Life

Τα 6 πιο άχρηστα βρεφικά είδη

Το «σύνδρομο της φωλιάς» και η ασφάλεια που νομίζουμε ότι παρέχουμε στα μωρά

sofia-tsonou.png
Σοφία Τσώνου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mora-vrefika-eidi.jpg

Βρεφικά παπούτσια, wipewarmer και 4 ακόμα πράγματα που τα μωρά τελικά δεν χρειάζονται αλλά μάλλον οι γονείς θεωρούν αναγκαία.

Ένα νεογέννητο μωρό για να είναι ευτυχισμένο χρειάζεται ελάχιστα υλικά πράγματα. Για την ακρίβεια αυτό που θέλει είναι να τρώει και να κοιμάται. Όλα τα άλλα κάνουν τους γονείς να νιώθουν πιο όμορφα και για την ακρίβεια, να αισθάνονται την ασφάλεια πως έχουν πάρει όλα όσα χρειάζονται για την φροντίδα του μωρού τους.

Αυτό είναι το λεγόμενο «Σύνδρομο της φωλιάς», κατά το οποίο η μέλλουσα μαμά έχει την έντονη επιθυμία να καθαρίσει, να τακτοποιήσει και να ετοιμάσει όλα τα πράγματα του μωρού όσο το περιμένει να έρθει στον κόσμο. Πολλές φορές η ανυπομονησία και η χαρά για το νέο μέλος της οικογένειας μας κάνει να αγοράζουμε άχρηστα πράγματα για τα οποία αργότερα θα μετανιώσουμε. Για να μην πέσεις και εσύ στην παγίδα έχω βρει τα 6 βρεφικά είδη τα οποία δεν χρειάζεσαι πραγματικά.

Λίκνο ή καλαθούνα

Το λίκνο είναι μια άχρηστη αγορά για 2 λόγους. Πρώτον η χρήση του είναι ακριβώς η ίδια με μία κούνια, είναι ένα κρεβάτι για μωρά, και δεύτερον θα το χρησιμοποιήσεις το πολύ 3 μήνες και μετά θα το βάλεις στην αποθήκη. Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και μέσα σε 3 μήνες δεν θα χωράει πια στο λίκνο οπότε αναγκαστικά θα το βάλεις να κοιμηθεί στην κούνια.

Αλλαξιέρα

Με την προϋπόθεση ότι έχετε μια συρταριέρα στο δωμάτιο του η αλλαξιέρα είναι άχρηστη. Αν τοποθετήσετε το ειδικό στρωματάκι για το άλλαγμα του μωρού επάνω στην συρταριέρα, έχετε αμέσως μια αλλαξιέρα χωρίς να χρειαστεί να δώσετε ένα μεγάλο ποσό για ένα έπιπλο που στην ουσία δεν το χρειάζεστε.

Τα άπειρα μπιμπερό

Αν θηλάσετε το μωρό σας το πιθανότερο είναι να μην χρειαστείτε ούτε ένα μπιμπερό. Κι αν κάποια στιγμή το χρειαστείτε δεν ξέρετε σε ποια ηλικία θα είναι το μωρό και ποιο θα είναι αυτό που θα το «βολέψει». Για αυτό τον λόγο είναι προτιμότερο να πάρετε 1-2 μπιμπερό σε περίπτωση που δεν θηλάσετε για να έχετε για τις πρώτες μέρες στο σπίτι.

Βρεφικά παπούτσια

Ξέρω, ξέρω είναι πανέμορφα και σας φωνάζουν από μακριά να τα αγοράσετε αλλά πιστέψτε με, ίσως να είναι μακράν η πιο άχρηστη αγορά που θα κάνετε. Τα μωρά δεν χρειάζονται παπούτσια και επίσης δεν δέχονται επάνω τους κάτι που τα κάνει να αισθάνονται άβολα. Κι όσο χαριτωμένα είναι τα βρεφικά παπούτσια άλλο τόσο είναι και άβολα.

Wipewarmer, ελληνιστί, συσκευή που ζεσταίνει τα μωρομάντηλα

Φοβερό gadget αν έχεις λεφτά για πέταμα. Το να σκουπίζεις το μωρό σου με ζεστό μωρομάντηλο είναι σχεδόν αστείο και όχι, το wipewarmer σίγουρα δεν το χρειάζεσαι!

Κάδος πάνας

Ουσιαστικά είναι ένας απλός κάδος απορριμμάτων με χαριτωμένο χρώμα και ίσως κάποιο ευχάριστο άρωμα. Όλοι ξέρουμε ότι οι πάνες πάνε κατευθείαν στα σκουπίδια και φυσικά έξω από το σπίτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ