Ελλαδα

«Διομήδης»: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Διομήδης»: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Βροχή στην Αθήνα © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πού αναμένονται τις προσεχείς ώρες, βροχές και χιόνια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Διομήδης» που θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σήμερα, επηρεάζοντας περισσότερο τη Θεσσαλία, θα συνεχιστούν έως το τέλος της ημέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Παράλληλα, θα επιμείνουν οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι που πνέουν κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και από το βράδυ στην Ανατολική Αττική.

Επιπροσθέτως, καθώς ψυχρότερες αέρες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας, η θερμοκρασία μετά το μεσημέρι θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Ως αποτέλεσμα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο θα επεκταθούν προοδευτικά σε ηπειρωτικές περιοχές χαμηλού υψομέτρου, στην πεδινή Θράκη, καθώς σε ημιορεινά νησιωτικά τμήματα των Σποράδων και του Βόρειου Αιγαίου.

vroxi.jpg

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Τρίτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα ημιορεινά, οι οποίες τη νύχτα προς Τετάρτη θα επεκταθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές, ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις, και μέσα στην πόλη.

Στο νομό Αττική και στην πόλη της Αθήνας, μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές και παροδικές καταιγίδες αλλά και  χιόνια στα ορεινά, τα οποία  από το βράδυ θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στα βόρεια.

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Προβλήματα σε Φάρσαλα και Τρίκαλα

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Διομήδης» σε περιοχές της Θεσσαλίας. Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε μέσα στην πόλη, στο ύψος των Κουτσομυλίων, κάλυψε τις όχθες και «απείλησε» τον παρακείμενο δρόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκεται σε επιφυλακή ο μηχανισμός τόσο του Δήμου Τρικκαίων, όσο και της Π.Ε. Τρικάλων.

Υπερχείλιση Ληθαίου

Πολυμέτωπη μάχη με την κακοκαιρία «Διομήδης» δίνει τις τελευταίες ώρες και ο δήμος Φαρσάλων ο οποίος πλήττεται από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Συνολικά πάνω από 15 μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιωτών επιχειρούν σε πλήθος σημείων όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση.

Σύμφωνα με το i_farsala, επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα στα χωριά Χαλκιάδες, Ζωοδόχο Πηγή, Βαμβακού, Ρευματιά, Ευϋδριο, Υπέρεια, Σταυρός, Πολυνέρι κι Ανωχώρι.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 σκυλιών στην κοινότητα Κατωχωρίου από την πυροσβεστική με την συνδρομή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού που ήταν παρών εκείνη την στιγμή στην διάσωση.

Επίσης μηχανήματα επιχειρούν στους οδικούς άξονες Βόλου και Λάρισας (από το ύψος των Χαλκιάδων μέχρι και τη διασταύρωση για Βαμβακού) καθώς και τρία μηχανήματα ανατολικά και δυτικά της πόλης των Φαρσάλων. Η πολιτική προστασία του δήμου Φαρσάλων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα στην Βαμβακού Φαρσάλων από τον "Διομήδη"

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ