Αυτοκινηση

Fiat 500 0.9 Twinair 105hp Lounge

Η αναβαθμισμένη και πιο αποδοτική έκδοση του «500»

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327736-677333.jpg

Τι είναι

> Η αναβαθμισμένη και πιο αποδοτική έκδοση του «500» με τον βραβευμένο οικονομικό κινητήρα

Ξεχωρίζει για

>Το «πακέτο»της προσωπικότητας που αναδύει

>Το ότι δείχνει να είναι ο ιδανικός συνδυασμός ρετρό εμφάνισης και σύγχρονης τεχνολογίας

> Τις 1.5 εκατομμύρια πωλήσεις του μοντέλου

Silicon Valley

> Διαθέτει οθόνη αφής και Uconnect Radio και έξι ηχεία, σύστημα ανοιχτής συνομιλίας Blue & Me με τεχνολογία Bluetooth, ήτοι φωνητική αναγνώριση

> Έχει χειριστήρια ηχοσυστήματος στο δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας

> Γρήγορη ένδειξη αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, λειτουργία φώτων alarm σε περίπτωση φρεναρίσματος πανικού

>Ράδιομε CD Mp3 player, 4 ηχεία + 2 tweeters

Safety First

> Το 500αράκι εφοδιάζεται και με πίσω δισκόφρενα και ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP με ASR, MSR και HillHolder στον βασικό εξοπλισμό, ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι 7 αερόσακοι.

Κινείται

> Ο νέος κινητήρας του 0.9 λίτρου (875 κ.εκ.) έγινε πιο ισχυρός, ακόμα πιο αποδοτικός, ενώ παραμένει σημαντικά οικονομικός.

> Αποδίδει την ισχύ των 105 ίππων στις 5.500 στροφές και τη ροπή των 145 Nm στις 2.000 στροφές ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

>Επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 10'', ενώ σημειώνει τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα.

> Καταναλώνει σε μeικτή διαδρομή σύμφωνα με το εργοστάσιο 4.2 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 99 gr/km

Στρίβει

>Όπως ένα κλασσικό Fiat που μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Δεν γέρνει, το τιμόνι του (κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση – Dualdrive) «ακούει», και η καλορυθμισμένη ανάρτηση δεν σου στερεί τίποτα από άνεση. Η απορρόφηση κραδασμών τόσο σε εθνικό όσο και σε επαρχιακό δίκτυο είναι αυτό που θα ήθελες για να μην διαταράξεις την απόλαυση της οδήγησης, ενώ το ίδιο αποτελεσματικά είναι και τα φρένα.

Χωράει

>Τα 185 λίτρα, κρίνονται ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό νούμερο για το μέγεθος του αυτοκινήτου

Κοστίζει

> Το μοντέλο Fiat 500 0.9 105hp Lounge µε Start&Stopαπό 16.860 ευρώ

Κάτι άλλο;

> Αισθητικά, οι Ιταλοί, έκαναν το όμρφο ακόμα ομορφότερο με ανανέωση στις λεπτομέρειες που όμως αναδύουν νέο αέρα…

> Ο νέος κινητήρας των 105 ίππων είναι προϊόν της Fiat Powertrain Technologies και έχει ανακηρυχθεί το 2011 ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς, όπως επίσης έχει κατακτήσει τα βραβεία

> Είναι προϊόν της Fiat Powertrain Technologies και έχει ανακηρυχθεί το 2011 ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς, όπως επίσης έχει κατακτήσει τα βραβεία του πράσινου κινητήρα, του νέου κινητήρα αλλά και του καλύτερου κινητήρα μικρότερου του 1.0-λίτρου.

Προβληματίζει

>Οι χώροι για μικροαντικείμενα θα μπορούσε να είναι περισσότεροι


FASTLANE

Seat

Το νέο Seat Ateca το πρώτο SUV στην ιστορία της SEAT είναι ένα SUV αστικής χρήσης, με χαρακτήρα και κορυφαία ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Η δυναμική σχεδίασή του εκπέμπει αυτοπεποίθηση, ενώ το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του κάνει το κάθε ταξίδι μία πραγματική απολαυστική εμπειρία. Το εκτεταμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης βελτιώνει την ασφάλεια και την άνεση και καθιστά το Ateca ένα από τα πιο καινοτόμα SUV στην κατηγορία του.

Η γκάμα του νέου SEATAteca διαθέτει εξελιγμένους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες με απόδοση που κυμαίνεται από 115 PS έως 190 PS, με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή τετρακίνηση 4Drive,  με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή DSG. Η γκάμα επιλογών τεχνολογίας εκτείνεται από προβολείς Full LED και από ένα ευρύ φάσμα συστημάτων υποστήριξης, όπως το καινοτόμο TrafficJamAssist και το νέο Emergency Assist, μέχρι ένα πακέτο συστημάτων ψυχαγωγίας τελευταίας γενιάς με οθόνες αφής 8 ιντσών και συνδεσιμότητα Full Link. Τρία επίπεδα εξοπλισμού είναι διαθέσιμα, με χρώματα και υλικά υψηλής ποιότητας για κάθε γούστο.

Οι τιμές έναρξης για την γκάμα των κινητήρων βενζίνης TSI ξεκινούν από €19.950, ενώ για τους κινητήρες dieselTDI από €23.850.     

Ford

Με τα σλόγκαν «lovetheroadagain» το νέο Ford KA+ προσφέρει σημαντική ευρυχωρία, οικονομία και οδηγικήαπόλαυση. Η Ford Ευρώπης αποφάσισε να μεταμορφώσει το γνωστό μας μικρό σπορ αυτοκίνητό της σε πεντάθυρο αυτοκίνητο πόλης και να το ονομάσει KA+, με κύρια χαρακτηριστικά την μεγάλη ευρυχωρία, την οικονομία καυσίμου, την συνεπή για Fordοδηγική συμπεριφορά και όλα αυτά σε προσιτή τιμή.Διαθέτει χώρο αποσκευών 270 λίτρων, αρκετό για να χωρέσει δύο μεγάλες βαλίτσες,  καθώς και διαιρούμενα (60/40) / αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα και 21 αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα σε όλη την καμπίνα. Τα νέο KA+ «κινεί» μία απλουστευμένη γκάμα κινητήρων βασισμένη στο νέο βενζινοκινητήρα 1.2- Duratec που διατίθεται σε εκδόσεις 70 και 85  ίππων και διαθέτει τεχνολογία διπλού, μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρων για βελτίωση των επιδόσεων, της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, ενώ συνδυάζεται με το στάνταρ, μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.Μία πρόσθετη, αποδοτική έκδοση 85 ίππων, η ECO, διατίθεται σε ορισμένες αγορές με μακρύτερη σχέση τελικής μετάδοσης και διαφορετική χαρτογράφηση ώστε οι εκπομπές CO2 να μην υπερβαίνουν τα 110g/km.

Hertz

Δυναμική ήταν η παρουσία της AutohellasHertz στη 2η Διεθνή  Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων, Τεχνολογίας, Μεταφορών και Logistics.Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια της Έκθεσης, Ο κ. Δημήτριος Μαγγιώρος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Autohellas Hertz,παρουσίασε τις ευέλικτές και ολοκληρωμένες λύσεις, Rent a Van και AdVANtage, υπηρεσίες, που πρώτη εισήγαγε στην αγορά η AutohellasHertz μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Η υπηρεσία Rent a Van προσφέρει ενοικίαση ελαφρών φορτηγών Ι.Χ έως 3.5 τόνους και απευθύνεται σε επαγγελματίες ή εταιρείες, καθώς και για ιδιώτες που θέλουν να μεταφέρουν προσωπικά τους αντικείμενα οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν, εύκολα και γρήγορα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι άμεση και ξεκινάει από 27€/ημέρα για μια 3ημερη ενοικίαση, ενώ δεν απαιτείται επαγγελματικό δίπλωμα. Η υπηρεσία AdVANtage,αντίστοιχα, δίνει το πλεονέκτημα στις εταιρείες  για ακόμη καλύτερη οργάνωση και απαλλάσσει από κάθε βάρος σχετικό με τη δημιουργία ή ενίσχυση εταιρικού στόλου οχημάτων καθώς περιλαμβάνει πλήρη συντήρηση και επισκευή, αντικατάσταση ελαστικών, ασφάλεια προς τρίτους, ασφάλεια Ιδίων Ζημιών, πυρός/κλοπής και 24ωρη οδική βοήθεια σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ