστικό 250GTO του 1962 έχει πωληθεί προ τριετίας σε δημοπρασία αντί €35.000.000, ενώ το επόμενο εξάμηνο πιθανολογείται ότι θα δημοπρατηθεί ένα ακόμη, με τιμή που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα €50.000.000. Στην έκθεση των 70 ετών της Ferrari, θα εκτίθενται δώδεκα Ferrari, ανάμεσά τους και ένα αντίγραφο της 250 GTO σε κλίμακα 1:1, κατασκευασμένο από πολλά γνήσια ανταλλακτικά στην Μεγάλη Βρετανία.
Οι βόλτες όμως δεν σταματούν εδώ. Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου γιορτάζονται, παράλληλα, ακόμα δύο επέτειοι μοντέλων «σταθμών». Εκείνη των 60 ετών του Fiat 500 του ιδιαίτερα δημοφιλούς και πρακτικού «μικρού» της Fiat, που έκανε την αυτοκίνηση κτήμα σχεδόν κάθε Ιταλού, και όχι μόνο. Στο μουσείο θα εκτεθούν τρείς βελτιωμένες εκδόσεις, δηλαδή Fiat Abarth 695 SS & 695 SS Asseto Corsa, καθώς επίσης και ένα Giannini 126 NP, ο απευθείας απόγονος του 500 σε βελτιωμένη έκδοση. Τα αυτοκίνητα αυτά με ιπποδυνάμεις από 35 έως 55 ίππους, που σήμερα ακούγονται χαμηλές, την εποχή εκείνη έμοιαζαν εξωπραγματικές, αφού το αυθεντικό Fiat 500 είχε μόλις 13 ίππους.
Η τρίτη επέτειος αφορά τα 50 χρόνια του NSU Ro80, ενός αυτοκινήτου τόσο προηγμένου, που θα μπορούσε να πρωτοπαρουσιαστεί σήμερα με επιτυχία. Με υψηλή ποιότητα κατασκευής και περιστροφικό κινητήρα WANKEL, η NSU πλήρωσε το τίμημα της τόλμης να παρουσιάσει κάτι τόσο πρωτοποριακό. Ούσα μικρός κατασκευαστής αντιμετώπισε την επιφυλακτικότητα της αγοράς, η οποία την οδήγησε στην απορρόφησή της από τον όμιλο AUDI. Φύγαμε;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μοντέλο που δημιούργησε ο Άλεκ Ισιγόνης επιστρέφει πλέον σε σύγχρονη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πιστό στην ρετρό αισθητική που το έκαναν διάσημο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.
Με θερμαινόμενα καθίσματα και ενσωματωμένη λειτουργία αερισμού με το πάτημα ενός κουμπιού
Ο Λάντο Νόρρις σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, προσπερνώντας τον Kίμι Αντονέλλι
Με τις καλύτερες ηλεκτρικές αυτονομίες στην κατηγορία C-SUV
Πρακτικές λειτουργίες άνεσης, αποθήκευσης και καθημερινής ευκολίας κάνουν πιο ξεκούραστες τις μετακινήσεις, τις διακοπές και τις υπαίθριες δραστηριότητες
Με σύγχρονο και δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό και χώρο αποσκευών 428 λίτρων
Ένα SUV που σπάει το καλούπι για τα αυτοκίνητα πόλης
Το 7-θέσιο SUV είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του
Το T60 MAX στοχεύει στην αγορά Pickup υψηλής ποιότητας
Εσωτερικά και εξωτερικά, ενσωματώνει έξυπνες καινοτομίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης.
Με φωτιζόμενα δαχτυλίδια Audi και ηχομονωτικά κρύσταλλα στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα
Η πρώτη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις με δεύτερο τον Φερστάπεν και τρίτο τον Αντονέλι
Είναι 100% ηλεκτρικό - ένα μοντέλο που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.
Στατιστικά, οι άδειοι δρόμοι πολλαπλασιάζουν τις ταχύτητες των αυτοκινήτων και λανθασμένα ελαττώνουν την προσοχή που χρειάζεται να έχει ο οδηγός
Διαθέσιμο στις εκδόσεις MAX και ULTRA με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 160.000 km
Πρώτος ο Κίμι Αντονέλι με Mercedes, δεύτερος ο Λεκλέρ με Ferrari, τρίτος ο Φερστάπεν με Red Bull
Πιο μεγάλο, πιο οικονομικό, πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό συνολικά, φέρνει τα επάνω-κάτω στην αστική μετακίνηση και στην κατηγορία Α.
Ο Κίμι Αντονέλι επέστρεψε στις νίκες και εδραίωσε το προβάδισμά του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.