Ελλαδα

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» φέρνει χιόνια σε Αττική- Η πρόγνωση (video)

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για χιονοθύελλες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με σκύλο στα χιόνια εν μέσω κακοκαιρίας
Η κακοκαιρία «Ελπίς» φέρνει χιόνια σε Εύβοια και Αττική © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πότε θα χιονίσει στην Αττική. Η κακοκαιρία φέρνει χιόνια στο Λεκανοπέδιο τη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει ξεκινήσει να επηρεάζει τα βόρεια της χώρας. Η ψυχρή εισβολή εκδηλώνεται σε δύο κύματα, με χιόνια να πέφτουν και σε πεδινές περιοχές.

Ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε την πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες. Μιλώντας για την επιδείνωση καιρού, ανέφερε ότι αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στα ανατολικά ηπειρωτικά, εκτός από το Αιγαίο, σε συνδυασμό με θυελλώδεις βόρειους ανέμους.

Στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, μεταξύ των οποίων και η Αττική, αναμένονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 με 300 μέτρα υψόμετρο το πρωί του Σαββάτου (22/1). Το βράδυ θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις σε Κυκλάδες και νησιά Αιγαίου.

Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική μέχρι το μεσημέρι αλλά όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα κάποιες πρόσκαιρες μπόρες χιονιού θα πέσουν και σε περιοχές κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο, έπειτα θα βελτιωθεί ο καιρός.

Την Κυριακή (23/1) χιόνια θα έχουμε στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Αττική. Η υπόλοιπη χώρα χωρίς φαινόμενα.

Αρναούτογλου για κακοκαιρία «Ελπίδα» - Χιόνια τη Δευτέρα στην Αττική

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα (24/1), όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου. Από τα βόρεια θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεων. Τα χιόνια θα φτάσουν σε Βόλο, Λαμία, Αττική ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετά ως πολύ πυκνές κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της Δευτέρας σε Μαγνησία, ανατολική Στερεά, Αττική, Εύβοια και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Μετά το μεσημέρι τα χιόνια θα πυκνώσουν στην Αττική και ιδιαίτερα από το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου συνιστά προσοχή σε όσους ταξιδέψουν τη Δευτέρα μεταξύ Αθήνας και Λαμίας καθώς τα χιόνια θα συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους και θα έχουν τη μορφή χιονοθύελλας.

 

Ιδιαίτερα αναμένεται να χτυπηθεί από την κακοκαιρία Ελπίδα η Εύβοια, όπου τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται χιονόστρωση 40 – 50 εκατοστών. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης κάποιες χιονιφάδες στην Αττική, μετά ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά χιονοθύελλες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την κακοκαιρία «Ελπίς», προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 21/01/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ