Ελλαδα

«Διομήδης»: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας

«Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις τις επόμενες ώρες»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία – Πλημμύρες
Κακοκαιρία – Πλημμύρες (Φωτογραφία Αρχείου) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Διομήδης». Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Διομήδης», η οποία έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Μαγνησίας καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις εξαιτίας επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Μαγνησία. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις τις επόμενες ώρες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών https://www.civilprotection.gr/el/plimmyres».

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Στα «λευκά» τα Τρίκαλα

Από 10 εκατοστά έως και ένα μέτρο έχει φτάσει το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, και πάνω από 800 μέτρα υψόμετρο.

Χιονόπτωση στη Μονή Αγίου Προκοπίου

Την ίδια ώρα η εικόνα που παρουσιάζει η στάθμη των ποταμών είναι ελεγχόμενη, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προσθέτοντας πως 48 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, γκρέιντερ και αλατιέρες, δίνουν τη δική τους μάχη στο επαρχιακό δίκτυο ώστε αυτό να μείνει ανοικτό και να μην παγώσει το οδόστρωμα από το παγετό.

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Άσπρισαν τα βουνά στα Τρίκαλα
Κακοκαιρία «Διομήδης»: Άσπρισαν τα βουνά στα Τρίκαλα © trikalavoice.gr

Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρει επίσης πως δεν υπάρχουν προβλήματα στο εθνικό δίκτυο. Ο ίδιος συνιστά τέλος, οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Χιόνι στα Τρίκαλα
Χιόνι στα Τρίκαλα © trikalavoice.gr

Καταρρακτώδεις βροχές στη Φθιώτιδα

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν νωρίτερα στα χωριά βόρεια του Δομοκού, στη Φθιώτιδα, ενώ στο τμήμα από τον Δομοκό μέχρι τη Λαμία έχουν ξεκινήσει οι χιονοπτώσεις.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού για να αποφύγουν τα προβλήματα, ενώ η χιονόπτωση είναι έντονη αυτή την ώρα.

Πλημμύρισαν χωράφια στον Δομοκό

Έντονες χιονοπτώσεις έχουμε και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας που έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αντίθετα, στα χωριά βόρεια του Δομοκού προς τη Λάρισα και την Καρδίτσα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην τελευταία ώρα. Συνεχής βροχόπτωση σημειώνεται και στην περιοχή της Λαμίας, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για τους χειμάρρους, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα.

«Διομήδης»: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, με σταδιακό περιορισμό των φαινομένων στα νοτιότερα τμήματα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σήμερα, επηρεάζοντας περισσότερο τη Θεσσαλία, θα συνεχιστούν έως το τέλος της ημέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας.

kairos-xartis.jpg

Παράλληλα, θα επιμείνουν οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι που πνέουν κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και από το βράδυ στην Ανατολική Αττική.

Επιπροσθέτως, καθώς ψυχρότερες αέρες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας, η θερμοκρασία μετά το μεσημέρι θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Ως αποτέλεσμα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο θα επεκταθούν προοδευτικά σε ηπειρωτικές περιοχές χαμηλού υψομέτρου, στην πεδινή Θράκη, καθώς σε ημιορεινά νησιωτικά τμήματα των Σποράδων και του Βόρειου Αιγαίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Τρίτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα ημιορεινά, οι οποίες τη νύχτα προς Τετάρτη θα επεκταθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές, ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις, και μέσα στην πόλη.

Στο νομό Αττική και στην πόλη της Αθήνας, μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές και παροδικές καταιγίδες αλλά και  χιόνια στα ορεινά, τα οποία  από το βράδυ θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στα βόρεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ