Αυτοκινηση

Opel Astra 1.6 CDTi

Ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά αυτοκίνητα της κατηγορίας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328755-679734.jpg

Τι είναι  

> Το μικρομεσαίο μοντέλο της Opel και ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά  αυτοκίνητα της κατηγορίας

Ξεχωρίζει για  

> Την ποιότητα κατασκευής του

> Το ότι στα 18 χρόνια παραγωγής του θεωρείται ένα από τα κυρίαρχα hatchback της κατηγορίας

> Τα 9 εκατομμύρια πωλήσεις του μοντέλου

Silicon Valley  

> Διαθέτει οθόνη αφής 3.5’’, IntelliLink και έξι ηχεία, και εξοπλισμό συνδεσιμότητας ασύρματου Internet για Opel OnStar, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι

> Opel OnStar Ο προσωπικός σας βοηθός υπηρεσιών και συνδεσιμότητας, ο οποίος σας φέρνει σε επαφή με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο με το πάτημα ενός κουμπιού. 24/7 αυτόματη απόκριση σε περίπτωση ατυχήματος, όπου ένας σύμβουλος του OnStar ειδοποιείται αυτόματα προκειμένου να ενημερώσει με τη σειρά του τις υπηρεσίες βοηθείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

> 24ωρη υπ. κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης & Οδικής Βοήθειας Πρότυπο για Opel OnStar

Opel Astra 1.6 CDTi

Safety First  

> Aερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί & οροφής, αισθητήρας βροχής, διπλοί προεντατήρες στις εμπρός ζώνες ασφαλείας, ηλεκτρικοί/Θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες στο χρώμα αμαξώματος

> Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ESP), προεγκατάσταση ISOFIX για παιδικό κάθισμα στις 2 εξωτερικές πίσω θέσεις, προεντατήρες στις πίσω εξωτερικές ζώνες ασφαλείας

> Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών, υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας 2ης σειράς καθισμάτων, φώτα ημέρας LED κ.λπ.

> Σύστημα Collision Mitigation Braking, το οποίο περιλαμβάνει πλέον το Brake Assist και το autonomous Emergency Braking.

Κινείται

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο πετρελαιοκινητήρας των 1.6 λίτρων που αποδίδει 110 ίππους και 300 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ.

> Σημειώνουμε τη χωρίς κραδασμούς λειτουργία του, όπως και τη γραμμική απόδοσή του, ενώ επιταχύνει απο 0-100 χλμ./ώρα σε 11’’ και σύμφωνα με τον κατασκευαστή καταναλώνει 3,5 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 90 γρ./χλμ. CO2

> Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, με καλή κλιμάκωση η οποία είναι προσανατολισμένη στην οικονομική κατανάλωση.

Opel Astra 1.6 CDTi

Στρίβει  

> Ο συνδυασμός ανάρτησης με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πίσω με τον ημιάκαμπτο άξονα και το σύνδεσμο Watts, δίνει ένα πολύ ισορροπημένο σύνολο σε κάθε είδους διαδρομή. Όχι μόνο επειδή απορροφά τυχόν ανωμαλίες ενός μη ικανοποιητικού επαρχιακού οδικού δικτύου, ούτε μόνο επειδή στους αυτοκινητοδρόμους είναι πραγματικά υπόδειγμα συμπεριφοράς. Είναι η άνεση που προσφέρει, ειδικά σε πολύωρα ταξίδια, παράμετρος που είναι μέσα στα συγκρίσιμα στοιχεία που επιλέγει ένας αγοραστής. Σε κάθε περίπτωση η ποιότητα της οδικής συμπεριφοράς είναι κορυφαία είτε σε ευθείες, είτε σε καμπές ανοιχτές ή κλειστές, είτε με έναν είτε με πέντε επιβάτες. Τέλος, το τιμόνι χαρακτηρίζεται ακριβές όσον αφορά τις πληροφορίες που μεταφέρει στον οδηγό.

Χωράει  

> O χώρος αποσκευών είναι 370  λίτρα, και εύκολα αξιοποιήσιμος

> Πίσω, η εργονομία επιτρέπει το ταξίδι σε πέντε ενήλικες, μιας και υπάρχει ικανοποιητικός χήρος για γόνατα και πόδια.

Opel Astra 1.6 CDTi

Κοστίζει 

> Το μοντέλο Astra Business 1.6 CDTI S/S, 110hp MT6 από 19.800 ευρώ

Κάτι άλλο;  

> Οι προβολείς IntelliLux LED Matrix ρυθμίζονται αυτόματα, ώστε να οδηγείτε με τη μεγάλη σκάλα, χωρίς όμως να ενοχλείτε τους άλλους οδηγούς. Οι προβολείς αποτελούνται από 16 ξεχωριστά στοιχεία LED.  Όταν ανιχνεύσουν άλλο όχημα, αντιδρούν θέτοντας εκτός λειτουργίας μεμονωμένα στοιχεία LED, κάνοντας έτσι την οδήγηση τη νύχτα να είναι πλέον ασφαλέστερη και πολύ πιο ξεκούραστη.

>  Η πολύ καλή ηχομόνωση βοηθάει ώστε ο θόρυβος που φτάνει στην καμπίνα να είναι πολύ χαμηλός.

Opel Astra 1.6 CDTi

Προβληματίζει  

>  Η απουσία αερόσακων οροφής στη βασική έκδοση

Opel Astra 1.6 CDTi


FAST LANE

Opel Astra 1.6 CDTi

Mercedes

Με μία δυναμική εμφάνιση, παρουσίασε η Mercedes-Benz Ελλάς την ολοκληρωμένη γκάμα των επαγγελματικών της οχημάτων στην 2η Διεθνή Έκθεση Transport Show, η οποία πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας, στα μέσα Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστής του περιπτέρου ήταν το νέο μέλος της οικογένειας της εταιρείας, το Fuso Canter, με το οποίο η MercedesBenz Ελλάς προσθέτει ένα ελαφρύ φορτηγό στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και διευρύνει ακόμη περισσότερο την πλούσια γκάμα των επαγγελματικών της οχημάτων. Στην είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου την παράσταση έκλεψε ένα κατακόκκινο Arocs 4251K, ενώ στο εσωτερικό της έκθεσης η ναυαρχίδα των επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes-Benz, το Actros 1853LS, εντυπωσίασε τους επισκέπτες. Φυσικά η γκάμα των βαρέων φορτηγών συμπληρώθηκε από το Atego 1621 και το Antos 1930 με υπερκατασκευή βυτίου, ενώ από το περίπτερο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ελαφρά επαγγελματικά της μάρκας.

Opel Astra 1.6 CDTi

Seat

Η SEAT και η Aqualia ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν από κοινού το πρωτοποριακό SMART Green Gas project, το πρώτο 100% ισπανικό εναλλακτικό καύσιμο που έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τα υδάτινα απόβλητα της χώρας, παράγοντας ανανεώσιμα βιοκαύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα φυσικού αερίου CNG. Η SEAT θα διαθέσει στη Aqualia δύο Leon TGI προκειμένου να διεξάγει τις απαραίτητες δοκιμές και να ελέγξει περαιτέρω ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής μέχρι να επιτευχθεί και να χρησιμοποιηθεί το τελικό βιοκαύσιμο. Το οφέλη του έργου αυτού θα είναι εμφανή σε ολόκληρο τον κύκλο της οικονομίας. Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον, αφού τα οχήματα που κινούνται με βιομεθάνιο μπορούν να εκπέμπουν έως και 80% λιγότερο CO2 σε σχέση με τα βενζινοκίνητα οχήματα.

Opel Astra 1.6 CDTi

Pirelli

Για μία φορά ακόμα, η Pirelli βασίζεται στο «Zero» για να εδραιώσει την παγκόσμια ηγεμονία της στην τομέα prestige και να επεκτείνει την παρουσία της στην premium κατηγορία. Σήμερα, 30 χρόνια μετά την εμφάνιση του πρώτου P Zero, η Pirelli λανσάρει την πιο πρόσφατη έκδοση του ελαστικού που έχει γράψει ιστορία τις τελευταίες δεκαετίες με όλες τις εκδόσεις του: από το P Zero System μέχρι το Rosso, το Nero, το Corsa και το ίδιο το P Zero. Στόχος είναι να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση για επιδόσεις, αξιοπιστία και ασφάλεια, και να ενισχυθεί η στρατηγική Perfect Fit (Τέλεια Εφαρμογή) της Pirelli, που σημαίνει ένα ελαστικό «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα» κάθε μοντέλου. Συνολικά, υπάρχουν τώρα 11 μέλη στην οικογένεια P Ζero. Ένα προϊόν που δημιουργήθηκε το 1986 για να εφοδιάσει την έκδοση Lancia Delta S4 rally, πριν χρησιμοποιηθεί σαν εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης στη Ferrari F40 την επόμενη χρονιά.

Opel Astra 1.6 CDTi

Volkswagen

Η Volkswagen γιορτάζει τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το λανσάρισμα του Golf GTI. Το πρώτο Golf GTI κυκλοφόρησε το 1976 και άλλαξε τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργώντας μία νέα κατηγορία, των compact sport αυτοκινήτων. Για 40 χρόνια, με 7 γενιές GTI & περισσότερους από 2.000.000 ιδιοκτήτες, γράφει ιστορία με την επιτυχία του και παραμένει σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Η επετειακή έκδοση GTI Clubsport αποτελεί το πιο ισχυρό GTI μαζικής παραγωγής μέχρι σήμερα:  2.0 TSI κινητήρας 265 ίππους ενώ με λειτουργία overboost αποδίδει 290 ίππους για 10 δευτερόλεπτα. Το Golf GTI Clubsport 2.0 TSI BlueMotion Technology 265PS διατίθεται με 3-θυρο & 5-θυρο αμάξωμα, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 σχέσεων. Η τιμή του Golf GTI Clubsport 265 ίππων 3Θ αρχίζει από τις 34.950 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ