- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώην υπουργός των ΗΠΑ αναζητά το κορίτσι που φωτογράφισε στον μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου το 1953
Τρεις Ελληνίδες τον βοηθούν στο εγχείρημά του
Ήταν Αύγουστος του 1953 όταν ένας νεαρός Αμερικανός πεζοναύτης βρέθηκε στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο μίας ανθρωπιστικής αποστολής μετά τον σεισμό που χτύπησε το νησί και άφησε άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Με τη φωτογραφική του μηχανή αποτύπωσε την καταστροφή που άφησε πίσω του το χτύπημα του Εγκέλαδου. Κατεστραμμένα κτίρια, μπάζα σε κάθε γωνιά και επιζώντες που περιπλανιόνταν στους δρόμους σοκαρισμένοι από τις τραγικές απώλειες. Ανάμεσα στα άτομα που φωτογράφισε ήταν και ένα ξανθό κορίτσι, το οποίο ονόμασε «The Zabte Girl».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pappaspost.com, ο εν λόγω πεζοναύτης δεν ήταν άλλος από τον Τζέιμς Μπέικερ, ένα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο των ΗΠΑ, που ακολούθησε μία μακρά πολιτική καριέρα καθώς διετέλεσε επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, τόσο επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν όσο και του Τζορτζ Μπους του νεότερου, ενώ υπήρξε υπουργός Εξωτερικών, Οικονομίας και υφυπουργός Εμπορίου.
Μέχρι σήμερα, το κορίτσι της φωτογραφίας παραμένει άγνωστο, ο Μπέικερ ωστόσο επιθυμεί να ανακαλύψει το όνομά του και ίσως να το συναντήσει και πάλι. Το εγχείρημα αυτό όμως δεν είναι εύκολο, καθώς μετά τον καταστροφικό σεισμό χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το νησί και εγκαταστάθηκαν σε άλλες χώρες, ενώ υπάρχει και η περίπτωση το κορίτσι της φωτογραφίας που σήμερα πλησιάζει τα 80 χρόνια, να μην είναι πλέον στη ζωή.
Παρά τις δυσκολίες πάντως, την επιθυμία του να συναντήσει το άγνωστο κορίτσι της φωτογραφίας στηρίζει μία οικογένεια Ελληνοαμερικάνων που ο Μπέικερ γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια καθώς τρώει στο εστιατόριό τους στο Χιούστον του Τέξας. Οι τρεις κόρες της οικογένειας, η Ρούλα, η Μαρία και Κάθι έχουν κάνει την αναζήτηση του άγνωστου κοριτσιού προσωπική τους αποστολή. Η Μαρια και η Κάθι ταξιδεύουν συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα και αναζητούν τα ίχνη του. Παράλληλα, με την τρίτη τους αδερφή κοιτάζουν φωτογραφίες, λίστες με ονόματα και απαντούν σε mail που αφορούν στην έρευνά τους ελπίζοντας ότι τελικά θα καταφέρουν να εντοπίσουν το «The Zante Girl».
Πληροφορίες: pappaspost.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σεφ-ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Σαββίδης που είχε για χρόνια το μπαρ ρεστό Extrablatt στη Θεσσαλονίκη
Πώς γιορτάζεται η ημέρα ανά τον κόσμο
To σύστημα δεν περιορίστηκε σε γενικές πληροφορίες, αλλά φέρεται να περιέγραψε σενάριο επίθεσης
Eστιάζει στη ζωή μέσα σε μια κλειστή θρησκευτική κοινότητα
Στην πράξη, η μόνη ουσιαστική λύση για σημαντική περίσσεια δέρματος είναι η χειρουργική αφαίρεση
Μπήκαμε στο νέο urban resort που επανασυστήνει την έννοια της αθηναϊκής πολυτέλειας
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις ταξιδιωτών
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Μπαλί της Ινδονησίας
Πώς να προστατευτείτε και να αναπνεύσετε ξανά άνετα
Καθώς εκσυγχρονίζονται οι όροι λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς
Ακρόπολη, Πετράλωνα, Θησείο – 3 αθηναϊκές γειτονιές που δεν θα βαρεθούμε ποτέ
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις χρηστών
Κάνοντας την ιταλική κουζίνα content, χωρίς να χάνει στιγμή την ουσία της
Ηealthy επιλογές, χωρίς όμως να γίνονται αυστηρά «διαιτητικές»
Δεν πρόκειται για ένα ακόμα sushi spot, αλλά για εκείνη την all day easy επιλογή που δουλεύει πάντα
Tο cheeseburger με διπλό smashed μπιφτέκι και διπλό cheddar είναι το απόλυτο value-for-money
Εδώ θα ευχαριστηθείς τα ωραία μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας!
Πίτσα και τέχνη πάνε μαζί σε αυτό το όμορφο στέκι
Ένα από τα πιο αγαπημένα all day bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.